Scorul acestui articol
[Total: 190 voturi. Media: 4.8]

 

Am simțit că se întâmplă ceva când soția mea a încercat să facă check-in-ul de la hotel, pe calculator. Respectivul zbor de la Paris spre BucureÈ™ti, de luni 20 mai 2019, nu figura pe lista TAROM de făcut check-in-ul prin Internet. Straniu!

La aeroport, la depunerea bagajelor pentru cală, altă ciudățenie: ni s-au eliberat bilete fără loc. „žO să vi se precizeze locurile la îmbarcare, de către personalul TAROM” ne-a informat franțuzoiaica de la ghiÈ™eul terminalului 2E de la CDG. „žPoate mai este vreun loc liber la „žpicioare lungi” – am îndrăznit eu. „žCereți la îmbarcare – mi s-a sugerat cu amabilitate.  Se pare că mai e unul singur”!

Și unul a È™i fost. Pe care l-am primit eu, în zona uÈ™ilor pentru situații de urgență de la mijlocul avionului. Soția mea a fost dirijată undeva spre coada avionului. Cineva a avertizat-o: „žo să-i țineți companie lui Mazăre”.

Atunci am înțeles de ce toți în jurul meu îÈ™i lungeau gâturile să privească spre un loc anume, È™i È™uÈ™oteau. Am privit È™i eu într-acolo. Ultimele scaune din avion. Trei în stânga (cum stăteam eu, cu spatele la cabina piloților), siguri polițiÈ™ti. Iar în dreapta, lipit de hublou, dar cu capul ridicat, parcă încercând să găsească pe cineva din priviri, Radu Mazăre. În dreapta lui un alt polițist. Iar pe scaunul din fața sa cine tocmai se instala? Soția mea.

Înainte de decolare, când uitasem de scena pe care abia v-am descris-o È™i deschisesem San Antonio – ul ales pentru voiajul ăsta, o văd pe soția mea însoțită de un stewart, străbătând sprintenă culoarul în sens invers È™i anunțându-mă că e mutată la VIP. Mai târziu, acasă, mi-a povestit că la VIP a fost tratată cu multă galanterie, cu whisky È™i dulciuri care nu apăreau în meniul standard, ba chiar că a primit o sticluță de whisky È™i „žpentru soț” care, săracul, … mă înțelegeți!

Tot zborul cei din jurul meu nu au discutat decât despre Mazăre. Ce privire tristă are, dacă i-au pus sau nu cătuÈ™e, cât a putut fi de fraier să se refugieze într-un loc din care, iată, a fost extrădat cu o urgență mai mult decât suspectă, cum va fi plin de reporteri pe Otopeni È™i tot d-astea.

Nu È™tiu dece, am aterizat la destinație cu peste o jumătate de oră întârziere. Unii spun că ar fi fost furtună, eu nu am văzut È™i nu am simțit nimic de felul ăsta. Avionul a fost parcat undeva departe de clădirea aeroportului, deÈ™i, în mod normal, TAROM are regim privilegiat, îÈ™i evacuează pasagerii prin burduf. De data asta am fost transbordați cu autobuzul, È™i, o ultimă ciudățenie, când am ajuns la banda pentru bagaje nu a trebuit să aÈ™teptăm deloc. Geamantanele noastre erau deja sosite.

Apoi au urmat două mici momente de glorie pentru soția mea.

Primul: când È™i-a deschis telefonul. Au asaltat-o, brusc, mesajele de la cunoscuți: te-au dat la televizor, te-au dat la televizor. Cineva filmase È™i trimisese la televiziuni câteva secvențe cu Radu Mazăre în avion tocmai în minutele acelea cât ea stătuse pe scaunul din fața lui. A fost deajuns.

Al doilea: când am ieÈ™it în holul de aÈ™teptare al aeroportului. Nu È™tiu dacă armata de reporteri prezentă acolo a recunoscut-o ca fiind persoana din filmulețul făcut în avion, dar cert este că a fost într-o clipă înconjurată de microfoane: l-ați văzut? era trist? avea cătuÈ™e? a zis ceva?

Eu am dispărut cât am putut de repede È™i discret spre automatul de apelat taxiuri. Îndată însă ce am ajuns acasă am putut să văd la televizor ceea ce pierdusem în direct.

Câtă nevoie de senzațional la dragii noÈ™tri conaționali! O ține de latinitate? De balcanism? Sau de o patimă înăscută pentu dramatism?

De-abia aÈ™tept să treacă săptămâna asta È™i să ne eliberăm de circul campaniei electorale.

Mai avem câteva zile È™i vom putea din nou respira normal. Și analiza, la rece, cât a fost minciună È™i cât prostie în dezlănțuirea absolut dementă a unor politicieni care, chipurile, ar trebui să fie echilibrați È™i să ne ferească de rele.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/05/Mazare-500x298.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/05/Mazare-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeaeroport Paris CDG,avion Paris Bucuresti,extradare Radu Mazare,filmare in avion,nevoia de senzational,roman San Antonio  Am simțit că se întâmplă ceva când soția mea a încercat să facă check-in-ul de la hotel, pe calculator. Respectivul zbor de la Paris spre BucureÈ™ti, de luni 20 mai 2019, nu figura pe lista TAROM de făcut check-in-ul prin Internet. Straniu! La aeroport, la depunerea bagajelor pentru cală, altă...Blog politic si polemic