Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la editorialul lui Mircea Cartarescu din EVZ intitulat “PDL in revenire”, editorial ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-pdl-in-revenire-930909.html)

 

Domnul Cărtărescu se comportă uneori, azi de pildă, precum acei boxeuri care, după ce au fost bumbăciţi bine de adversari, prind un moment de respiro şi-şi mai trag singuri câţiva pumni în cap, să se îmbărbăteze.

A interpreta victoria lui Boc de la Congres drept o victorie a PDL, ”un semn de revenire”, demonstrează, cât am vrea să ne dezpotmolim din pamflet şi caricatură, nivelul de tifos napolitan la care a ajuns MC, în materie de comportament şi  obiectivitate, de când a acceptat nu doar să înghită pe nemestecate găluştile propagandistice ale portocaliilor dar chiar să le regurgiteze mai departe în nume propriu.

De la “prime semne de revenire economică”, prin “n-ar trebui să ne mirăm când Boc va fi privit curând ca un fel de erou” (asta da apologie suprarealistă), până la “credibilitatea” lui Sever Voinescu (hoţ dovedit) şi valoarea de piaţă a lui Teodor Baconschi (evidenţiat doar prin libidinoşenie şi distrugerea relaţiilor cu Franţa şi Germania), avem traseul unei degradări de percepţie descalificante. Un alt mod, adaptat la vremi, de a ignora cu oportunism realitatea,  de a-ţi scuza pasivitatea laşă, aşa cum ai făcut relativ la ororile comunismului spunând cu inocenţă “n-am ştiut, eu nu ascultam Europa Liberă”.

În lumea umorilor influenţate de afirmaţia la alibi a unui mahăr, meşter în a juca pe degete vanitoşi, că îţi ţine cartea pe noptieră, gândirea clară este abolită. Caricatura de guvernare care ne-a împins atât de jos încât până şi pe bulgari îi privim dinspre tălpi, este gratulată cu recunoştinţă de autor prin aprecierea ebrietală “realitatea e că măsurile luate par să fi funcţionat”. Care măsuri, goebelsul nostru? Tăierile otova, drenarea împrumuturilor FMI către clientelă, antagonizarea categoriilor sociale, izolarea în plan extern a României?

Noi suntem ultimii la cele bune şi primii la cele rele în toleranta noastră Europă de adopţie dar poetul vede totul în oglindă. Ceea ce, pentru un poet, nici nu ar fi atât de blamabil. Dar pentru un pretins jurnalist, care « cotcodăceste », scolastic, din banca din faţă – deh, statut de VIP, moralizându-ne ex cathedra, este mai grav chiar decât tăcerea de lebădă.

Viitorul pentru care ne pregăteşte guvernarea BB  ar putea fi numit APOIMÂINE. Adică un mâine al zilei de apoi. Un poimâine fără. Fără opozanţi. Rezultatele, care vor fi fiind ele, se vor vedea după ce noi, nemulţumiţii, vom fi lichidaţi. Şi atunci vor rămâne doar ei şi-ai lor să se felicite. Iar Mircea Cărtărescu va lăcrima duios observându-şi, în biblioteca de la Muzeul Cotroceni, cărţile legate în piele portocalie. La pletele gri – cochiliu îşi va asorta şi o barbă stufoasă, astfel încât trimiterea la Marx să nu fie ratată de cei mai puţin dăruiţi cu perspicacitate.

P.S. Constat că MC, din preasincer respect pentru Teodor Baconschi, nici măcar nu îi cunoaşte numele corect. I-l poceşte în două rânduri.

Contele de Saint GermainEditorialePolemiceBasescu,Boc,Congresul PDL,Mircea Cartarescu,Senatul EVZ,Teodor Baconschi(Acest comentariu a fost postat la editorialul lui Mircea Cartarescu din EVZ intitulat 'PDL in revenire', editorial ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-pdl-in-revenire-930909.html)   Domnul Cărtărescu se comportă uneori, azi de pildă, precum acei boxeuri care, după ce au fost bumbăciţi bine de adversari, prind un moment de respiro şi-şi...Blog politic si polemic