Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Apropierea alegerilor prezidenţiale face să cadă măşti, să se pună în mişcare strategii abjecte pregătite îndelung, să prindă viaţă ameninţări, şantaje, lovituri sub centură. Totul devine pentru cei direct implicaţi un război pe viaţă şi pe moarte, în canonadele căruia noi, simplii cărăuşi de păreri şi voturi, nu mai ştim cum să ne ferim de suflu, cum să evităm a deveni victime colaterale. Sigur, sunt compatrioţi (şi nu puţini) care şi-au tras pătura peste cap şi au decis să ia o pauză de gândire şi de acţiune până la terminarea ostilităţilor. Eu, din păcate (sau din fericire), nu fac parte dintre aceştia. Cu ani în urmă, când am deschis acest blog, mi-am promis să lupt împotriva blestemului numit Băsescu cu armele sincerităţii şi ale gândirii libere de interese egoiste.
Am susţinut alianţa USL şi am suferit dar m-am şi bucurat alături de ea. Apoi m-am încurcat în vârtejul de fapte contradictorii ale taberelor Ponta şi Antonescu şi, fidel angajamentului de onestitate faţă de simţămintele mele politice din fiecare moment, am oscilat odată cu acestea ba de partea lui Antonescu, ba de cea a lui Ponta. Niciodată, însă, de partea lui Băsescu şi a camarilei sale.
Cine mă citeşte ştie cât de tare m-a dezamăgit Antena 3 prin modul în care s-a poziţionat, absolut inechitabil, în lupta dintre Ponta şi PNL. Eram sigur la acel moment, văzând câtă manipulare şi minciună se pun în joc pentru eliminarea din cărţile prezidenţialelor a lui Crin Antonescu, că nu voi putea ierta niciodată A3 pentru acest joc murdar şi că nici nu-l voi putea vota pe Victor Ponta pentru Cotroceni.
Iată însă că s-a petrecut episodul Mircea Băsescu – Bercea Mondial, în care nicio televiziune în afara A3 n-a avut curajul să se implice. În condiţiile în care toate manipulează, toate au preferaţi şi inamici, toate aparţin uneia sau alteia dintre taberele de pe câmpul de luptă, se evidenţia A3 prin ceva pozitiv faţă de ele? Evident că da! Prin curajul de a lupta fără menajamente cu Băsescu. Pentru acest merit, care dădea satisfacţie dorinţei mele primordiale de a demasca adevărata faţă, odioasă, a lui Traian Băsescu, am simţit cum îmi revin sentimentele bune faţă de A3.
Şi acum ajung la radicalizare. Farsa de proces pusă la cale de Băsescu, prin intermediul uneltelor sale fără scrupule din DNA, pentru a se răzbuna pe Voiculescu, m-a indignat. Când însă falanga Băsescu – Kovesi şi-a dat de tot arama pe faţă, demonstrând prin sentinţa finală că nu atât Voiculescu era ţinta lor cât Antena 3, indignarea s-a transformat în revoltă. Colac peste pupăză, se mai trezesc şi nişte expiraţi cu termenele de garanţie falsificate să îmi explice cum sentinţa respectivă nu avea nimic îndreptat împotriva A3 ci îl viza exclusiv pe Voiculescu.
Haida,de! Chiar credeţi că v-aţi găsit proştii? Ăia care să vă creadă că la “plimbarea libertăţii” au fost doar cca. 450 de participanţi (apud EVZ)?; ăia care să vă creadă că un proces cu judecători numiţi de DNA (pardon, CSM, pardon, lacheii lui Băsescu), judecători care nu acceptă expertize independente ci doar făcătura prezentată de DNA, este un proces echitabil şi nu o execuţie politică după tipare staliniste? Chiar credeţi că noi nu ştim să citim şi să interpretăm o sentinţă din care rezultă clar ca lumina zilei că tunurile procurorilor au fost puse dinadins pe A3?
Am întrebat şi mai întreb (evident, retoric): este întâmplător că faţă de bunurile sechestrate de la inculpaţi încă din 2008, singurul bun imobil care se adaugă la acest termen la sechestru, este chiar sediul A3? De ce nu a fost şi el sechestrat din 2008? Atunci nu era acelaşi prejudiciu? Ba era! Sechestrul pus atunci nu acoperea acel prejudiciu (60 milioane euro)? Ba îl acoperea! Şi atunci? Ce a apărut nou acum faţă de atunci? Vă spun eu ce. Disperarea lui Băsescu, teroarea lui că după prezidenţiale va trebui să-i ţină de urât lui Hayssam.
M-am radicalizat în ultima vreme pentru că unii prea ne iau de proşti şi cred că, dacă le răspundem cu civilitate şi bun simţ, înseamnă că îşi pot permite orice. Tocmai din pricina nivelului de dialog de pe acest blog, a grijii de a asculta şi alte opinii, a deschiderii accesului la postarea de comentarii şi celor de altă părere, ne trezim din ce în ce mai des invadaţi de indivizi în misiune, care votează în haită şi încearcă să manipuleze.
De-asta m-am radicalizat! Ca să le pot spune fără menajamente proştilor că sunt proşti, (unii făcuţi grămadă, alţii mai aeraţi), să-i pot spune verde în faţă unui manipulator de profesie că este idiotul momentului pentru că încearcă să culpabilizeze jandarmeria că nu a intrat în forţă în manifestanţi pentru a-i ţine pe trotuare, să-i pot transmite fără metafore Laurei Kovesi să-i fie ruşine pentru că a incercat să ne prostească în faţă că DNA a acţionat cu promptitudine în cazul Mircea Băsescu când toată lumea ştie că DNA avea incă de pe vremea lui Iacobescu dovezile mitei lui MB dar a preferat să muşamalizeze cazul, nu să-i dea curs s.a.m.d.
M-am radicalizat ca să pot rezista asaltului îngrozitor de minciuni, contrafaceri, diversiuni la care mă supun şi ne supun profesioniştii în astfel de mizerii ai lui Traian Băsescu, fanii lui iraţionali, croiţi cu aceleaşi defecte de fabricaţie ca şi cel căruia se închină.

Dar mă voi deradicaliza după alegeri şi să vedeţi atunci ce băi de metafore vom trage împreună, ce blog literar – artistic vom frecventa. Mai e puţin dar trebuie să rămânem vigilenţi, concentraţi şi, mai ales, curaţi în gândire.

Contele de Saint GermainEditorialeAntena 3,Bercea Mondial,Crin Antonescu,CSM,Laura Kovesi,Mircea Basescu,Omar Hayssam,Ponta,USLApropierea alegerilor prezidenţiale face să cadă măşti, să se pună în mişcare strategii abjecte pregătite îndelung, să prindă viaţă ameninţări, şantaje, lovituri sub centură. Totul devine pentru cei direct implicaţi un război pe viaţă şi pe moarte, în canonadele căruia noi, simplii cărăuşi de păreri şi voturi, nu mai...Blog politic si polemic