Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Doamna Anca Lacatusu • imi postează, pe Internet, următorul mesaj:

Dragul meu Conte, degeaba te vei deradicaliza dupa ce pui umarul la alegerea lui Ponta Presedinte. Si eu il urasc din toata finta mea pe Basescu, mai ales pentru mizeria morala pe care a sadit-o adanc in societatea romaneasca (care fie vorba intre noi de-abia astepta o asemenea samanta otravita sa rodeasca cu asupra de masura), dar asta nu ma poate orbi sa nu mai vad raul cel nou, cel tanar si mincinos ca nimeni altul sau manipularea agresiva a Antenei 3. Nu pot inlocui un rau cu altul, pentru ca voi perpetua aceeasi mizerie in care ne balacim de 25+45 de ani. In popor e o vorba ”a scapat de Dracu si a dat de tasu„. Cam asta vom pati si noi, dar chiar sa punem umarul sa se intample? Sa nu vedem ca noi nu avem presa ci doar niste mercenari cu stapani diferiti si atat? Cultura ta draga Conte nu te face sa nu mai poti respira atunci cand semidoctii de la A3 si B1 fac ba pe justitiarii, ba pe iubitorii de popor? Ti-am scris pentru ca pur si simplu nu vreau sa te pierd. De cand s-a rupt minciuna USL (pentru PSD a fost doar un vehicul neasteptat de eficient catre putere), saptamana dupa saptamana, incep sa nu te mai recunosc si-mi pare tare rau.

Vreau să răspund aici, unde audienţa e maximă şi unde există şi alţi comentatori care gândesc ca doamna Lăcătuşu şi a căror părere nu îmi este deloc indiferentă.
Intâi de toate vă mulţumesc, doamnă Lăcătuşu, pentru căldura în care a fost înveşmântată mustrarea dumneavoastră. Sunt zile întregi în care eu însumi nu mă simt confortabil cu mine. Prin urmare vă înţeleg perfect exasperarea.
De-o vreme am devenit foarte sensibil, chiar surescitat, din pricina evoluţiilor politice imprevizibile pe care mintea mea, deformată de o anume logică dobândită la şcoala axiomelor şi teoremelor, tot caută să le justifice rational şi nu prea reuşeşte.
Cu toată onestitatea vă mărturisesc că, departe de a încerca să-i îndrum pe alţii, bâjbâi eu însumi în căutarea soluţiei bune. Sunt robul evenimentelor şi a urmelor pe care aceastea le lasă în afectul meu. Scriu ce simt, dator din trecut resorturilor mele afective de decizie pentru multe bucurii şi reuşite pe care mi le-au înlesnit. Când spun resorturi afective mă gândesc la intuiţii, la imbolduri lăuntrice de a accepta sau refuza, de a zice da sau nu, de a avea încredere sau a mă îndoi, pe scurt, de a decide asupra binelui şi răului cu capul meu şi cu sufletul meu. Prin mine însumi – iată o deviză liberală care mi se potriveşte de minune.
Acum o lună gândeam ca dumneavoastră. Astăzi susţin lucruri care vă fac să nu mă mai recunoaşteţi.
Judecata mea se bazează nu doar pe fapte ci şi pe grade de comparaţie. Rele fac mulţi dar, în general, nu toate relele sunt egal nocive. Şi atunci, când sunt pus în situaţia de a alege între mai multe rele (ceea ce nu mi se pare deloc o ironie a fatalităţii ci, mai degrabă, o realitate cu care ne confruntăm aproape zilnic), compar. Tot ce susţineţi despre Ponta e adevărat. Puteţi să căutaţi în arhiva blogului de acum o luna – două şi veţi găsi identificate de mine în articolele de la acea vreme aceleaşi acuze pe care le formulaţi. Ce-a intervenit de atunci să mă întoarcă? Imi amintesc acum, în viteză, două cazuri majore: cazul Bercea şi cazul Telepatia. Nu mai explic mecanisme, le-am marturisit deja în articolul intitulat “De ce m-am radicalizat în ultima vreme”. Am redevenit antenist. Aşa simt acum. Ticălosul cel mai mare nu este Ponta, nu este Voiculescu (reprezentat de A3) ci este Băsescu. Care are forţa şi tupeul şi demenţa de a pune la cale un scandalos proces stalinist, de a ne prosti în faţă, după ce s-a lăudat atât de mult că este cel mai informat om din România, că nu ştia de potlogăriile fratelui său, care cred eu, este în stare de orice oroare până la alegeri doar ca să se salveze pe sine de la plata binemeritată.
Vă rog să mă convingeţi că greşesc. Că e mai bine să-l susţin pe Johannis, că acesta nu va fi scos din joc de acelaşi Băsescu, prin ANI, pentru a candida pe dreapta MRU (aşa cum profeţea azi oracolul Lăzăroiu).
Îmi înţelegeţi angoasele? Realizaţi de ce mi-e mai frică de Băsescu decât de Ponta + A3 la un loc?
Traian Băsescu nu e sănătos la cap. E-n stare să provoace şi un război ca să scape. E-n stare să-l aresteze pe Ponta, să-l descalifice pe Johannis şi să ne propună o finală la prezidenţiale între Udrea şi MRU.
Vă rog, convingeţi-mă că nu-i aşa. Din moment ce a putut să aresteze un judecător în preziua pronunţării, să numească un complet care nici nu funcţiona la CA (deşi completul ar fi trebuit tras la sorţi), să provoace pronunţarea unei sentinţe într-o săptămână, în plină vacanţă judecătorească, şi ca nimeni să nu se îndoiască cine este autorul, să dispună confiscarea nu doar a 60 mil eur ci , în mod expres, a sediului A3, convingeţi-mă că mâine nu va fi în stare să declare război lui Putin sau să-şi aresteze toţi oponenţii politici.
N-aş vrea să mă pierdeţi (de fapt să vă pierd) dar mă aflu ca în faţa unui test de sinceritate: dacă vreau să-l trec, trebuie să spun ce cred. Sunt condamnat aşadar să nu depindă de mine raportarea noastră în continuare. Cum vor vrea evenimentele!

Contele de Saint GermainEditorialeA3,Anca Lacatusu,ANI,B1,Johannis,Lazaroiu,MRU,Ponta,PSD,USLDoamna Anca Lacatusu • imi postează, pe Internet, următorul mesaj: Dragul meu Conte, degeaba te vei deradicaliza dupa ce pui umarul la alegerea lui Ponta Presedinte. Si eu il urasc din toata finta mea pe Basescu, mai ales pentru mizeria morala pe care a sadit-o adanc in societatea romaneasca (care...Blog politic si polemic