Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Omul ăsta, prin forţa împrejurărilor şi nu neapărat prin contribuţii proprii, este liderul unei coaliţii cotate în prezent cu 55 – 60% din preferinţele electoratului. Este de departe cel mai bine plasat ca peste 10 luni să devină premierul României, cu un scor foarte bun şi pentru el şi pentru partidul său. Doar să nu comită vreo gafă majoră până atunci.

Gafă pe care, se pare, a şi comis-o.

După declaraţia făcută în urmă cu o săptămână, cum că va menţine în funcţii pe şefii serviciilor secrete şi pe guvernatorul BNR, pentru că instituţiile lor funcţionează bine şi sunt independente politic, mi-am zis că o fi ştiind el ceva, de vreo complicitate a acestora grăbitoare de schimbare , pe care noi încă nu o sesizăm.

După discursul de ieri din parlament, domnul Ponta fiind în grevă parlamentară, m-am tot forţat să continui a-i găsi scuze, sugestionându-mă cu aceeaşi poveste ilariantă: că, poate, i s-au dat mesaje dinspre servicii, dinspre cancelariile influente, că MR Ungureanu este calul troian în reduta băsesciană şi că, pentru realizarea marii răsturnări, acesta trebuie ajutat; iar el, Ponta, cu notoriul lui altruism, s-a conformat acestui mast naţional. Mersesem atât de departe cu binevoitoarea mea citire printre rânduri încât, după un whisky  dublu, am ajuns să nu exclud total posibilitatea ca, în virtutea acestui fantasmagoric scenariu, la discursul de investire a noului guvern Băsescu să-şi anunţe demisia.

Evident că nicio demisie prezidenţială nu a fost anunţată. În plus, şi eu m-am trezit. Aşa că sunt din nou ecoul propriei mele logici: Ponta a făcut o mare prostie, care aproape concurează cu succes prostia lui Geoană din preziua prezidenţialelor. Să fie mâna lui Aliodor Manolea aici? Sa fie arsura flăcării violet?

Neaşteptatul discurs al lui Ponta s-a constituit într-o pernă binefăcătoare pentru şezutul lui MRU confruntat cu nodurosul jilţ de prim ministru. Dar în acelaşi timp a fost şi o rafală, cu atât mai perfidă, împotriva lui Traian Băsescu.  De aici se naşte şi întrebarea: dacă MRU, aşa cum este de presupus, va continua să servească elucubraţiile marinelului cu acelaşi devotament  ca şi până acum, ce va însemna asta, oare? Nu cumva că Ponta  a pupat sutana preacuratului de la SIE în van,  alegându-se şi cu vreo pidosnică răsplată?

Cred că ieri, din cauza stupefiantei iniţiative a lui Ponta, câteva sute de mii de români, dacă nu milioane, şi-au suprasolicitat bila, vomând verde. Şi mai cred, de asemenea, că PSD-ul a suferit o dramatică cădere de calciu. Cacofonia, deşi nedorită, vine să adauge dezamăgirii generale si oprobriul destinului.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Calul Troian,Mihai Razvan Ungureanu,PSD,SIE,Victor PontaOmul ăsta, prin forţa împrejurărilor şi nu neapărat prin contribuţii proprii, este liderul unei coaliţii cotate în prezent cu 55 – 60% din preferinţele electoratului. Este de departe cel mai bine plasat ca peste 10 luni să devină premierul României, cu un scor foarte bun şi pentru el şi...Blog politic si polemic