Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


A trebuit să vină iarna asta grea ca să ne dăm seama de adevărata dimensiune a ticăloşiei actualei puteri. Tot acest circ în jurul declarării sau nu a stării de alertă, de necesitate sau de urgenţă în judeţele calamitate este expresia odioasei blocade la care sunt supuse, şi nu de ieri de azi, toate insulele administrative din ţara asta care nu au culoarea politică a alianţei de la putere.

Acum iese la iveală cel mai bine: este o blocadă administrativă  fără scrupule îndreptată împotriva a tot ce este considerat duşman politic. N-au decât să moară oameni de frig şi izolare, n-au decât să moară toate animalele din ogradă, n-are decât să se aleagă praful de tot, ei nu cad în capcană. Cum adică să declare stare de necesitate? Să le dea astfel posibilitatea baronilor locali (întâmplător PSD-işti) ca odată cu salvarea concetăţenilor lor să  dirijeze fără licitaţie şi ceva contracte spre clientelă?

Asta este motivaţia leprelor de la butoanele resurselor; puţin le pasă dacă sunt sau nu îndeplinite condiţiile legale pentru astfel de decizii extreme. Puţin le pasă dacă o simplă semnătură a lor ar putea salva vieţi. Nu o să îngraşe acum, în preajma alegerilor, primarii adverşi cu care se vor bate la urne peste 3 luni.

Ieri, când în galopanta lui paranoie preşedintele urla de mama focului că i s-a întins o capcană în care el, şmecher cum îl ştim, nu a căzut, mă tot întrebam despre ce poate fi vorba. Acum am aflat din EVZ care publică un articol intitulat: “Stare de urgenţă pentru puşculiţa baronilor: capcanele în care trebuia să cadă Traian Băsescu”. Exact explicaţia pe care v-am dat-o.

Şi demiterea cu viteza furiei a directorului de la Transelectrica trebuie interpretată tot în această cheie a fugii prezidenţiale de capcane: dacă s-ar fi sistat exporturile de energie, singura cale de a nu plăti penalităţi consistente la contractele respective ale băieţilor deştepţi ar fi fost adoptarea stării de urgenţă care să justifice o astfel de măsură prin “forţă majoră”.

Să consemnăm  şi partea plină a paharului: lămurirea naivilor care-şi închipuiau că MR Ungureanu nu poate fi la fel de slugarnic, de obedient, la ordinele lui Traian Băsescu precum a fost Emil Boc.  Ei bine, graba cu care primul ministru şi ministrul economiei l-au trimis în cosmos (sau în mină) pe Hăhăianu ne scuteşte de orice alt comentariu.

O întrebare îmi stă pe buze, la încheiere: să fi venit, în fine, rândul hăhăienilor sau hăhăiţilor la uşuială?

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,capcana,Emil Boc,EVZ,Hahaianu,MR Ungureanu,PDL,presedinte,PSD,stare de alerta,stare de necesitate,TranselectricaA trebuit să vină iarna asta grea ca să ne dăm seama de adevărata dimensiune a ticăloşiei actualei puteri. Tot acest circ în jurul declarării sau nu a stării de alertă, de necesitate sau de urgenţă în judeţele calamitate este expresia odioasei blocade la care sunt supuse, şi nu...Blog politic si polemic