Scorul acestui articol
[Total: 136 voturi. Media: 4.8]

 

Protecția È™i invulnerabilitatea au È™i ele limite. Care depind de conjunctură, de oameni, de preț.  Dacă prețul lor de prezervare devine, la un moment dat, mult mai mare decât valoarea lor de piață, atunci derobarea, descotorosirea de ele, vor urma inevitabil.

Că Laura Kovesi se află sub înalta protecție a SUA cred că nu mai trebuie dovedit. La câte dezvăluiri compromițătoare au apărut în ultima vreme despre domnia sa, ar fi trebuit să zboare de mult din funcție, poate chiar într-o colivie de maximă siguranță dacă ar fi să judecăm după câte vieți nevinovate a încovoiat. De fiecare dată, însă, sau o declarație a ambasadorului, sau niÈ™te vizite oculte ale acestuia la personaje cheie, sau minciuni jenante, de susținere, din partea preÈ™edintelui României, au făcut ca zborul protejatei să se amâne  și impresia că ar fi invulnerabilă să se consolideze.

Dar să ne amintim că È™i Nicolae CeauÈ™escu părea invulnerabil, protejat de aceleaÈ™i State Unite, È™i, deodată (conjunctură, oameni, preț), protecția lor a dispărut È™i poporul a primit satisfacție. De popor nu am amintit încă, dar are È™i el rolul lui aici. Nu că pe americani i-ar fi interesat sau îi interesează (atunci când iau decizii strategice în legătură cu România) ce vrea sau ce zice poporul român. Interesul lor e singurul criteriu după care se ghidează. Puțin le pasă lor de voința poporului român! S-a văzut asta în multe rânduri (de exemplu la referendumul pentru demiterea lui Băsescu) dar nu acesta este subiectul nostru acum. Nu voi insista, aÈ™adar, cu alte exemple. Oricum, cei bine informați le È™tiu.

Rolul poporului român, în logica americanilor, este să poată fi invocat atunci când le convine lor. Și, mai ales, atunci când ei îÈ™i încalcă angajamentele.

A o lăsa pe Laura Kovesi din brațe ar fi, clar, o încălcare de angajament. Cât le este încă utilă È™i costurile protejării ei se rezumă la vorbe, nu au însă de ce să o abandoneze. Doar este creatia lor.

E drept că un uÈ™or curent anti „“ american s-a iscat de când domnul Klemm a ales să ignore complet scandaloasele abuzuri ale DNA È™i să o susțină, nesocotindu-È™i statutul È™i valorile democratice,  pe È™efa acestei instituții. Dovezile împotriva Laurei Kovesi nu au fost însă atât de nete încât evidența lor să zdrobească orice contraargument È™i frustrarea populară să dea peste cap ácele sondajelor.

Întrebarea mea din acest moment este: SUA, prin domnul ambasador Klemm, ar mai susține-o pe Laura Kovesi cu atâta vigoare dacă împotriva dânsei ar apărea o probă devastatoare? O „žprobă regină”? Eu cred că nu, È™i cred că, în acel moment, È™i-ar justifica pasul înapoi prin invocarea poporului, aÈ™a cum vă spuneam.

Dar ce este aceea o „žprobă regină”?

Prima oară această sintagmă în legătură cu Laura Kovesi am auzit-o rostită de colonelul Daniel Dragomir. Domnia sa spunea că deține o mulțime de probe împotriva È™efei DNA dar nu deține „žproba regină”. Ce m-a mirat atunci este că din formulare È™i din intonație rezulta că o astfel de probă ar exista, dar nu este în posesia lui.

Nu e greu de înțeles că prin „žprobă regină” se înțelege o probă totală, decisivă, care face inoperantă orice tentativă de muÈ™amalizare. Cam cum au fost înregistările cu Mircea Băsescu realizate de Băsică.

M-am întrebat adeseori, după acea declarație a lui Daniel Dragomir, dacă o astfel de „žprobă regină” împotriva Laurei Kovesi chiar există cu adevărat. Și am ajuns la concluzia că da, există!

