Scorul acestui articol
[Total: 156 voturi. Media: 4.7]

 

 

A promis solemn (de două ori l-am auzit eu, în direct, la A3) că până la sfârșitul anului va lua și va transmite decizia sa în privința Laurei Kovesi.

Tudorel Toader e un om serios. Are proprietatea termenilor pe care îi folosește și nu pare atât de cinic încât să se joace cu onoarea sa și cu așteptările a milioane de oameni.

Până la sfârșitul anului mai sunt 3 zile. Dintre care, teoretic, doar una lucrătoare în afară de cea de azi.

Eu cred ca Tudorel Toader a scris deja și a transmis cui trebuie raportul său final, cu propunerea de destituire a Laurei Kovesi blindată de argumente inatacabile: acuzațiile Inspecției Judiciare, conținutul înregistrării audio cu șefa DNA dând ordine abuzive subalternilor săi, conținut a cărui autenticitate a fost confirmat de Parchetul General, participarea ilegală a doamnei Kovesi la complotul din sufrageria lui Oprea, atestată, printre altele, și de stupiditatea slugarnică a Liviei Stanciu…

Dar, din rigoarea lui formală combinată cu o moldovenească șiretenie, nu s-a grăbit să-și transforme decizia în bombă mediatică, anunțând-o direct presei, ci a expediat raportul său mult așteptat președintelui Iohannis, în cea mai mare discreție, lăsându-l pe acesta să decidă cum va jongla mai departe cu respectivul cartof fierbinte.

Eu cred ca in acest moment propunerea de demitere a Laurei Kovesi, înaintată oficial de Ministrul Justiției Tudorel Toader, se află pe masa președintelui Iohannis. Este pentru prima dată când postul șefei DNA stă într-o semnătură, susținută de incriminări confirmate oficial, a șefului statului. E drept că a mai stat o dată, când a fost propusă pentru al doilea mandat la DNA, dar atunci nu existau pe piață probe confirmate juridic împotriva domniei sale ci doar acuze formulate de „penali răuvoitori”.

Trebuie să recunoaștem că lui Klaus  Iohannis i-ar fi convenit mult mai mult  ca Tudorel Toader să facă aroganța de a se adresa întâi presei. Ar fi putut atunci să-l acuze pe Ministrul Justiției de politicianism, de sfidarea instituției prezidențiale și să-l combată din postura de victimă. Așa, Toader i-a pus toate armele în brațe, invitându-l să fie general. „Generale, ultimul cuvânt îți aparține”!

Iar Klaus Iohannis, cum îl știm, tace! Stă cu propunerea lui Tudorel Toader în față și este nehotărât, ca măgarul lui Buridan. Să o dea publicității, respingând-o zgomotos, sau, pe baza ei, să încerce o debarcare silențioasă a Laurei Kovesi, printr-o retragere „de bună voie” a împricinatei, după modelul Florian Coldea.

În zilele următoare, când, inevitabil, vom primi și confirmarea domnului ministru Tudorel Toader că a fost un om de cuvânt, vom vedea ce soluție adoptă, inspirat de virtuțile lucrului bine făcut, Klaus Iohannis.

Contele de Saint GermainEditorialegeneralul Klaus Iohannis,Livia Stanciu,lucrul bine facut,modelul Florian Coldea,penali,revocarea Laurei Kovesi,sufrageria lui Oprea,Tudorel Toader    A promis solemn (de două ori l-am auzit eu, în direct, la A3) că până la sfârșitul anului va lua și va transmite decizia sa în privința Laurei Kovesi. Tudorel Toader e un om serios. Are proprietatea termenilor pe care îi folosește și nu pare atât de cinic încât să...Blog politic si polemic