Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


A trebuit să vină iarna asta grea ca să ne dăm seama de adevărata dimensiune a ticăloșiei actualei puteri. Tot acest circ în jurul declarării sau nu a stării de alertă, de necesitate sau de urgență în județele calamitate este expresia odioasei blocade la care sunt supuse, și nu de ieri de azi, toate insulele administrative din țara asta care nu au culoarea politică a alianței de la putere.

Acum iese la iveală cel mai bine: este o blocadă administrativă  fără scrupule îndreptată împotriva a tot ce este considerat dușman politic. N-au decât să moară oameni de frig și izolare, n-au decât să moară toate animalele din ogradă, n-are decât să se aleagă praful de tot, ei nu cad în capcană. Cum adică să declare stare de necesitate? Să le dea astfel posibilitatea baronilor locali (întâmplător PSD-iști) ca odată cu salvarea concetățenilor lor să  dirijeze fără licitație și ceva contracte spre clientelă?

Asta este motivația leprelor de la butoanele resurselor; puțin le pasă dacă sunt sau nu îndeplinite condițiile legale pentru astfel de decizii extreme. Puțin le pasă dacă o simplă semnătură a lor ar putea salva vieți. Nu o să îngrașe acum, în preajma alegerilor, primarii adverși cu care se vor bate la urne peste 3 luni.

Ieri, când în galopanta lui paranoie președintele urla de mama focului că i s-a întins o capcană în care el, șmecher cum îl știm, nu a căzut, mă tot întrebam despre ce poate fi vorba. Acum am aflat din EVZ care publică un articol intitulat: „Stare de urgență pentru pușculița baronilor: capcanele în care trebuia să cadă Traian Băsescu”. Exact explicația pe care v-am dat-o.

Și demiterea cu viteza furiei a directorului de la Transelectrica trebuie interpretată tot în această cheie a fugii prezidențiale de capcane: dacă s-ar fi sistat exporturile de energie, singura cale de a nu plăti penalități consistente la contractele respective ale băieților deștepți ar fi fost adoptarea stării de urgență care să justifice o astfel de măsură prin „forță majoră”.

Să consemnăm  și partea plină a paharului: lămurirea naivilor care-și închipuiau că MR Ungureanu nu poate fi la fel de slugarnic, de obedient, la ordinele lui Traian Băsescu precum a fost Emil Boc.  Ei bine, graba cu care primul ministru și ministrul economiei l-au trimis în cosmos (sau în mină) pe Hăhăianu ne scutește de orice alt comentariu.

O întrebare îmi stă pe buze, la încheiere: să fi venit, în fine, rândul hăhăienilor sau hăhăiților la ușuială?

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,capcana,Emil Boc,EVZ,Hahaianu,MR Ungureanu,PDL,presedinte,PSD,stare de alerta,stare de necesitate,TranselectricaA trebuit să vină iarna asta grea ca să ne dăm seama de adevărata dimensiune a ticăloșiei actualei puteri. Tot acest circ în jurul declarării sau nu a stării de alertă, de necesitate sau de urgență în județele calamitate este expresia odioasei blocade la care sunt supuse, și nu...Blog politic si polemic