Scorul acestui articol
[Total: 29 voturi. Media: 4.9]

Mare pacoste și alegerile astea!  

„žMunceÈ™ti ani de zile la tot felul de scheme de prestidigitație prin care să substitui voinței electoratului voința ta, de instituție de forță sau de mare aranjor geo- politic, È™i îți ies într-o zi din case toți desculții, toți fomiÈ™tii, toți trepanații, toate murăturile ce călătoresc cu talonul de pensie prin autobuzele patriei de nu ai loc să faci È™i tu un blat ca lumea, ca să-ți dea planurile peste cap È™i să împută iarăÈ™i țara cu ploÈ™nițele lor preferate” (apud prea nerăbdătorii refromatori de clasă politică).

„žUite Primăriile BucureÈ™tilor. Ce frumos fusese evacuat Oprescu È™i înlocuit cu cine trebuia. Sau Piedone, sau Onțanu, sau Vanghelie, sau Chiliman. Luni bune BucureÈ™tiul a fost condus de primari surogat, impuÈ™i de comandamentele reformării în regim de urgență a clasei politice din România, È™i n-a murit nimeni. Domnul Coldea-i garanta, doamna Kovesi îi proteja iar preÈ™edintele Johannis trăia fericit cu doamna Carmen È™i cu iluzia că EL încă este EL, deÈ™i toți actorii pe care-i avusese primprejur la înscăunare se metamorfozaseră, prin miraculoasa tehnică cu pelerină È™i iepuri care transformă urechiații în È™oricei È™i bastoanele în eÈ™arfe multicolore” (apud nostalgicii prezumției de vinovăție).

„žElectoratul… Hai să fim serioÈ™i! Cine? Baragladinele, spălații pe creier, boÈ™orogii care au fost la mitingul A3 din Piața Constituției? Profesorii care-È™i cumpără case fără număr din meditații È™i medicii È™păgari care recomandă medicamente doar pe ochi frumoÈ™i? Sau funcționarii publici care, după ce că mănâncă semințe în timpul programului mai fac È™i mitinguri cu caragațe pe la Palatul Victoria să vadă țara cât de mulți sunt, abonați la banul public” (apud noul român de bine)?

Știu ei ce spun È™i ce cer, neprețuiții noÈ™tri tineri frumoÈ™i È™i liberi: desființarea partidelor, acordarea dreptului de vot doar persoanelor între 18 „“ 45 ani, schimbarea urgentă, din temelii, a clasei conducătoare cu oameni oneÈ™ti È™i competenți din tânăra generație. Simplu, nu? Și realist! S-a văzut cu guvernul de tehnocrați.  Atât de simplu È™i de realist încât nici nu mai merită efortul să se ducă la vot. E de-ajuns un clanc din degete, È™i gata! Ca să nu fie văduvit prea mult facebook-ul sau skype-ul de prezența lor prețioasă în virtualul cetății.

Doar că din 4 în 4 ani vine nenorocirea. Și toate sondajele manipulatoare, euforizante, sforăitoare, despre enorma încredere a populației în justiția română, în SRI È™i DNA, sunt înlocuite de realitatea urnelor.

Flit, le zice poporul uzurpatorilor de democrație. Li se adresează cu bună cuviință, blajin, moromețian. Mai suntem È™i noi pe-aici, cât vi s-ar părea de ciudat. Cu un petic de hârtie de-l îndesăm în urnă È™i cu pământul din ogradă pe sub unghii. Vrurăți să ne-o luați pe Olguța? Mai la PaÈ™tele Cailor, bruuu! Ziceți că ne faceți de miraz cu CherecheÈ™? L-ați înfundat în colnă, cu țape la obloc? Io-te că noi îl zărirăm liber, pe la capitală, pe Năpust (voi îi ziceți Băsescu) È™i dacă el îi breaz È™i țanțoÈ™ atunci È™i-al nost mere!

Democrația nu-i pentru triÈ™ori.  La vot, singur în cabină, românul pune È™tampila exact cum îi place lui. Nu cum îl dădăcesc alții s-o facă. Îi spune ambasadorul Klemm să nu voteze corupți? S-o spună la el acasă. Se deranjează Klaus Johannis să-l învețe cum e cu penalii? Dar dânsul, cu casele alea ale lui, ce-o fi?

Ingineriile de fentat oamenii nu rezistă testelor democrației. Pot produce efecte pentru o vreme dar când vine testul adevărat, manifestarea voinței celor mulți, eÈ™uează lamentabil.

A încercat Crin Antonescu să amestece apa cu uleiul, PNL cu PDL,  lăudându-se ce licoare victorioasă o să iasă? A rezultat o emulsie grețoasă pe care unii s-au făcut că o înghit dar care, până la urmă, cum au demonstrat È™i aceste alegeri, a fost scuipată la vot ca cea mai amară înÈ™elătorie.

A încercat binomul SRI „“ DNA să se folosească de ideea de justiție È™i de pretextul seducător al luptei împotriva corupției, pentru a-i face pe români să înghită nemestecată epurarea politică ce se ascundea sub acestea? Iată că, la vot, totul a fost regurgitat (http://www.gandul.info/eu-primar/votul-bate-dosarul-harta-primarilor-penali-care-au-castigat-alegerile-locale-15442981 ).

Mecanismul reformelor pripite, al paÈ™ilor necugetați care îÈ™i închipuie că pot sări după bunul plac peste etape È™i arde perioade obligatorii de gestație socială,  a primit de la corul majorității electoare un răspuns parcă pe muzică È™i text de B.U.G. Mafia:

„žesti prea prost, prea prost, prea prost, prea prost, prea prost sa nu fi prost”.

Are È™i poporul măciuca lui de stâlcit triÈ™ori. Votul!

La 4 ani, la 5 ani dar, uneori, ca acum, și la 5 luni.

AÈ™adar, păzea! Uzurpatori de democrație, capul la fund!

Contele de Saint GermainEditorialealegeri,ambasadorul Klemm,BUG Mafia,Carmen Johannis,Chiliman,Crin Antonescu,democratie,DNA,Facebook,flit,Generalul Coldea,Klaus Johannis,Laura Kovesi,Napust,Olguța Vasilescu,Ontanu,Pastele Cailor,PDL,Piata Constitutiei,Piedone,PNL,Primaria Bucuresti,primarul Chereches,skype,Sorin Oprescu,SRI,VanghelieMare pacoste È™i alegerile astea!   'žMunceÈ™ti ani de zile la tot felul de scheme de prestidigitație prin care să substitui voinței electoratului voința ta, de instituție de forță sau de mare aranjor geo- politic, È™i îți ies într-o zi din case toți desculții, toți fomiÈ™tii, toți trepanații, toate murăturile...Blog politic si polemic