Scorul acestui articol
[Total: 190 voturi. Media: 5]

 

Motto
… Sera pour tes funérailles
Vieille canaille!
Serge Gainsbourg – Vieille Canaille

@Name mi-a trimis recent un Comment cu versurile unui cântec celebru al lui Serge Gainsbourg: Vieille Canaille!

Deși supărarea din cântec este una de amor rănit, leitmotivul acestuia, prin forța sa, poate fi transferat cu excelent efect de eliberare oricărui alt tip de revoltă ce-a rupt zăgazurile: Canalie Bătrână!

 

Mă tot urmărește, de-atunci, finalul cântecului:

„… Sera pour tes funérailles
Vieille canaille!”

 

Am încercat și o timidă traducere în românește:

„… Pentru când vei fi țărână

Canalie bătrână!”

 

Dar pentru cine îngân eu aceste versuri de împrumut, m-am întrebat, pentru că ele trădează o mare ură, o grea atârnare de trecut, adicții pe care nu mi le recunosc.

 

Până când,

Tot îngânând și îngânând,

Mi s-a proțăpit pe ecran,

Hăhăind, un modoran:

Tartorul Traian.

 

Și am realizat atunci că tot ce pătimim în țărișoara asta de 14 ani încoace, cu minciuni superlative, cu limbaj cocalaresc, cu alegeri furate, cu poliție politică, cu hoții la drumul mare, cu dezbinare națională și închinare la porți străine, cu Macovei, Coldea și Kovesi așchii din trunchiul primordial al ticăloșiei, i se datorează în mare parte unui singur om. Da, adevărat, unei canalii bătrâne.

 

Ca să mă eliberez de poetica povară i-o dedic, numitului Traian, cu promisiunea unei iertări postume:

 

„… Pentru când vei fi țărână

Canalie bătrână!”

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/09/canalie.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/09/canalie-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialecanalie,Coldea,diavol,Kovesi,Macovei,Serge Gainsbourg  Motto ... Sera pour tes funérailles Vieille canaille! Serge Gainsbourg - Vieille Canaille @Name mi-a trimis recent un Comment cu versurile unui cântec celebru al lui Serge Gainsbourg: Vieille Canaille! Deși supărarea din cântec este una de amor rănit, leitmotivul acestuia, prin forța sa, poate fi transferat cu excelent efect de eliberare oricărui alt...Blog politic si polemic