Scorul acestui articol
[Total: 190 voturi. Media: 5]

 

Motto
… Sera pour tes funérailles
Vieille canaille!
Serge Gainsbourg – Vieille Canaille

@Name mi-a trimis recent un Comment cu versurile unui cântec celebru al lui Serge Gainsbourg: Vieille Canaille!

DeÈ™i supărarea din cântec este una de amor rănit, leitmotivul acestuia, prin forța sa, poate fi transferat cu excelent efect de eliberare oricărui alt tip de revoltă ce-a rupt zăgazurile: Canalie Bătrână!

 

Mă tot urmăreÈ™te, de-atunci, finalul cântecului:

„ž… Sera pour tes funérailles
Vieille canaille!”

 

Am încercat È™i o timidă traducere în româneÈ™te:

„ž… Pentru când vei fi țărână

Canalie bătrână!”

 

Dar pentru cine îngân eu aceste versuri de împrumut, m-am întrebat, pentru că ele trădează o mare ură, o grea atârnare de trecut, adicții pe care nu mi le recunosc.

 

Până când,

Tot îngânând È™i îngânând,

Mi s-a proțăpit pe ecran,

Hăhăind, un modoran:

Tartorul Traian.

 

Și am realizat atunci că tot ce pătimim în țăriÈ™oara asta de 14 ani încoace, cu minciuni superlative, cu limbaj cocalaresc, cu alegeri furate, cu poliție politică, cu hoții la drumul mare, cu dezbinare națională È™i închinare la porți străine, cu Macovei, Coldea È™i Kovesi aÈ™chii din trunchiul primordial al ticăloÈ™iei, i se datorează în mare parte unui singur om. Da, adevărat, unei canalii bătrâne.

 

Ca să mă eliberez de poetica povară i-o dedic, numitului Traian, cu promisiunea unei iertări postume:

 

„ž… Pentru când vei fi țărână

Canalie bătrână!”

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/09/canalie.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/09/canalie-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialecanalie,Coldea,diavol,Kovesi,Macovei,Serge Gainsbourg  Motto ... Sera pour tes funérailles Vieille canaille! Serge Gainsbourg - Vieille Canaille @Name mi-a trimis recent un Comment cu versurile unui cântec celebru al lui Serge Gainsbourg: Vieille Canaille! DeÈ™i supărarea din cântec este una de amor rănit, leitmotivul acestuia, prin forța sa, poate fi transferat cu excelent efect de eliberare oricărui alt...Blog politic si polemic