Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Interesant de urmărit comportamentul în situații limită a unor oameni ce ne pot influența major viața.

Interesant ce răzbate din spatele măștilor lor de statui cu puls, după ce evenimentele le întind puțin nervii și le crapă scliviseala.

Ultimele zile, încărcate de tensiunea  trecerii moțiunii de cenzură și de consecințele ei, au scos la rampă, în tabăra deposedaților de putere, diverse forme de manifestare a disperării, unele de-a dreptul atavice.

Voi exemplifica, pe scurt, din două tabere: politicieni și ziariști.

Pentru politicieni am ales 3 vârfuri de lance ale sângerosului turnir botezat de ei „reformă”.

Doamna Monica Macovei aduce tot mai mult, la supărare,  cu Cruella de Vil. Etern pusă pe harță, afișând tonuri de ficat obosit, își împroașcă adversarii politici, pe unde-i prinde,  cu stropșeala ei de fiere: „unii oameni pleacă la USL pentru a scăpa de cercetări penale” – dalmațieni, ce mai, sau „Dan Voiculescu este o cianură a politicii și a economiei românești” sau „Ponta porneste la drum cu minciuni, intocmai ca si mentorul său, inculpatul Nastase Adrian”.  Această persoană, în care unii au avut naivitatea să vadă întruchiparea spiritului de dreptate, cu  eșarfă la ochi și fără parti-pris-uri, se dovedește o țățică fugărind cu reteveiul țânțari prin bătătură, în vreme ce orătăniile dragi ei se găinățează direct în odaia de oaspeți.

Toate afirmațiile de mai sus ale doamnei MM au câte un revers, mult mai grav, aplicabil propriilor favoriți (de exemplu, s-ar putea afirma cu egală îndreptățire și că „Traian Băsescu este o cianură a politicii și a economiei românești”), dar asta nu are darul de a o echilibra, de a o face obiectivă. Este, cum s-ar spune, de o imparțialitate căreia i-a fugit piciorul.

 

Domnul Mihai Răzvan Ungureanu devine, pe zi ce trece, tot mai plin de el  și mai amenințător. Pe lângă deja semnalatul simptom al „pupilelor jucăușe”, pupile  ce-i oscilează în orbite mai ceva decât limba pendulei, am observat în discursul său de la lansarea candidaților PDL aspecte de determinare războinică vecine cu fanatismul. De la grimase de fuhrer ultragiat până la îndemnul de trezire personificată „Stați cu fruntea sus și fiți ungurenii mei!”, MRU indică o evoluție spre patologic. Mă tem că, până își va da seama că este un antimodel de politician de succes în România și va renunța la himerele lui de mărire,  se vor acumula pagube ireversibile la nivelul echilibrului său nervos. În schimb va deveni perla coroanei de victime ale lui Traian Băsescu, prin adâncimea căderii de la nivelul superlativ al iluziei de viitor președinte de țară la cota unui  nimeni, plasată chiar sub aceea a nimeni-ului etalon, Emil Boc.

 

Domnul Traian Băsescu, în schimb, dă semne de cumințenie neverosimilă. Pare a-și fi acceptat condiția de rezervist, sub imperiul unor presiuni oculte. Să vină de la licurici ori de la cooperativa ochiul și timpanul, aproape că nici nu mai contează. Umilințe mai mari decât i-au rezervat zilele de după succesul moțiunii nu se pot nicicum regăsi printre cele pe care le invoca, patetic, ca pe un fel de  nec plus ultra, într-un interviu televizat acum vreo lună. Și totuși, tace și înghite. Iar când grăiește, intr-un târziu, așa cum a făcut-o ieri, întâi la supermarket iar mai apoi la tejgheaua de la locul de muncă devenit, brusc, onorific, nu dă replici tăioase, nu încearcă să ia inițiativa, așa cum ne-a obișnuit, ci se lungește la vorbă debitând banalități. Un disponibilizat înainte de termen uitat de toți, nevorbit, care își creează un prilej de a mai avea ascultători și profită de asta pentru a îndruga verzi și uscate despre asigurarea lui de sănătate și alte subiecte desprinse parca din viitorul său aflat la crepuscul.

 

Aveam de gând să exemplific și cu forme de manifestare a disperării la unii ziariști atașați de puterea portocalie tocmai trimisă la reciclare. Las asta pentru mâine, dacă până mâine nu vor apărea subiecte care să îmi schimbe planurile.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Cruella de Vil,Dan Voiculescu,Emil Boc,Mihai Razvan Ungureanu,Monica Macovei,Nec plus ultra,Ponta,Traian Basescu,USLInteresant de urmărit comportamentul în situații limită a unor oameni ce ne pot influența major viața. Interesant ce răzbate din spatele măștilor lor de statui cu puls, după ce evenimentele le întind puțin nervii și le crapă scliviseala. Ultimele zile, încărcate de tensiunea  trecerii moțiunii de cenzură și de consecințele ei,...Blog politic si polemic