Scorul acestui articol
[Total: 156 voturi. Media: 4.7]

 

 

A promis solemn (de două ori l-am auzit eu, în direct, la A3) că până la sfârÈ™itul anului va lua È™i va transmite decizia sa în privința Laurei Kovesi.

Tudorel Toader e un om serios. Are proprietatea termenilor pe care îi foloseÈ™te È™i nu pare atât de cinic încât să se joace cu onoarea sa È™i cu aÈ™teptările a milioane de oameni.

Până la sfârÈ™itul anului mai sunt 3 zile. Dintre care, teoretic, doar una lucrătoare în afară de cea de azi.

Eu cred ca Tudorel Toader a scris deja È™i a transmis cui trebuie raportul său final, cu propunerea de destituire a Laurei Kovesi blindată de argumente inatacabile: acuzațiile Inspecției Judiciare, conținutul înregistrării audio cu È™efa DNA dând ordine abuzive subalternilor săi, conținut a cărui autenticitate a fost confirmat de Parchetul General, participarea ilegală a doamnei Kovesi la complotul din sufrageria lui Oprea, atestată, printre altele, È™i de stupiditatea slugarnică a Liviei Stanciu…

Dar, din rigoarea lui formală combinată cu o moldovenească È™iretenie, nu s-a grăbit să-È™i transforme decizia în bombă mediatică, anunțând-o direct presei, ci a expediat raportul său mult aÈ™teptat preÈ™edintelui Iohannis, în cea mai mare discreție, lăsându-l pe acesta să decidă cum va jongla mai departe cu respectivul cartof fierbinte.

Eu cred ca in acest moment propunerea de demitere a Laurei Kovesi, înaintată oficial de Ministrul Justiției Tudorel Toader, se află pe masa preÈ™edintelui Iohannis. Este pentru prima dată când postul È™efei DNA stă într-o semnătură, susținută de incriminări confirmate oficial, a È™efului statului. E drept că a mai stat o dată, când a fost propusă pentru al doilea mandat la DNA, dar atunci nu existau pe piață probe confirmate juridic împotriva domniei sale ci doar acuze formulate de „žpenali răuvoitori”.

Trebuie să recunoaÈ™tem că lui Klaus  Iohannis i-ar fi convenit mult mai mult  ca Tudorel Toader să facă aroganța de a se adresa întâi presei. Ar fi putut atunci să-l acuze pe Ministrul Justiției de politicianism, de sfidarea instituției prezidențiale È™i să-l combată din postura de victimă. AÈ™a, Toader i-a pus toate armele în brațe, invitându-l să fie general. „žGenerale, ultimul cuvânt îți aparține”!

Iar Klaus Iohannis, cum îl È™tim, tace! Stă cu propunerea lui Tudorel Toader în față È™i este nehotărât, ca măgarul lui Buridan. Să o dea publicității, respingând-o zgomotos, sau, pe baza ei, să încerce o debarcare silențioasă a Laurei Kovesi, printr-o retragere „žde bună voie” a împricinatei, după modelul Florian Coldea.

În zilele următoare, când, inevitabil, vom primi È™i confirmarea domnului ministru Tudorel Toader că a fost un om de cuvânt, vom vedea ce soluție adoptă, inspirat de virtuțile lucrului bine făcut, Klaus Iohannis.

Contele de Saint GermainEditorialegeneralul Klaus Iohannis,Livia Stanciu,lucrul bine facut,modelul Florian Coldea,penali,revocarea Laurei Kovesi,sufrageria lui Oprea,Tudorel Toader    A promis solemn (de două ori l-am auzit eu, în direct, la A3) că până la sfârÈ™itul anului va lua È™i va transmite decizia sa în privința Laurei Kovesi. Tudorel Toader e un om serios. Are proprietatea termenilor pe care îi foloseÈ™te È™i nu pare atât de cinic încât să...Blog politic si polemic