Și nu una singură ci, probabil, mai multe. Nu le-am văzut, nu È™tiu exact în ce constau ele, dar, ca È™i cristalele radioactive, iradiază È™i produc efecte. Care sunt identificabile de la o poÈ™tă.

O astfel de „žprobă regină” deține cu siguranță Traian Băsescu. Stau mărturie, pe de o parte, declarațiile lui cum că a înregistrat în secret È™i a pus bine toate discuțiile din biroul său prezidențial de la Cotroceni È™i, pe de altă parte, ceea ce foarte corect a observat Mugur Ciuvică într-o emisiune recentă la A3, faptul că după aceste declarații È™i Traian Băsescu È™i cei foarte apropiați lui (amica Elena Udrea, ginerele Radu Pricop, fiica Ioana Băsescu) au fost lăsați în pace atât de DNA cât È™i de Parchetul General, semn că moneda lui de schimb a fost atât de puternică încât s-a putut cădea la o înțelegere chiar cu atotputernica Laura Kovesi.

O a doua „žprobă regină” este foarte posibil să fie deținută de procurorul Negulescu, zis È™i Portocală. Nu întâmplător apropiați de-ai acestuia, poate chiar stimulați de el, au lansat în spațiul public informația că Portocală ar deține înregistrări cu Laura Kovesi prin care aceasta îi dădea în clar ordine ilegale privind executarea unor „žținte” politice. Nu informația respectivă demonstrează că astfel de înregistrări ar putea exista, ci modul aparent inexplicabil È™i iresponsabil în care Laura Kovesi îl protejează pe fostul ei subaltern, în ciuda puzderiei de dovezi de toate felurile care îl acuză pe Negulescu de cele mai degradante fapte.

În fine, vă voi surprinde acum cu bănuiala că există È™i o a treia „žprobă regină”, despre care nu am auzit pe nimeni vorbind până în prezent în spațiul public. Ea ar fi în posesia lui Liviu Dragnea, È™i ar fi fost obținută de acesta prin intermediul excelentelor sale relații pe care le-a dezvoltat, printre alții, cu politicieni de vârf È™i cu alte personalități proeminente din Israel. Nu este o informație obținută pe surse, nu este o certitudine, este doar intuiția mea, alimentată de frâna paranormală ce intervine în toate acțiunile declanÈ™ate împotriva lui Dragnea ori de câte ori acestea se apropie periculos de mult de liderul PSD.

Ce au în comun cele trei exemple pe care vi le-am furnizat? Un lucru foarte simplu: comportamentul defensiv, prudent, chiar È™ovăitor aÈ™ spune, al Laurei Kovesi. Modul în care un prădător dovedit de atâtea ori nemilos, care È™i-a cultivat cu obstinație o aură de „žneînfricare”, îÈ™i pileÈ™te colții È™i îÈ™i ține ghearele în teacă atunci când vine vorba de Băsescu È™i familia lui, de Negulescu È™i de Dragnea, are darul de a pune pe gânduri.

Cine crede că prădătorii nu au instinct de conservare, se înÈ™eală profund.

Laura Kovesi dovedeÈ™te, prin noncombatul față de cei trei amintiți mai sus, că se teme de „žproba regină”. Ceea ce înseamnă că o astfel de probă există.

Cel puțin o astfel de probă.

Contele de Saint GermainEditorialeA3,abuzuri DNA,ambasadorul Klemm,Daniel Dragomir,Laura Kovesi,Mugur Ciuvica,Nicolae CeauÅŸescu,pradator,proba regina,procurorul Portocala,protectia SUA,referendum demitere  Protecția È™i invulnerabilitatea au È™i ele limite. Care depind de conjunctură, de oameni, de preț.  Dacă prețul lor de prezervare devine, la un moment dat, mult mai mare decât valoarea lor de piață, atunci derobarea, descotorosirea de ele, vor urma inevitabil. Că Laura Kovesi se află sub înalta protecție a...Blog politic si polemic