Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Silviu Sergiu, intitulat “De ce moare USL de grija UDMR?”. Editorialul poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-de-ce-moare-usl-de-grija-udmr-923038.html)

 

Editorialul de azi al lui SS este artificial cap – coadă. Pur şi simplu un exerciţiu de-a “hai să v-arăt ce mi-a mai trăznit mie prin cap”. Încercarea lui de-a pune lumina altfel decât cade natural mi-a adus aminte de editorialele lui Ion Cristoiu din perioada glorioasă a EVZ.  Ştiindu-se şi citit şi crezut la vremea aceea, IC îşi permitea la răstimpuri să şocheze prin teorii teribiliste, în total răspăr cu bunul simţ comun. De multe ori reuşea chiar să le facă credibile, printr-o maieutică bine exersată la şcoala Scânteii Tineretului.

 

Ce făcea IC în extravaganţele sale editorialistice şi nu face SS în articolul de azi era că, pe lângă lansarea unor petarde pe post de revelaţii fulminante, îşi propunea şi desfiinţarea anticipatelor contraargumente ale posibililor critici ai săi. Prin urmare analiza din proprie iniţiativă, fără a mai fi întrebat, posibilele contraargumente,  pentru a demonstra că nu le ignoră ci că are curajul de a le înfrunta şi elimina..

 

Domnul SS crede că poate fi convingător doar recunoscând, retoric şi ipocrit, că nu înţelege graba USL de a atrage acum UDMR de partea sa. De ce fac asta şi nu aşteaptă scrutinul din 2012 când ar putea câştiga alegerile la pas ? – întreabă, făcându-ne şugubăţ şi descifrator cu ochiul, autorul. Apoi, lansat de suflul acestei “nelogice” precipitări a opoziţiei, ne anunţă marea sa descoperire: graba USL ar fi, de fapt, una simulată, la alibi. În realitate, USL s-ar simţi lovită exact în plexul solar dacă UDMR, versatilă precum o ştim, ar întoarce mâine armele, punându-i în braţe puterea.

 

Înainte de a se lansa în astfel de speculaţii de inspiraţie telenovelistică nu ar fi fost mai onest (şi poate, pe undeva, chiar mai convingător) ca autorul să încerce a ne lămuri de ce descalifică din start principalele două motive ale USL de a urgenta preluarea puterii, de a nu aştepta alegerile la termen? Aceste motive, deşi arhicunoscute, merită să mai fie repetate o dată:

1.      Fiecare zi în plus de guvernare BB ne împinge, exponenţial, spre dezastru. Prin urmare, fiecare zi salvată de la această guvernare înseamnă o şansă în plus de redresare a ţării încă în timpul vieţii noastre;

2.      Alegeri la termen organizate de actuala putere înseamnă asumarea unui imens risc de fraudă electorală. Cu miliardele de euro de la FMI cărora li s-a pierdut urma, cu miliardele de euro aflate la discreţia MDT pentru investiţii (nepolitizate, evident), cu resursele nebănuite oferite puterii de votul prin corespondenţă (tocmai pus la cale, cu profesionistă minuţiozitate, în această perioadă), cu alte şi alte mijloace distilate în retortele celui mai performant sistem mafiot din istoria României, şansele de a avea alegeri corecte în 2012 sunt infime.

 

Dacă Ion Cristoiu şi-ar fi propus să susţină teoria de azi a lui Silviu Sergiu (puţin probabil dar să presupunem), ar fi început cu demontarea argumentelor 1. şi 2. Silviu Sergiu  preferă să le treacă sub tăcere, ca şi cum aceste argumente nici n-ar exista.

Iată una dintre explicaţiile pentru care SS nu este IC.

 

Contele de Saint GermainPolemiceeditorial EVZ,Ion Cristoiu,Silviu Sergiu,UDMR,USL(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Silviu Sergiu, intitulat 'De ce moare USL de grija UDMR?'. Editorialul poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-de-ce-moare-usl-de-grija-udmr-923038.html)   Editorialul de azi al lui SS este artificial cap – coadă. Pur şi simplu un exerciţiu de-a “hai să v-arăt ce...Blog politic si polemic