Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui M. Mihaies intitulat „Un adolescent cu tendinte sinucigase”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-adolescent-cu-tendinte-sinucigase-953724.html)

 

Având în vedere că, pe fond, MM reia aceeași temă de atac politic ordonată zilele trecute din cancelaria de pe deal, tuturor tromboanelor de serviciu cu rubrică, voi aloca doar un paragraf subiectului, pur propagandistic, cu care autorul de azi nu pregetă să se mai facă o dată de râs.

Comportamentul din ultima vreme al lui Mircea Geoană, chiar așa, distorsionat de nevoi instigatoare cum ni-l prezintă contorsionistul Mihăieș, duce cu gândul la Calul Troian, la rolul și importanța asaltului dinspre interior. Într-o tentativă pueril „“ diversionistă, specifică acestui buimac agent sub acoperire infiltrat la ICR, se încearcă a se pune  semnul egal între vizita lui Geoană la Moscova, înaintea prezidențialelor, și vizita lui Geoană în SUA, desfășurată recent. Să fi uitat oare MM că dacă atunci orientarea a fost firească, spre un adversar al președintelui Băsescu (cum îi stă bine unui lider al opoziției), acum domnul Geoană a cotit-o pidosnic spre, practic, singurul aliat extern al președintelui? Sau poate s-o fi dus acolo așa, pe cont propriu, fără mandat,  ca să-l sape?

Există însă și ceva remarcabil în articolul de azi al lui MM, la nivelul formei: o demascare fără precedent a agramatismului și imposturii intelectuale ale acestui reprezentant al culturii noastre în lume.

Auziți exprimare de profesor universitar la filologie: „chiar dacă l-ar fi citit, tot nu cred c-ar fi înțeles nimic”. Vă temeți că, în fața acestei elaborate greșeli de exprimare (nu poate da vina pe tehnoredactor că a mâncat o literă sau că n-a pus o virgulă) îi va crăpa cumva obrazul de rușine? Stați liniștiți. Niciun pericol! Pingea de pantofi naturală, de cea mai bună calitate. Voi explica eroarea, nu atât pentru cititori, care au priceput, desigur, în ce constă ea, ci pentru academicul nostru Marius Chicoș Rostogan de a cărui dumirire asupra chestiei mă îndoiesc. Corect ar fi fost „tot nu cred c-ar fi înțeles ceva” sau ” tot cred că n-ar fi înțeles nimic”. E o elementară  problemă de logică, de negarea negației. Cum însă logica nu ține nici de toceală, nici de relații politice, ci de calitatea sinapselor, de capacitatea de înțelegere corectă a realităților înconjurătoare, domnul Mihăieș este, pentru această luptă de alfabetizare, o cauză iremediabil pierdută.

Altceva. Vă rog să observați de câtă rigoare logică (din nou logica), de câtă coerență a discursului este capabil autorul. Deschide o frază astfel: „În vociferarea derutată a pesedeilor și-a susținătorilor fanatici din televiziuni au fost uitate două lucruri importante. Primul: ideea eliminării lui Geoană…”. Când, captivat de demonstrație, cauți și al doilea lucru important din enumerarea autorului, ce să vezi, nu există! MM, amețit de propriile pase de prestidigitație, uită de el pe drum. Rămâne, amnezic, cu porumbelul în joben.

Am mai remarcat la acest autor și frecventul complex al semidoctului, întâlnit mai ales pe la sindrofiile de fițe, unde se urmărește seducerea prin epatare: mascarea propriei aridități argumentative ori imaginative ori ideatice prin apelarea, fără nicio plusvaloare adusă mesajului, la citate din autori celebri. Mihăieș, în textul de azi, depășește toate recordurile de ridicol ale acestei tehnici, citând fără citate. Ne taie respirația cu vasta lui cultură,  invocând nume reținute din ultimul  rebus pe teme literare dezlegat în lungile zboruri pe banii ICR-ului (Witold Gombrowicz, Flaubert, Nikolai Ostrovski) dar uită să adauge și vreo vorbuliță, utilă în context, de-a acestora.

În fine, cel mai alarmant simptom pentru sănătatea autorului este delirul verbal ce îl asaltează, într-un crescendo copleșitor, de la săptămână la săptămână. Iată doar azi: Antonescu aruncă țara în HAOS, Antonescu și Ponta după ce au fost cuprinși de TEROARE  au dezlănțuit APOCALIPSA, Ponta riscă să ARUNCE ÎN AER partidul deci, „tot ce-i rămâne e să-și aleagă arma SINUCIDERII”.

Să sune iute cineva la 112. Sau, dacă există linie verde, direct la Spitalul de Psihiatrie! Poate mai e vreo șansă de salvare. Vorbim, totuși, de o ființă umană.

 

Contele de Saint GermainPolemiceAntonescu,Calul Troian,Flaubert,Geoana,ICR,Mircea Mihaies,Nikolai Ostrovski,Senatul EVZ,Un adolescent cu tendinte sinucigase,Witold Gombrowicz(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui M. Mihaies intitulat 'Un adolescent cu tendinte sinucigase', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-adolescent-cu-tendinte-sinucigase-953724.html)   Având în vedere că, pe fond, MM reia aceeași temă de atac politic ordonată zilele trecute din cancelaria de pe deal, tuturor tromboanelor...Blog politic si polemic