Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Apropierea alegerilor prezidențiale face să cadă măști, să se pună în mișcare strategii abjecte pregătite îndelung, să prindă viață amenințări, șantaje, lovituri sub centură. Totul devine pentru cei direct implicați un război pe viață și pe moarte, în canonadele căruia noi, simplii cărăuși de păreri și voturi, nu mai știm cum să ne ferim de suflu, cum să evităm a deveni victime colaterale. Sigur, sunt compatrioți (și nu puțini) care și-au tras pătura peste cap și au decis să ia o pauză de gândire și de acțiune până la terminarea ostilităților. Eu, din păcate (sau din fericire), nu fac parte dintre aceștia. Cu ani în urmă, când am deschis acest blog, mi-am promis să lupt împotriva blestemului numit Băsescu cu armele sincerității și ale gândirii libere de interese egoiste.
Am susținut alianța USL și am suferit dar m-am și bucurat alături de ea. Apoi m-am încurcat în vârtejul de fapte contradictorii ale taberelor Ponta și Antonescu și, fidel angajamentului de onestitate față de simțămintele mele politice din fiecare moment, am oscilat odată cu acestea ba de partea lui Antonescu, ba de cea a lui Ponta. Niciodată, însă, de partea lui Băsescu și a camarilei sale.
Cine mă citește știe cât de tare m-a dezamăgit Antena 3 prin modul în care s-a poziționat, absolut inechitabil, în lupta dintre Ponta și PNL. Eram sigur la acel moment, văzând câtă manipulare și minciună se pun în joc pentru eliminarea din cărțile prezidențialelor a lui Crin Antonescu, că nu voi putea ierta niciodată A3 pentru acest joc murdar și că nici nu-l voi putea vota pe Victor Ponta pentru Cotroceni.
Iată însă că s-a petrecut episodul Mircea Băsescu „“ Bercea Mondial, în care nicio televiziune în afara A3 n-a avut curajul să se implice. În condițiile în care toate manipulează, toate au preferați și inamici, toate aparțin uneia sau alteia dintre taberele de pe câmpul de luptă, se evidenția A3 prin ceva pozitiv față de ele? Evident că da! Prin curajul de a lupta fără menajamente cu Băsescu. Pentru acest merit, care dădea satisfacție dorinței mele primordiale de a demasca adevărata față, odioasă, a lui Traian Băsescu, am simțit cum îmi revin sentimentele bune față de A3.
Și acum ajung la radicalizare. Farsa de proces pusă la cale de Băsescu, prin intermediul uneltelor sale fără scrupule din DNA, pentru a se răzbuna pe Voiculescu, m-a indignat. Când însă falanga Băsescu „“ Kovesi și-a dat de tot arama pe față, demonstrând prin sentința finală că nu atât Voiculescu era ținta lor cât Antena 3, indignarea s-a transformat în revoltă. Colac peste pupăză, se mai trezesc și niște expirați cu termenele de garanție falsificate să îmi explice cum sentința respectivă nu avea nimic îndreptat împotriva A3 ci îl viza exclusiv pe Voiculescu.
Haida,de! Chiar credeți că v-ați găsit proștii? Ä‚ia care să vă creadă că la „plimbarea libertății” au fost doar cca. 450 de participanți (apud EVZ)?; ăia care să vă creadă că un proces cu judecători numiți de DNA (pardon, CSM, pardon, lacheii lui Băsescu), judecători care nu acceptă expertize independente ci doar făcătura prezentată de DNA, este un proces echitabil și nu o execuție politică după tipare staliniste? Chiar credeți că noi nu știm să citim și să interpretăm o sentință din care rezultă clar ca lumina zilei că tunurile procurorilor au fost puse dinadins pe A3?
Am întrebat și mai întreb (evident, retoric): este întâmplător că față de bunurile sechestrate de la inculpați încă din 2008, singurul bun imobil care se adaugă la acest termen la sechestru, este chiar sediul A3? De ce nu a fost și el sechestrat din 2008? Atunci nu era același prejudiciu? Ba era! Sechestrul pus atunci nu acoperea acel prejudiciu (60 milioane euro)? Ba îl acoperea! Și atunci? Ce a apărut nou acum față de atunci? Vă spun eu ce. Disperarea lui Băsescu, teroarea lui că după prezidențiale va trebui să-i țină de urât lui Hayssam.
M-am radicalizat în ultima vreme pentru că unii prea ne iau de proști și cred că, dacă le răspundem cu civilitate și bun simț, înseamnă că își pot permite orice. Tocmai din pricina nivelului de dialog de pe acest blog, a grijii de a asculta și alte opinii, a deschiderii accesului la postarea de comentarii și celor de altă părere, ne trezim din ce în ce mai des invadați de indivizi în misiune, care votează în haită și încearcă să manipuleze.
De-asta m-am radicalizat! Ca să le pot spune fără menajamente proștilor că sunt proști, (unii făcuți grămadă, alții mai aerați), să-i pot spune verde în față unui manipulator de profesie că este idiotul momentului pentru că încearcă să culpabilizeze jandarmeria că nu a intrat în forță în manifestanți pentru a-i ține pe trotuare, să-i pot transmite fără metafore Laurei Kovesi să-i fie rușine pentru că a incercat să ne prostească în față că DNA a acționat cu promptitudine în cazul Mircea Băsescu când toată lumea știe că DNA avea incă de pe vremea lui Iacobescu dovezile mitei lui MB dar a preferat să mușamalizeze cazul, nu să-i dea curs s.a.m.d.
M-am radicalizat ca să pot rezista asaltului îngrozitor de minciuni, contrafaceri, diversiuni la care mă supun și ne supun profesioniștii în astfel de mizerii ai lui Traian Băsescu, fanii lui iraționali, croiți cu aceleași defecte de fabricație ca și cel căruia se închină.

Dar mă voi deradicaliza după alegeri și să vedeți atunci ce băi de metafore vom trage împreună, ce blog literar „“ artistic vom frecventa. Mai e puțin dar trebuie să rămânem vigilenți, concentrați și, mai ales, curați în gândire.

Contele de Saint GermainEditorialeAntena 3,Bercea Mondial,Crin Antonescu,CSM,Laura Kovesi,Mircea Basescu,Omar Hayssam,Ponta,USLApropierea alegerilor prezidențiale face să cadă măști, să se pună în mișcare strategii abjecte pregătite îndelung, să prindă viață amenințări, șantaje, lovituri sub centură. Totul devine pentru cei direct implicați un război pe viață și pe moarte, în canonadele căruia noi, simplii cărăuși de păreri și voturi, nu mai...Blog politic si polemic