Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Doamna Anca Lacatusu „¢ imi postează, pe Internet, următorul mesaj:

Dragul meu Conte, degeaba te vei deradicaliza dupa ce pui umarul la alegerea lui Ponta Presedinte. Si eu il urasc din toata finta mea pe Basescu, mai ales pentru mizeria morala pe care a sadit-o adanc in societatea romaneasca (care fie vorba intre noi de-abia astepta o asemenea samanta otravita sa rodeasca cu asupra de masura), dar asta nu ma poate orbi sa nu mai vad raul cel nou, cel tanar si mincinos ca nimeni altul sau manipularea agresiva a Antenei 3. Nu pot inlocui un rau cu altul, pentru ca voi perpetua aceeasi mizerie in care ne balacim de 25+45 de ani. In popor e o vorba „a scapat de Dracu si a dat de tasu”ž. Cam asta vom pati si noi, dar chiar sa punem umarul sa se intample? Sa nu vedem ca noi nu avem presa ci doar niste mercenari cu stapani diferiti si atat? Cultura ta draga Conte nu te face sa nu mai poti respira atunci cand semidoctii de la A3 si B1 fac ba pe justitiarii, ba pe iubitorii de popor? Ti-am scris pentru ca pur si simplu nu vreau sa te pierd. De cand s-a rupt minciuna USL (pentru PSD a fost doar un vehicul neasteptat de eficient catre putere), saptamana dupa saptamana, incep sa nu te mai recunosc si-mi pare tare rau.

Vreau să răspund aici, unde audiența e maximă și unde există și alți comentatori care gândesc ca doamna Lăcătușu și a căror părere nu îmi este deloc indiferentă.
Intâi de toate vă mulțumesc, doamnă Lăcătușu, pentru căldura în care a fost înveșmântată mustrarea dumneavoastră. Sunt zile întregi în care eu însumi nu mă simt confortabil cu mine. Prin urmare vă înțeleg perfect exasperarea.
De-o vreme am devenit foarte sensibil, chiar surescitat, din pricina evoluțiilor politice imprevizibile pe care mintea mea, deformată de o anume logică dobândită la școala axiomelor și teoremelor, tot caută să le justifice rational și nu prea reușește.
Cu toată onestitatea vă mărturisesc că, departe de a încerca să-i îndrum pe alții, bâjbâi eu însumi în căutarea soluției bune. Sunt robul evenimentelor și a urmelor pe care aceastea le lasă în afectul meu. Scriu ce simt, dator din trecut resorturilor mele afective de decizie pentru multe bucurii și reușite pe care mi le-au înlesnit. Când spun resorturi afective mă gândesc la intuiții, la imbolduri lăuntrice de a accepta sau refuza, de a zice da sau nu, de a avea încredere sau a mă îndoi, pe scurt, de a decide asupra binelui și răului cu capul meu și cu sufletul meu. Prin mine însumi „“ iată o deviză liberală care mi se potrivește de minune.
Acum o lună gândeam ca dumneavoastră. Astăzi susțin lucruri care vă fac să nu mă mai recunoașteți.
Judecata mea se bazează nu doar pe fapte ci și pe grade de comparație. Rele fac mulți dar, în general, nu toate relele sunt egal nocive. Și atunci, când sunt pus în situația de a alege între mai multe rele (ceea ce nu mi se pare deloc o ironie a fatalității ci, mai degrabă, o realitate cu care ne confruntăm aproape zilnic), compar. Tot ce susțineți despre Ponta e adevărat. Puteți să căutați în arhiva blogului de acum o luna „“ două și veți găsi identificate de mine în articolele de la acea vreme aceleași acuze pe care le formulați. Ce-a intervenit de atunci să mă întoarcă? Imi amintesc acum, în viteză, două cazuri majore: cazul Bercea și cazul Telepatia. Nu mai explic mecanisme, le-am marturisit deja în articolul intitulat „De ce m-am radicalizat în ultima vreme”. Am redevenit antenist. Așa simt acum. Ticălosul cel mai mare nu este Ponta, nu este Voiculescu (reprezentat de A3) ci este Băsescu. Care are forța și tupeul și demența de a pune la cale un scandalos proces stalinist, de a ne prosti în față, după ce s-a lăudat atât de mult că este cel mai informat om din România, că nu știa de potlogăriile fratelui său, care cred eu, este în stare de orice oroare până la alegeri doar ca să se salveze pe sine de la plata binemeritată.
Vă rog să mă convingeți că greșesc. Că e mai bine să-l susțin pe Johannis, că acesta nu va fi scos din joc de același Băsescu, prin ANI, pentru a candida pe dreapta MRU (așa cum profețea azi oracolul Lăzăroiu).
Îmi înțelegeți angoasele? Realizați de ce mi-e mai frică de Băsescu decât de Ponta + A3 la un loc?
Traian Băsescu nu e sănătos la cap. E-n stare să provoace și un război ca să scape. E-n stare să-l aresteze pe Ponta, să-l descalifice pe Johannis și să ne propună o finală la prezidențiale între Udrea și MRU.
Vă rog, convingeți-mă că nu-i așa. Din moment ce a putut să aresteze un judecător în preziua pronunțării, să numească un complet care nici nu funcționa la CA (deși completul ar fi trebuit tras la sorți), să provoace pronunțarea unei sentințe într-o săptămână, în plină vacanță judecătorească, și ca nimeni să nu se îndoiască cine este autorul, să dispună confiscarea nu doar a 60 mil eur ci , în mod expres, a sediului A3, convingeți-mă că mâine nu va fi în stare să declare război lui Putin sau să-și aresteze toți oponenții politici.
N-aș vrea să mă pierdeți (de fapt să vă pierd) dar mă aflu ca în fața unui test de sinceritate: dacă vreau să-l trec, trebuie să spun ce cred. Sunt condamnat așadar să nu depindă de mine raportarea noastră în continuare. Cum vor vrea evenimentele!

Contele de Saint GermainEditorialeA3,Anca Lacatusu,ANI,B1,Johannis,Lazaroiu,MRU,Ponta,PSD,USLDoamna Anca Lacatusu '¢ imi postează, pe Internet, următorul mesaj: Dragul meu Conte, degeaba te vei deradicaliza dupa ce pui umarul la alegerea lui Ponta Presedinte. Si eu il urasc din toata finta mea pe Basescu, mai ales pentru mizeria morala pe care a sadit-o adanc in societatea romaneasca (care...Blog politic si polemic