Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Silviu Sergiu, intitulat „De ce moare USL de grija UDMR?”. Editorialul poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-de-ce-moare-usl-de-grija-udmr-923038.html)

 

Editorialul de azi al lui SS este artificial cap „“ coadă. Pur și simplu un exercițiu de-a „hai să v-arăt ce mi-a mai trăznit mie prin cap”. Încercarea lui de-a pune lumina altfel decât cade natural mi-a adus aminte de editorialele lui Ion Cristoiu din perioada glorioasă a EVZ.  Știindu-se și citit și crezut la vremea aceea, IC își permitea la răstimpuri să șocheze prin teorii teribiliste, în total răspăr cu bunul simț comun. De multe ori reușea chiar să le facă credibile, printr-o maieutică bine exersată la școala Scânteii Tineretului.

 

Ce făcea IC în extravaganțele sale editorialistice și nu face SS în articolul de azi era că, pe lângă lansarea unor petarde pe post de revelații fulminante, își propunea și desființarea anticipatelor contraargumente ale posibililor critici ai săi. Prin urmare analiza din proprie inițiativă, fără a mai fi întrebat, posibilele contraargumente,  pentru a demonstra că nu le ignoră ci că are curajul de a le înfrunta și elimina..

 

Domnul SS crede că poate fi convingător doar recunoscând, retoric și ipocrit, că nu înțelege graba USL de a atrage acum UDMR de partea sa. De ce fac asta și nu așteaptă scrutinul din 2012 când ar putea câștiga alegerile la pas ? „“ întreabă, făcându-ne șugubăț și descifrator cu ochiul, autorul. Apoi, lansat de suflul acestei „nelogice” precipitări a opoziției, ne anunță marea sa descoperire: graba USL ar fi, de fapt, una simulată, la alibi. În realitate, USL s-ar simți lovită exact în plexul solar dacă UDMR, versatilă precum o știm, ar întoarce mâine armele, punându-i în brațe puterea.

 

Înainte de a se lansa în astfel de speculații de inspirație telenovelistică nu ar fi fost mai onest (și poate, pe undeva, chiar mai convingător) ca autorul să încerce a ne lămuri de ce descalifică din start principalele două motive ale USL de a urgenta preluarea puterii, de a nu aștepta alegerile la termen? Aceste motive, deși arhicunoscute, merită să mai fie repetate o dată:

1.      Fiecare zi în plus de guvernare BB ne împinge, exponențial, spre dezastru. Prin urmare, fiecare zi salvată de la această guvernare înseamnă o șansă în plus de redresare a țării încă în timpul vieții noastre;

2.      Alegeri la termen organizate de actuala putere înseamnă asumarea unui imens risc de fraudă electorală. Cu miliardele de euro de la FMI cărora li s-a pierdut urma, cu miliardele de euro aflate la discreția MDT pentru investiții (nepolitizate, evident), cu resursele nebănuite oferite puterii de votul prin corespondență (tocmai pus la cale, cu profesionistă minuțiozitate, în această perioadă), cu alte și alte mijloace distilate în retortele celui mai performant sistem mafiot din istoria României, șansele de a avea alegeri corecte în 2012 sunt infime.

 

Dacă Ion Cristoiu și-ar fi propus să susțină teoria de azi a lui Silviu Sergiu (puțin probabil dar să presupunem), ar fi început cu demontarea argumentelor 1. și 2. Silviu Sergiu  preferă să le treacă sub tăcere, ca și cum aceste argumente nici n-ar exista.

Iată una dintre explicațiile pentru care SS nu este IC.

 

Contele de Saint GermainPolemiceeditorial EVZ,Ion Cristoiu,Silviu Sergiu,UDMR,USL(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Silviu Sergiu, intitulat 'De ce moare USL de grija UDMR?'. Editorialul poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-de-ce-moare-usl-de-grija-udmr-923038.html)   Editorialul de azi al lui SS este artificial cap '“ coadă. Pur și simplu un exercițiu de-a 'hai să v-arăt ce...Blog politic si polemic