Scorul acestui articol
[Total: 654 voturi. Media: 5]

 

Există idei È™i descoperiri care, la un moment dat, pot da lumea peste cap. Lumea fizică, lumea politică, lumea artistică, lumea medicală, lumea interioară sau exterioară a cuiva, a unui popor, a planetei. Aici se amestecă uÈ™or micul cu marele, cuanta cu cosmosul, iar răsturnarea, la orice scară s-ar produce, înseamnă întrarea într-o nouă regulă.

Când americanii au făcut operațională bomba atomică, le-au fost suficiente două demonstrații practice ca să încheie în favoarea lor un război ce părea veÈ™nic. Au avut atunci impresia că vor domina etern lumea cu această armă fără egal. Doar că lumea noastră are o capacitate de adaptare  colosală. În numai câțiva ani alte mari puteri planetare È™i-au construit È™i ele È™i chiar au perfecționat respectiva armă, anihilând, prin echilibrare, avantajul de-o clipă (la scara istoriei) al americanilor.

Când Fleming a descoperit penicilina s-a crezut, în entuziasmul creat, că nicio boală nu va mai rămâne nevindecată. Că specia a scăpat de epidemii, de molime care să o decimeze periodic. Dar viruÈ™ii, microbii, agenții patogeni s-au mobilizat È™i s-au adaptat rapid la noile condiții, inventând alte boli incurabile (deocamdată): cancerul, SIDA.

Vă veți întreba ce legătură are acest preambul cu evenimentele fierbinți din viața noastră politică. Vă răspund prin două exemple care  au pornit de la niÈ™te idei (evenimente) ce, in primă instanță, au reuÈ™it să dea lumea noastră politică peste cap:

  1. Tragedia de la Colectiv. Prin emoția creată (cum însuÈ™i preÈ™edintele Iohannis ne-a explicat) È™i prin folosirea unei arme noi, neutilizată până atunci în România, mobilizarea prin Facebook cu fakenews-uri È™i alte manipulări dirijate profesionist, a fost scoasă populația credulă È™i influențabilă în stradă È™i, cu ajutorul ei, a fost schimbat în două săptămâni un guvern legitim cu unul ilegitim. Stratagema a funcționat o dată. Atât! Când s-a încercat a doua oară aceeaÈ™i rețetă, cu „žmanifestațiile spontane” mai recente din Piața Victoriei,  tentativa a eÈ™uat. De ce? Pentru că cei duÈ™i de nas prima oară s-au adaptat rapid È™i au găsit mijloace de contracarare;
  2. Folosirea justiției ca armă de epurare politică. Doar o minte diabolică precum cea a lui Traian Băsescu putea construi (pe baza structurii sale dictatoriale È™i folosind experiența sa securistică) o maÈ™inărie de distrus destine atât de surprinzătoare È™i eficientă precum binomul SRI – DNA. Băsescu, practic, a proiectat È™i operaționalizat o linie de produs cârnațI de om! Cârnați din carne de opozanți români la manevrele sale de descreierat. Politicieni, patroni de presă, ziariÈ™ti, alți incomozi care îl enervau, erau prinÈ™i cu arcanul unor dosare aÈ™a zis de corupție, extraÈ™i din lumea lor pentru a hrăni tribunale, instanțe È™i iluzia de dreptate, trecuți prin culoarele din justiție ale binomului ca printr-o maÈ™ină de tocat carne È™i scoÈ™i în final în zeghe de maț de porc tocmai buni de halit între alegeri cu un wisky corect frapat. Ingineria asta a funcționat de mai multe ori decât cea de la Colectiv. Era mai complexă, cu contribuții È™i interese internaționale mult mai greu de descifrat È™i contracarat. Și totuÈ™i, după un timp, nici ea nu a mai dat rezultate. De ce? Din acelaÈ™i motiv pentru care nu a mai funcționat nici găselnița cu scosul oamenilor în stradă folosind Facebook-ul cu fakenews-urile sale de zgândărit coarde sensibile.

E vorba de adaptarea la nou! De o adaptare din ce în ce mai rapidă È™i mai speculativă. Și cu bomba atomică, È™i cu penicilina È™i cu tehnicile de manipulare È™i epurare amintite, nu primim altceva decât exemple de reacție È™i contrareacție. Proprii nu doar omului ci È™i naturii. Ceea ce confirmă È™i mai mult faptul că această adaptare la nou are forța instinctului de supraviețuire.

Pe scurt: „žmiracolele” politice care au funcționat ieri nu mai funcționează È™i azi.

