Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Știu că mă abat de la de la tema blogului dar cei care intră zi de zi aici nu-mi sunt indiferenți. De aceea, nu îmi voi reprima dorința de a le împărtăși o mare bucurie, oferită și mie, la acest sfârșit de săptămână, de alții.
Am fost pentru 3 zile la Sibiu unde tocmai s-a deschis o nouă ediție a festivalului internațional de teatru Sibfest. M-am dus special să văd o piesă ce se joacă cu casa închisă din 2008 încoace și despre care auzisem / citisem lucruri incredibil de elogioase. Este vorba de FAUST în regia lui Silviu Purcărete, montarea vedetă a festivalului de teatru de la Edinburgh din 2009, festival la care a fost răsplătită cu cele mai importante premii.
La sfârșitul reprezentației am avut sentimentul că tocmai mi se intâmplase ceva extrem de rar, dacă nu chiar unic. Printr-o magie regizorală am avut acces, pentru două ore, în tărâmul metateatrului, acolo unde, ca în spatele unei lentile curbe, ia naștere o realitate virtuală. Participasem nu la o vizionare ci la însuși miracolul creației unei opere de artă, la un transfer în interiorul ei, ca alunecarea lui Alice prin tunelul din vizuina iepurelui alb. Azi, la patru zile de la eveniment, impresia e aceeași: am fost fericitul beneficiar al unei călătorii nu doar în străfundurile minții lui Goethe dar și a imaginației lui Purcărete, condus de însuși Mefisto prin cotloanele sângerii, cutremurate de decibeli, cruzime și sex animalic, ale infernului oferit la schimb pentru suflet.
Nu vă voi spune mai mult pentru că orice v-aș spune în felul meu ar reprezenta o limitare, o ciuntire. Vă invit doar, ca prim pas pentru cei cărora le-am stârnit curiozitatea, să vizionați pe You Tube, cele 3 episoade ale unui reportaj făcut în 2009 despre acest spectacol – eveniment. (http://www.youtube.com/watch?v=PPWOzOxhLMM)

Contele de Saint GermainEditorialeAlice in Tara Minunilor,Edimburgh,Faust,Goethe,Sibiu,Silviu PurcareteȘtiu că mă abat de la de la tema blogului dar cei care intră zi de zi aici nu-mi sunt indiferenți. De aceea, nu îmi voi reprima dorința de a le împărtăși o mare bucurie, oferită și mie, la acest sfârșit de săptămână, de alții. Am fost pentru 3 zile...Blog politic si polemic