Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Interesant de urmărit comportamentul în situaţii limită a unor oameni ce ne pot influenţa major viaţa.

Interesant ce răzbate din spatele măştilor lor de statui cu puls, după ce evenimentele le întind puţin nervii şi le crapă scliviseala.

Ultimele zile, încărcate de tensiunea  trecerii moţiunii de cenzură şi de consecinţele ei, au scos la rampă, în tabăra deposedaţilor de putere, diverse forme de manifestare a disperării, unele de-a dreptul atavice.

Voi exemplifica, pe scurt, din două tabere: politicieni şi ziarişti.

Pentru politicieni am ales 3 vârfuri de lance ale sângerosului turnir botezat de ei “reformă”.

Doamna Monica Macovei aduce tot mai mult, la supărare,  cu Cruella de Vil. Etern pusă pe harţă, afişând tonuri de ficat obosit, îşi împroaşcă adversarii politici, pe unde-i prinde,  cu stropşeala ei de fiere: “unii oameni pleacă la USL pentru a scăpa de cercetări penale” – dalmaţieni, ce mai, sau “Dan Voiculescu este o cianură a politicii şi a economiei româneşti” sau “Ponta porneste la drum cu minciuni, intocmai ca si mentorul său, inculpatul Nastase Adrian”.  Această persoană, în care unii au avut naivitatea să vadă întruchiparea spiritului de dreptate, cu  eşarfă la ochi şi fără parti-pris-uri, se dovedeşte o ţăţică fugărind cu reteveiul ţânţari prin bătătură, în vreme ce orătăniile dragi ei se găinăţează direct în odaia de oaspeţi.

Toate afirmaţiile de mai sus ale doamnei MM au câte un revers, mult mai grav, aplicabil propriilor favoriţi (de exemplu, s-ar putea afirma cu egală îndreptăţire şi că “Traian Băsescu este o cianură a politicii şi a economiei româneşti”), dar asta nu are darul de a o echilibra, de a o face obiectivă. Este, cum s-ar spune, de o imparţialitate căreia i-a fugit piciorul.

 

Domnul Mihai Răzvan Ungureanu devine, pe zi ce trece, tot mai plin de el  şi mai ameninţător. Pe lângă deja semnalatul simptom al “pupilelor jucăuşe”, pupile  ce-i oscilează în orbite mai ceva decât limba pendulei, am observat în discursul său de la lansarea candidaţilor PDL aspecte de determinare războinică vecine cu fanatismul. De la grimase de fuhrer ultragiat până la îndemnul de trezire personificată “Staţi cu fruntea sus şi fiţi ungurenii mei!”, MRU indică o evoluţie spre patologic. Mă tem că, până îşi va da seama că este un antimodel de politician de succes în România şi va renunţa la himerele lui de mărire,  se vor acumula pagube ireversibile la nivelul echilibrului său nervos. În schimb va deveni perla coroanei de victime ale lui Traian Băsescu, prin adâncimea căderii de la nivelul superlativ al iluziei de viitor preşedinte de ţară la cota unui  nimeni, plasată chiar sub aceea a nimeni-ului etalon, Emil Boc.

 

Domnul Traian Băsescu, în schimb, dă semne de cuminţenie neverosimilă. Pare a-şi fi acceptat condiţia de rezervist, sub imperiul unor presiuni oculte. Să vină de la licurici ori de la cooperativa ochiul şi timpanul, aproape că nici nu mai contează. Umilinţe mai mari decât i-au rezervat zilele de după succesul moţiunii nu se pot nicicum regăsi printre cele pe care le invoca, patetic, ca pe un fel de  nec plus ultra, într-un interviu televizat acum vreo lună. Şi totuşi, tace şi înghite. Iar când grăieşte, intr-un târziu, aşa cum a făcut-o ieri, întâi la supermarket iar mai apoi la tejgheaua de la locul de muncă devenit, brusc, onorific, nu dă replici tăioase, nu încearcă să ia iniţiativa, aşa cum ne-a obişnuit, ci se lungeşte la vorbă debitând banalităţi. Un disponibilizat înainte de termen uitat de toţi, nevorbit, care îşi creează un prilej de a mai avea ascultători şi profită de asta pentru a îndruga verzi şi uscate despre asigurarea lui de sănătate şi alte subiecte desprinse parca din viitorul său aflat la crepuscul.

 

Aveam de gând să exemplific şi cu forme de manifestare a disperării la unii ziarişti ataşaţi de puterea portocalie tocmai trimisă la reciclare. Las asta pentru mâine, dacă până mâine nu vor apărea subiecte care să îmi schimbe planurile.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Cruella de Vil,Dan Voiculescu,Emil Boc,Mihai Razvan Ungureanu,Monica Macovei,Nec plus ultra,Ponta,Traian Basescu,USLInteresant de urmărit comportamentul în situaţii limită a unor oameni ce ne pot influenţa major viaţa. Interesant ce răzbate din spatele măştilor lor de statui cu puls, după ce evenimentele le întind puţin nervii şi le crapă scliviseala. Ultimele zile, încărcate de tensiunea  trecerii moţiunii de cenzură şi de consecinţele ei,...Blog politic si polemic