De-asta efectul Colectiv nu a mai putut fi reprodus pe 10 august 2018 la mitingul „ždiasporei” (deÈ™i s-a încercat din răsputeri): pentru că oamenii manipulați atunci, ca È™i instituțiile luate atunci prin surprindere, s-au trezit È™i s-au adaptat.

De-asta celebrul È™i temutul binom a intrat în ineficiența È™i descompunerea la care asistăm în prezent: pentru că dezvăluirea abuzurilor sale È™i reacția de apărare a victimelor pe care le-a produs în trecut au contribuit la o adaptare, protectivă, a societății.

MiÈ™cările de tip sorosist, cu crearea unor celule de rezistență față de puterea democratică (mici dar multe È™i uÈ™or de mobilizat la un semn) care să învingă majorități paÈ™nice prin minorități agresive, au surprins È™i au avut oarece succese în unele țări mai plăpânde. Dar lumea s-a prins È™i s-a adaptat. Sorosismul este în disoluție. Se mai zbate pe ici pe colo, chemând tinerii exilați în lumi virtuale la revoluție, la anarhie, la înlocuirea ordinii democratice (aÈ™a cum e ea, mai bună sau mai rea), cu haosul rebeliunii. Dar decăderea e evidentă. Pentru că o fi majoritatea mai lentă È™i mai grea de cap, dar este mai puternică È™i mai legitimă. Ceea ce, pe termen lung, este decisiv.

Lobbyism-ul prin care aÈ™a zisa dreaptă românească  (creată în jurul lui Traian Băsescu) a reuÈ™it ani de zile să îmbrobodească cu minciuni È™i facturi grele ambasadori influenți, cancelarii importante È™i vectori de imagine infiltrați, a fost rapid însuÈ™it ca tehnică de presiune È™i influență politică de către aÈ™a zisa stângă românească, aflată pe baricada opusă. Ultimele acțiuni publice de lobby ale unor personalități americane, astăzi influenți practicanți de meserii liberale (Louis Freeh, fost director FBI È™i Rudolf Giuliani, fost primar al New York – ului ), acțiuni armonizate în sprijinirea părții de putere de la BucureÈ™ti care acuză de abuzuri incalificabile statul paralel È™i poliția politică create, ocult, de instituțiile de forță din subordinea preÈ™edintelui Iohannis, demonstrează că nici propaganda PSD nu a stat cu mâinile în sân. S-a adaptat acestei forme de luptă È™i tinde să o practice chiar mai bine decât inițiatorii ei.

Această adaptare accelerată la formele de luptă È™i la armele adversarului exprimă nu doar inteligență pragmatică ci È™i modul în care cuceririle tehnologice scurtează drastic timpul de succes È™i repetabilitate al fiecărei idei „žcâÈ™tigătoare”.

Practicanții ocultismului politic trebuie să inventeze mereu ceva nou care să-i surprindă pe legitimii de la putere dacă vor să conducă lumea prin minoritățile lor conjuncturale.

Istoria recentă arată că toate găselnițele câÈ™tigătoare ale oculților din România au fost importate din exterior.  De aceea este suficient să privim în jur ca să deducem ce ne mai pregătesc.

Deocamdată par a fi în criză de idei. Sorosismul e pe ducă, miÈ™cările „žspontane” organizate pe Facebook sunt din ce în ce mai depopulate, iar folosirea justiției pentru scoaterea din joc a adversarilor politici dă tot mai multe rateuri.

Este evident că tagma oculților din România trece printr-o fază critică. O paÈ™te, să nu ne ascundem după cuvinte, pericolul destructurării. Coldea a căzut, Kovesi a căzut, Dumbravă a căzut, Augustin Lazăr nu se simte nici el prea bine.

Lunile următoare sunt decisive. Va fi foarte important semnalul pe care îl va transmite la instalare noul ambasador al SUA la BucureÈ™ti.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/08/Dumbrava-500x360.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/08/Dumbrava-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialebinomul SRI-DNA,generalul Dumbrava,politie politica,preteste spontane,scrisoarea lui Giulliani,sorosism,statul ocult,statul paralel,tragedia de la Colectiv  Există idei È™i descoperiri care, la un moment dat, pot da lumea peste cap. Lumea fizică, lumea politică, lumea artistică, lumea medicală, lumea interioară sau exterioară a cuiva, a unui popor, a planetei. Aici se amestecă uÈ™or micul cu marele, cuanta cu cosmosul, iar răsturnarea, la orice scară s-ar...Blog politic si polemic