Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Omul ăsta, prin forța împrejurărilor și nu neapărat prin contribuții proprii, este liderul unei coaliții cotate în prezent cu 55 „“ 60% din preferințele electoratului. Este de departe cel mai bine plasat ca peste 10 luni să devină premierul României, cu un scor foarte bun și pentru el și pentru partidul său. Doar să nu comită vreo gafă majoră până atunci.

Gafă pe care, se pare, a și comis-o.

După declarația făcută în urmă cu o săptămână, cum că va menține în funcții pe șefii serviciilor secrete și pe guvernatorul BNR, pentru că instituțiile lor funcționează bine și sunt independente politic, mi-am zis că o fi știind el ceva, de vreo complicitate a acestora grăbitoare de schimbare , pe care noi încă nu o sesizăm.

După discursul de ieri din parlament, domnul Ponta fiind în grevă parlamentară, m-am tot forțat să continui a-i găsi scuze, sugestionându-mă cu aceeași poveste ilariantă: că, poate, i s-au dat mesaje dinspre servicii, dinspre cancelariile influente, că MR Ungureanu este calul troian în reduta băsesciană și că, pentru realizarea marii răsturnări, acesta trebuie ajutat; iar el, Ponta, cu notoriul lui altruism, s-a conformat acestui mast național. Mersesem atât de departe cu binevoitoarea mea citire printre rânduri încât, după un whisky  dublu, am ajuns să nu exclud total posibilitatea ca, în virtutea acestui fantasmagoric scenariu, la discursul de investire a noului guvern Băsescu să-și anunțe demisia.

Evident că nicio demisie prezidențială nu a fost anunțată. În plus, și eu m-am trezit. Așa că sunt din nou ecoul propriei mele logici: Ponta a făcut o mare prostie, care aproape concurează cu succes prostia lui Geoană din preziua prezidențialelor. Să fie mâna lui Aliodor Manolea aici? Sa fie arsura flăcării violet?

Neașteptatul discurs al lui Ponta s-a constituit într-o pernă binefăcătoare pentru șezutul lui MRU confruntat cu nodurosul jilț de prim ministru. Dar în același timp a fost și o rafală, cu atât mai perfidă, împotriva lui Traian Băsescu.  De aici se naște și întrebarea: dacă MRU, așa cum este de presupus, va continua să servească elucubrațiile marinelului cu același devotament  ca și până acum, ce va însemna asta, oare? Nu cumva că Ponta  a pupat sutana preacuratului de la SIE în van,  alegându-se și cu vreo pidosnică răsplată?

Cred că ieri, din cauza stupefiantei inițiative a lui Ponta, câteva sute de mii de români, dacă nu milioane, și-au suprasolicitat bila, vomând verde. Și mai cred, de asemenea, că PSD-ul a suferit o dramatică cădere de calciu. Cacofonia, deși nedorită, vine să adauge dezamăgirii generale si oprobriul destinului.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Calul Troian,Mihai Razvan Ungureanu,PSD,SIE,Victor PontaOmul ăsta, prin forța împrejurărilor și nu neapărat prin contribuții proprii, este liderul unei coaliții cotate în prezent cu 55 '“ 60% din preferințele electoratului. Este de departe cel mai bine plasat ca peste 10 luni să devină premierul României, cu un scor foarte bun și pentru el și...Blog politic si polemic