Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Ştiu că mă abat de la de la tema blogului dar cei care intră zi de zi aici nu-mi sunt indiferenţi. De aceea, nu îmi voi reprima dorinţa de a le împărtăşi o mare bucurie, oferită şi mie, la acest sfârşit de săptămână, de alţii.
Am fost pentru 3 zile la Sibiu unde tocmai s-a deschis o nouă ediţie a festivalului internaţional de teatru Sibfest. M-am dus special să văd o piesă ce se joacă cu casa închisă din 2008 încoace şi despre care auzisem / citisem lucruri incredibil de elogioase. Este vorba de FAUST în regia lui Silviu Purcărete, montarea vedetă a festivalului de teatru de la Edinburgh din 2009, festival la care a fost răsplătită cu cele mai importante premii.
La sfârşitul reprezentaţiei am avut sentimentul că tocmai mi se intâmplase ceva extrem de rar, dacă nu chiar unic. Printr-o magie regizorală am avut acces, pentru două ore, în tărâmul metateatrului, acolo unde, ca în spatele unei lentile curbe, ia naştere o realitate virtuală. Participasem nu la o vizionare ci la însuşi miracolul creaţiei unei opere de artă, la un transfer în interiorul ei, ca alunecarea lui Alice prin tunelul din vizuina iepurelui alb. Azi, la patru zile de la eveniment, impresia e aceeaşi: am fost fericitul beneficiar al unei călătorii nu doar în străfundurile minţii lui Goethe dar şi a imaginaţiei lui Purcărete, condus de însuşi Mefisto prin cotloanele sângerii, cutremurate de decibeli, cruzime şi sex animalic, ale infernului oferit la schimb pentru suflet.
Nu vă voi spune mai mult pentru că orice v-aş spune în felul meu ar reprezenta o limitare, o ciuntire. Vă invit doar, ca prim pas pentru cei cărora le-am stârnit curiozitatea, să vizionaţi pe You Tube, cele 3 episoade ale unui reportaj făcut în 2009 despre acest spectacol – eveniment. (http://www.youtube.com/watch?v=PPWOzOxhLMM)

Contele de Saint GermainEditorialeAlice in Tara Minunilor,Edimburgh,Faust,Goethe,Sibiu,Silviu PurcareteŞtiu că mă abat de la de la tema blogului dar cei care intră zi de zi aici nu-mi sunt indiferenţi. De aceea, nu îmi voi reprima dorinţa de a le împărtăşi o mare bucurie, oferită şi mie, la acest sfârşit de săptămână, de alţii. Am fost pentru 3 zile...Blog politic si polemic