Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Am văzut aseară o jandarmerie după chipul lui Traian Basescu: arogantă, agresivă, provocatoare și îndreptată, fără discernământ, împotriva tuturor, fără deosebire. Au fost fugărite, călcate în picioare, urcate în dube, nu doar câteva persoane agresive din mulțime ci mai ales protestatari disciplinați, care respectau cordoanele și regulile de a manifesta pașnic, prin scandări. Doamne în vârstă, femei gravide, veterani, trecători întâmplători prin zonă, s-au aflat printre victimele brutelor în uniformă.

Prefectul de Mureș, reprezentanții jandarmeriei, diverși reporteri ai presei aservite, au susținut existența unor provocatori și îndreptățirea autoritățIlor de a-i identifica pe aceștia, de a-i sancționa. Au ignorat însă cu desăvârșire realitatea absolut evidentă că primul provocator al țării, ce a ațâțat populația absolut din senin, fără ca situația să i-o ceară, atacând din pure resentimente personale un personaj respectat, chiar iubit de români, a fost Traian Băsescu. Pe el nu-l amendează autoritățile, ca provocator, ci, după cum se vede, îl sancționează poporul revoltat.

Tot la capitolul provocări stupide se încadrează și luarea de poziție a lui Sever Voinescu, după o tăcere a PDL-ului și după o pasivitate care duc cu gândul la o marionetă al cărei păpușar a avut, câteva zile, mâinile blocate în sfori. Sever Voinescu a vrut să facă pe deșteptul, cu un discurs ironico „“ obraznico „“ intelectual și, nefiind vorba de deșteptăciune in cazul său ci doar de infatuare, nesimțire și spirit de infractor, nu a reușit decât să jignească la grămadă (mimetism de slugă) pe toți cei ce au cutezanța să nu fie de acord cu partidul portocaliu și cu cârmaciul acestuia.

Ce se întâmplă acum în România este un excelent prilej de confirmare a unor lucruri, tot spuse de opozanții regimului Băsescu dar negate cu tupeu și suficiență de famiglie:
1. Sărăcirea și umilirea populației este prețul pe care aceasta îl plătește pentru preocuparea paranoică a lui Traian Băsescu de a întări structurile de forță și represiune capabile a-l ține în scaun. O țară întreagă a putut observa ce bine sunt echipați și, mai ales, cât de numeroși, motivați și bine hrăniți sunt jandarmii regimului. În contrast cu profesorii, medicii, pensionarii, bugetarii, tot mai puțini, mai jerpeliți și mai înfometați.
2. Un singur om decide totul la nivelul puterii actuale: Traian Băsescu. Restul sunt oameni de cârpă, de același nivel profesional și aceeași obediență vomantă precum funeștii Bobu, Dăscălescu &co pe vremuri. În aceste zile țara nu are prim „“ ministru, nu are guvern, nu are parlament, nu are politicieni în coaliția de guvernare, nu are minți limpezi. Are doar un președinte nervos, cu gândirea și deciziile grav afectate de teamă, un președinte pokerist, care este în război cu poporul său și care joacă totul pe o carte, la cacialma: quitte ou double.

Nu sunt sociolog să spun ce va urma. Ce constat însă este că la un incendiu mic, mocnit, care s-ar fi stins singur dacă nu era întărâtat, s-a intervenit cu benzină în loc de apă. Cineva a vrut să-și arate mușchii și să impresioneze asistența cu un joc de artificii care aruncă scântei peste un popor adus aproape în stare de vreascuri. Atenție, piromani, vreascurile sunt foarte inflamabile!

Contele de Saint GermainEditorialeAm văzut aseară o jandarmerie după chipul lui Traian Basescu: arogantă, agresivă, provocatoare și îndreptată, fără discernământ, împotriva tuturor, fără deosebire. Au fost fugărite, călcate în picioare, urcate în dube, nu doar câteva persoane agresive din mulțime ci mai ales protestatari disciplinați, care respectau cordoanele și regulile de a...Blog politic si polemic