Scorul acestui articol
[Total: 136 voturi. Media: 4.8]

 

Pe măsură ce experimentul „ždemocrație în România” prezintă tot mai mult simptomele unui transplant respins, înțelegem mai bine È™i cauzele acestui eÈ™ec.

E vorba de incompatibilități.

După un regim dictatorial de 50 de ani, folosim „žorgane” ale acelei dictaturi ca să dăm viață, prin ele, unui regim democratic. Cum să meargă? Cum să funcționeze? Cum să nu intre automat, în funcțiune, MHC-ul (Major Histocompatibility Complex) protector?

Democrație cu cine? Cu Ion Iliescu (PCR), cu Traian Băsescu (Securitate), cu Monica Macovei (Procuratura comunistă)? Păi cum să nu fie invadată societatea românească de Celule T menite să ucidă corpurile străine (de democrație) din organism (societate)?

Trăim într-o ipocrizie generalizată. Pe de o parte glazura (puterea aleasă democratic) pe de alta cancerul invaziv al trecutului (puterea ocultă).

Se zice: coaliția PSD „“ ALDE are TOATÄ‚ puterea să facă ce vrea! Chiar aÈ™a? Dar SRI? Dar Parchetul General È™i DNA?

Vor sări degrabă unii să mă urecheze: „žfoarte bine că nu le are. Aceste instituții de forță trebuie să fie independente”!

Păi da, dar sunt independente? Nici vorbă! Ele sunt în tabăra cealaltă! Cu PreÈ™edintele, cu opoziția, cu Hans Klemm! Și sunt atât de puternice încât au forța să submineze orice plan de reformare, de normalizare inițiat de guvern.

Scandalul cu polițistul pedofil seamănă pe zi ce trece mai mult cu o manufactură de tip „žintelligence”. Din fericire încropită prost È™i gestionată lamentabil.

În timpul interviului de 2 ore al premierului Tudose la A3 am avut momente în care înclinam să cred că e sincer È™i bine intenționat. Are aÈ™a, o naturalețe È™i o neinhibare în discurs, care te fac să nu-l poți suspecta de prea mult subtext. TotuÈ™i, i-a alunecat de câteva ori piciorul atât de vizibil È™i dizgrațios încât mi-am zis că omul este clar în misiune. Când a vorbit de relația lui cu SRI (plin de o nestăpânită „“ deÈ™i nerecunoscută – mândrie a apartenenței) È™i când s-a referit la Casa Regală (cu simțămintele ostile ale propagandei comuniste din anii 50).

Punctul culminant al scenariului È™tocăresc clocit în cuibarele lui Hellvig È™i cu care Tudose venise pregătit la interviu să rupă gura târgului l-a reprezentat, însă, povestea cu „žmartorul Bogdan Chireac”. Se vedeau atât de clar tresele pe sub sacou È™i pluteau prin aer efluvii atât de intense de È™osete cazone încinse peste măsură, încât orice iluzie de credibilitate dispărea.

Cum s-a aflat imediat a doua zi, martorul nu fusese de față ci auzise, prin telefon, o discuție inițiată È™i condusă de premier după o regie de brigadă artistică de cămin cultural. Adică timingul a fost următorul: Tudose îl sună pe Chiriac, chipurile ca să discute cu el un articol publicat de acesta cu o jumătate de oră în urmă. Apoi profită de ocazie È™i îi spune: de trei ore îl caut pe Ioniță È™i nu-mi răspunde. Ia să mai încerc o dată. Și de data asta, noroc: Ioniță îi răspunde prompt È™i îi confirmă că nu vrea să devină È™eful poliției. Asta după ce, cu o oră înainte, Tudose anunțase public că nu îl demite pe Despescu. Tare, nu? NiÈ™te lămâie există?

După care, la 24 de ore distanță, iese în declarație de presă doamna ministru Carmen Dan care, nu cu vorbe ci cu un document lămuritor, demonstrează că mincinosul nu e domnia sa ci însuÈ™i primul ministru.

Săracul Tudose! Sub ce specie de papagal ar trebui să se ascundă acum ca impactul să fie mai puțin ruÈ™inos?

Dar să revenim la titlu. Traian Băsescu, renumit navigator în mlaÈ™tini eutrofizate (ca să nu zic puturoase), s-a simțit eclipsat de faptul că reflectoarele momentului au glisat spre un alt ticălos, un amărât de pedofil, care îi pune în pericol supremația în materie de ticăloÈ™ie.

A produs la repezeală, cu mânie trepidantă È™i spume aromatice volatile, un articol de recuperare a terenului pierdut. În care foloseÈ™te expresii inspirate din experiențele sale bahice de zi cu zi (statul român se face „žțăndări”, Constituția României este făcută „žpulbere”) îngrijorându-ne pe toți cu atâta nefirească sinceritate.

În ritmul ăsta, mâine poimâine, o să ne trezim că vine la Comisia de Control al SRI cu înregistrările din biroul lui de la Cotroceni, dar nu ca să o facă țăndări È™i pulbere pe Laura Kovesi ci ca să demonstreze națiunii dreptul său la rețete compensate.

Contele de Saint GermainEditorialealzheimer,Carmen Dan,coalitia PSD - ALDE,comisarul Despescu,martorul Bogdan Chireac,MHC,Monica Macovei,politistul pedofil,puterea oculta,sevraj,Tudose la A3  Pe măsură ce experimentul 'ždemocrație în România' prezintă tot mai mult simptomele unui transplant respins, înțelegem mai bine È™i cauzele acestui eÈ™ec. E vorba de incompatibilități. După un regim dictatorial de 50 de ani, folosim 'žorgane' ale acelei dictaturi ca să dăm viață, prin ele, unui regim democratic. Cum să meargă?...Blog politic si polemic