Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

ARTICOL CENZURAT DE ZIARUL ADEVARUL

(Am postat doar primele  3 paragrafe ale acestui articol pe forumul editorialului lui Andrei Plesu din Adevarul. Au fost cenzurate. Sunt ele obscene? Sau injurioase? Ori, cumva, incarcatura lor de adevar este peste puterea de acceptare a unor intelectuali ce nu se considera datori cu nimic, vinovati de nimic in raport cu poporul roman? Astfel de ipocrizii ar trebui demascate. De aceea le-as multumi tuturor celor care, dupa puterea lor, ar putea face ca acest articol sa fie difuzat spre o cunoastere cat mai larga.)

Motto

Un comediante de bravură
Joacă de patruzeci de ani,
Făcînd enormă tevatură
În faț-a niÈ™te gogomani.

Mare farsor, mari gogomani „“ I.L. Caragiale

 

De când a devenit instrument(ist) politic, domnul Pleșu s-a lăsat subjugat de latura sa cabotină. O fi crezut că astfel profilul său insular, de eseist al introvertirii, se va îmbogăți cu o dimensiune oceanică, deschisă publicului tabloidal, ineptei gloate epidermice.

Plan greșit, precum acela al unei Jeanne d”™Arc acceptând un pictorial Hustler. Sub perfecțiuni abstracte  se ascund, cel mai adesea, vergeturi, celulită și piei căzute de cea mai dizgrațioasă concretețe.

Domnul Pleșu nu obosește a-și construi editorialele socio-politice trecându-și raționamentele prin oglinzile curbe ale partipriurilor lui și pretinzând că ceea ce rezultă ar fi adevăr și obiectivitate. În afara unui public captiv, format din nostalgici ai moralei minime și fanatici ai imoralului maxim, nu mai crede nici dracu”™ în arbitrajul etic al maestrului. Peste tot șopârle retorice, balanțe măsluite, indignări de operetă și perplexități de fotbalist la vederea cartonașului roșu.

Încât îmi vine și mie să strig precum ăia de la galerie: lasă-ne, lasă-ne, trombonistule!

Cum să fie băsist domnul Pleșu? Doar critică ambele tabere cu egală aciditate. Ia priviți un exemplu din editorialul de săptămâna trecută intitulat „M-am săturat”: „Băsescu vorbește ca un șef de echipaj, … Ponta vorbește ca o țoapă ofensată”. Mamăăă, cât echilibru! Este? Ce i-a mai tras-o lui Băsescu!!!

Dar poate credeți că mă leg de o întâmplare izolată, de o oca mică singulară. Luați atunci un alt exemplu de obiectivitate, de echidistanță politică, din editorialul de azi, din Adevărul, intitulat „Mereu intelectualii…”. Cu un truc antitetic de care a cam abuzat stilistic în ultima vreme, domnul Pleșu înșiră (în opoziție cu intelectualii buni gen Liiceanu, Patapievici, el însuși)  pe oamenii răi, responsabili, după părerea sa, de afundarea României în mlaștina periferiei lumii civilizate. Aceștia sunt:”politicienii care atacă Bruxelles-ul, … milionarii șmecheri de prin partide, …, parlamentarii foști, actuali și viitori (sic!) penali, …,  liberalii indigerabili, … primul ministru plagiator și zglobiu, … mereu victoriosul Dan Voiculescu etc”. Vedeți pe undeva, pe-aici, numele lui Scaraoțki cel luminat, cu jilțul în Dealul Cotrocenilor instalat?  Sau măcar vreun apropos la el, fie și dintr”™acelea cleios „“ prolixo „“ părintești, marcă înregistrată Andrei Pleșu când vine vorba să-l mustre de sanchi, la derută, pe marele șenilat? Doamne ferește!!! Are și iconoclastia limitele sale.

Citind aceste regurgitări sleite ale blogerului din Adevărul, aceste căcăreze de capră ambalate frumos și vândute drept măsline Kalamata, darul zeilor de pe insula lui Pelops, te întrebi îndesându-ți limba-n gât ca să oprească greața: chiar așa fețe de proști om avea de-și închipuie domnul Pleșu că ne face cu-n oximoron și c-o metonimie?

Cum să pui, domne, la compararea a două rele, semnul egal (sau chiar mai mic) între un tanc răzbunător, ce 10 ani a zdrobit sub șenilele sale ruginite bunul simț și respectul pentru valoarea adevărată ale unui popor și așa bezmeticit de jumătate de secol de comunism, ce-a învrăjbit categoriile sociale ale neamului său, ce i-a înfometat pe pauperi ca să-și preaîndoape familia și clica, și niște pușcași tineri, fie ei și imperfecti, care au la activ doar un an de guvernare și care sunt sabotați prin toate mijloacele, de bătrânul tanc zăngănitor, să-și facă treaba?

Cum să critici răul de zece ori mai mare cu texte și adjective de zece ori mai mici?

Omul ăsta chiar nu a auzit de armonia proporțiilor?  Doctor în istoria artei?

Ofensator, dezgustător, subcultural.

Ca și falsa mirare din articolul de azi cum că n-ar fi clar cărei subspecii de intelectuali i se pun în cârcă reproșurile de elitism, de nonimplicare, de parvenitism. Nu despre profesori și medici și universitari anonimi este vorba acolo ci exact despre voi, despre intelectualii lui Băsescu, întocmai cum ți-a șoptit musca de pe căciulă, stimate filozof derutat.

Stăvilește-ți, domnule Pleșu, propria ruinare, încetează să te amăgești că suntem toți niște gogomani, că ne poți prosti pe toți cu frivole trucuri argumentative. Acceptă purgatoriul reîntoarcerii la adevăr și îndreaptă crucea, lansează norul de tămâie spre Satana cel bineindicat de poporul tău prin 7,5 milioane de degete arătătoare.

Contele de Saint GermainEditorialeAdevarul,andrei plesu,Dan Voiculescu,Hustler,I.L. Caragiale,Jeanne d'Arc,Liiceanu,mare farsor mari gogomani,masline Kalamata,Mereu intelectualii,Patapievici,Pelops,Satana,Victor PontaARTICOL CENZURAT DE ZIARUL ADEVARUL (Am postat doar primele  3 paragrafe ale acestui articol pe forumul editorialului lui Andrei Plesu din Adevarul. Au fost cenzurate. Sunt ele obscene? Sau injurioase? Ori, cumva, incarcatura lor de adevar este peste puterea de acceptare a unor intelectuali ce nu se considera datori cu...Blog politic si polemic