Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Acesta va fi meciul secolului pentru tandemul SRI „“ DNA: arestarea lui Traian Băsescu într-un mod cât mai convingător, cât mai amuțitor pentru un personaj atât de scandalagiu. Să fie o arestare beton, cu mână sigură, cu daune personale minime È™i beneficii de imagine maxime pentru autorii ei.
Tot spectacolul la care asistăm acum este o pregătire a terenului, o repetiție cu simulări, un soi de cantonament febril în vederea marii confruntări. Se analizează adversarul, i se disecă punctele slabe, se pregătesc tactici de încercuire È™i răspunsuri la replicile de forță aÈ™teptate din partea unui luptător mustind de steroizii disperării. Se È™tie că Traian Băsescu nu se împiedică în reguli È™i mijloace atunci când vine vorba de pielea lui. Tocmai de aceea, nu va trebui nimic lăsat la voia întâmplării.
Indisponibilizarea Elenei Udrea reprezintă manevra centrală a planului de anihilare a fostului preÈ™edinte. Kill Bill după unii, un Cristiano Ronaldo cu ovare È™i sutien pentru nesațul de perforat porți al lui Traian Băsescu, doamna blondă este actualmente în fața unei situații aparent imposibile. Cum stă bine unui superstar. Să se sinucidă eroic, dimpreună cu Pygmalionul ei căruia îi datorează glorioasa viață de Galatee din ultimii 10 ani sau să încerce o schemă poporănească de supraviețuire, o ordinărie pe cont propriu, cu ruinarea legendei personale dar È™i cu oareÈ™ce ani în plus pentru redescoperirea bucuriilor ieftine.
Decizia de ieri a ÎCCJ, de a o menține pe Elena Udrea în închisoare cel puțin până la împlinirea a 30 de zile de arest, este de o importanță covârÈ™itoare pentru planul SRI + DNA referitor la meciul cu Traian Băsescu. Șansele, acum, ca doamna Udrea să ia mai serios în calcul varianta unui denunț împotriva partenerului ei de nebunii, cresc exponențial. Dificultățile de comunicare, înmulțirea veÈ™tilor proaste, care seamănă tot mai alarmant cu un complot al fatalității, pilonii de sprijin năruindu-se în jur sub vijelia evenimentelor, sentimentul că fiecare zi în plus jertfită infectului mediu penitenciar degradează galopant nu doar propria demnitate dar È™i propria sănătate, iată tot atâtea motive ca angoasa dezastrului iminent să instaureze priorități de un egoism extrem.
Confuzionarea psihică a Elenei Udrea s-ar putea să produca rezultate spectaculoase È™i să aflăm de la ea, despre Traian Băsescu, grozăvii care să pună în umbră tot ceea ce noi consideram până acum a fi superlativele monstruoase ale acestui personaj.
Iar dacă, cumva, planul procurorilor cu Elena Udrea va da greÈ™, există soluții de rezervă care să completeze È™i să desăvârÈ™ească încolțirea.
Un exemplu a fost făcut public ieri. Procuratura generală a pus sub sechestru, discret dar hotărât, moÈ™ia de la Nana. Contestația Ioanei Băsescu a fost respinsă printr-o hotărâre judecătorească definitivă.
HăitaÈ™ii se înmulțesc dar, mai important decât asta, prind în încercuirea lor È™i odraslele vânatului”“trofeu. Cum am mai spus, această cale de îmblânzire a monstrului, prin amenințarea cu implicarea penală a propriilor sale fiice, Ioana È™i Elena, în grandioasa vânătoare, este asul din mâneca procurorilor. Garanția că nu vor da greÈ™.
Arestarea lui Traian Băsescu se anunță a fi un spectacol cu audiență planetară. Pentru succesul său niciun detaliu nu trebuie neglijat. Ieri s-a strecurat pe afiÈ™ È™i procurorul general Tiberiu Nițu. Nu cred că apariția lui în prim plan i-a încântat prea tare pe cei doi super-justițiari Kovesi È™i Coldea. Mai ales că domnul Nițu le-a dat indirect È™i o lecție despre normalitate È™i non-vedetism, despre cum justiția poate fi făcută È™i discret, fără È™tiri strecurate pe surse, fără cohorte de ziariÈ™ti aÈ™teptând, la pont, scoaterea năvodului din apă.
Evenimentul arestării lui Traian Băsescu sub ochii a miliarde de pământeni va reedita fascinația momentului în care Saddam Hussein a fost extras din gura de canal în care se ascunsese. Pe post de puÈ™caÈ™i marini americani vor evolua acum eroii autohtoni Kovesi si Coldea.
După È™tiința mea sunt singurul până acum care a adus în discuție, ca pe ceva verosimil, posibilitatea ca Traian Băsescu să se gândească la sinucidere ca la soluția extremă de rezervă pentru scăparea de umilința mai sus descrisă. Pe măsură ce show-ul justițiarist din țară se amplifică, această posibilitate mi se pare tot mai creditabilă.

Contele de Saint GermainEditorialeCristiano Ronaldo,Elena Basescu,Elena Udrea,Florian Coldea,Galateea,ICCJ,Ioana Basescu,Kill Bill,Laura Kovesi,mosia de la Nana,Pygmalion,Saddam Hussein,tandemul SRI-DNA,Tiberiu NituAcesta va fi meciul secolului pentru tandemul SRI '“ DNA: arestarea lui Traian Băsescu într-un mod cât mai convingător, cât mai amuțitor pentru un personaj atât de scandalagiu. Să fie o arestare beton, cu mână sigură, cu daune personale minime È™i beneficii de imagine maxime pentru autorii ei. Tot spectacolul...Blog politic si polemic