Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la editorialul lui Mircea Cartarescu din EVZ intitulat „PDL in revenire”, editorial ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-pdl-in-revenire-930909.html)

 

Domnul Cărtărescu se comportă uneori, azi de pildă, precum acei boxeuri care, după ce au fost bumbăciți bine de adversari, prind un moment de respiro și-și mai trag singuri câțiva pumni în cap, să se îmbărbăteze.

A interpreta victoria lui Boc de la Congres drept o victorie a PDL, „un semn de revenire”, demonstrează, cât am vrea să ne dezpotmolim din pamflet și caricatură, nivelul de tifos napolitan la care a ajuns MC, în materie de comportament și  obiectivitate, de când a acceptat nu doar să înghită pe nemestecate găluștile propagandistice ale portocaliilor dar chiar să le regurgiteze mai departe în nume propriu.

De la „prime semne de revenire economică”, prin „n-ar trebui să ne mirăm când Boc va fi privit curând ca un fel de erou” (asta da apologie suprarealistă), până la „credibilitatea” lui Sever Voinescu (hoț dovedit) și valoarea de piață a lui Teodor Baconschi (evidențiat doar prin libidinoșenie și distrugerea relațiilor cu Franța și Germania), avem traseul unei degradări de percepție descalificante. Un alt mod, adaptat la vremi, de a ignora cu oportunism realitatea,  de a-ți scuza pasivitatea lașă, așa cum ai făcut relativ la ororile comunismului spunând cu inocență „n-am știut, eu nu ascultam Europa Liberă”.

În lumea umorilor influențate de afirmația la alibi a unui mahăr, meșter în a juca pe degete vanitoși, că îți ține cartea pe noptieră, gândirea clară este abolită. Caricatura de guvernare care ne-a împins atât de jos încât până și pe bulgari îi privim dinspre tălpi, este gratulată cu recunoștință de autor prin aprecierea ebrietală „realitatea e că măsurile luate par să fi funcționat”. Care măsuri, goebelsul nostru? Tăierile otova, drenarea împrumuturilor FMI către clientelă, antagonizarea categoriilor sociale, izolarea în plan extern a României?

Noi suntem ultimii la cele bune și primii la cele rele în toleranta noastră Europă de adopție dar poetul vede totul în oglindă. Ceea ce, pentru un poet, nici nu ar fi atât de blamabil. Dar pentru un pretins jurnalist, care « cotcodăceste », scolastic, din banca din față „“ deh, statut de VIP, moralizându-ne ex cathedra, este mai grav chiar decât tăcerea de lebădă.

Viitorul pentru care ne pregătește guvernarea BB  ar putea fi numit APOIMÂINE. Adică un mâine al zilei de apoi. Un poimâine fără. Fără opozanți. Rezultatele, care vor fi fiind ele, se vor vedea după ce noi, nemulțumiții, vom fi lichidați. Și atunci vor rămâne doar ei și-ai lor să se felicite. Iar Mircea Cărtărescu va lăcrima duios observându-și, în biblioteca de la Muzeul Cotroceni, cărțile legate în piele portocalie. La pletele gri – cochiliu își va asorta și o barbă stufoasă, astfel încât trimiterea la Marx să nu fie ratată de cei mai puțin dăruiți cu perspicacitate.

P.S. Constat că MC, din preasincer respect pentru Teodor Baconschi, nici măcar nu îi cunoaște numele corect. I-l pocește în două rânduri.

Contele de Saint GermainEditorialePolemiceBasescu,Boc,Congresul PDL,Mircea Cartarescu,Senatul EVZ,Teodor Baconschi(Acest comentariu a fost postat la editorialul lui Mircea Cartarescu din EVZ intitulat 'PDL in revenire', editorial ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-pdl-in-revenire-930909.html)   Domnul Cărtărescu se comportă uneori, azi de pildă, precum acei boxeuri care, după ce au fost bumbăciți bine de adversari, prind un moment de respiro și-și...Blog politic si polemic