Scorul acestui articol
[Total: 67 voturi. Media: 4.6]

 

E È™i dânsa om! Cât să mai îndure? Are sentimente, are puls, are tensiune È™i nici de frică nu este integral scutită.

Iată că s-a întors roata. Gloaba cu căpăstru È™i zăbală, pe care până mai ieri Laura Kovesi o teleghida, maiestuos, cu È™fichiuitul ca de bici al dosarului caselor de la Sibiu dobândite naÈ™pa, s-a dat de trei ori peste cap, i-a salutat cu morgă pe Trump, Merkel È™i Macron È™i, gata: a revenit acasă zmeu, de nu mai iÈ™i încape în piele de grandoare, de nu mai ascultă de nimeni È™i de nimic.

Multe s-au mai întâmplat pentru Laura Kovesi, marea doamnă a anticorupției româneÈ™ti, în săptămânile metamorfozei prezidențiale. Acest oribil principiu al vaselor comunicante… Cum ascultă el de variațiile de cotă de popularitate ale unuia È™i altuia È™i scurge puterea dintr-unul în altul la secundă, fără să i te poți împotrivi.

Și mai funcționează, în acest caz, È™i principiul omologat de înțelepciunea populară conform căruia un rău nu vine niciodată singur.

AÈ™adar, pe de o parte înălțare, Casa Albă, Berlin, Bruxelles, pe de altă parte prăbuÈ™ire, hotărâri în duÈ™mănie ale CCR, înregistrări nasoale, da”™ nasoale de tot, comise de camarazi de arme pe „žÈ™ustache” È™i date presei cu întreaga frenezie a răzbunării îndelung clocite.

Disperarea la vârful DNA e mare. Proba cea mai emoționant de irațională (căci aÈ™a se întâmplă la disperare, îți pierzi capul) este amenințarea cu poligraful transmisă găÈ™tii de procurori. După stupoare, ea a produs demisii. După demisii, va produce noi scurgeri de informații din interior.

Fascinant!

Să fii tot timpul protejat, ca într-un cocon, să ajungi să te crezi inexpugnabil È™i, brusc, să te trezeÈ™ti singur, fără protectori înalți, fără gărzi de corp, cam ca Saddam Hussein când a decis să se ghemuiască, la soartă, în celebra fosă de beton.

Eu cred că doamna Laura Kovesi l-a aÈ™teptat cu sufletul la gură de preÈ™edintele Iohannis să se întoarcă în țară. Dar nu l-a mai aÈ™teptat trufaÈ™ă, de pe capra caleÈ™tii, cu biciul fermecat în mână, ci strivită de proaspăt dobândita măreție a gloabei devenite zmeu „“ paraleu.  

Astăzi domnul Iohannis nu-È™i va găsi timp să o primească în audiență (È™i din pricina consultărilor pentru noul guvern dar È™i ca să o fiarbă puțin în suc propriu, să-i facă limpede, dacă cumva nu s-a prins încă, cum e cu noua ierarhie). Dar până la sfârÈ™itul săptămânii îi va oferi o fereastră îngustă È™i opacă, pentru a se preface că-i ascultă ofurile. Pe care el deja le È™tie, dar, de data asta, nu mai are de gând să le oblojească cu susținerea sa publică.

Într-o primă instanță doamna Kovesi va tatona dacă se mai poate baza pe preÈ™edinte sau nu. Apoi va face ceea ce toată săptămâna a repetat în fața oglinzii: îÈ™i va prezenta, în chip de mare victimă, demisia. Sperând ca domnul preÈ™edinte să o respingă cu toată vehemența È™i energia lentorii sale. Această respingere izbăvitoare, însă, nu se va produce.

E posibil ca în zilele următoare È™efia doamnei Kovesi la DNA să se încheie. AÈ™a cum am prezis cu multe articole în urmă, cu cât dânsa se agață mai mult de scaun, cu atât dezvăluirile È™i atacurile împotriva sa vor deveni mai grave È™i mai de neparat. Și vor atrage în bătaia reflectoarelor presei tot mai vaste reliefuri ale puterii oculte din România, ceea ce, cu toată dragostea acestei puteri oculte pentru È™efa DNA, nu poate fi tolerat peste o anumită limită. Și aÈ™a s-a văzut prea mult, s-a înțeles prea mult, s-a avariat prea mult din punctul de vedere al unor oculți obiÈ™nuiți cu protecția tenebrelor.

S-a ajuns la punctul de la care, încolo, rezistența pe poziții a doamnei Kovesi îi deranjează mai mult pe aliații ei decât pe duÈ™manii ei. Și se È™tie foarte bine că, un aliat, dacă îÈ™i propune să te distrugă, poate fi mult mai eficient decât o întreagă armată de duÈ™mani.

În acest moment, după evoluția intolerabilă a dezvăluirilor ce o vizează pe doamna Kovesi dar lovesc, prin ricoÈ™eu, tot mai multe zone sensibile ale puterii paralele È™i ilegitime, cei care urmăresc primii stoparea hemoragiei de informații compromițătoare sunt chiar cei care, până mai ieri, făceau scut în jurul È™efei DNA.

Eu aÈ™ paria pe eficiența È™i viteza de acțiune a acestora.

Contele de Saint GermainEditorialeCasa Alba,disperarea DNA,dosarul caselor de la Sibiu,gloaba cu capastru si zabala,hotarari CCR,intalniri Iohannis cu Trump Merkel si Macron,procurorii la poligraf,protectia tenebrelor,puterea oculta,Saddam Hussein,se intoarce roata,zmeu paraleu  E È™i dânsa om! Cât să mai îndure? Are sentimente, are puls, are tensiune È™i nici de frică nu este integral scutită. Iată că s-a întors roata. Gloaba cu căpăstru È™i zăbală, pe care până mai ieri Laura Kovesi o teleghida, maiestuos, cu È™fichiuitul ca de bici al dosarului caselor...Blog politic si polemic