Scorul acestui articol
[Total: 1205 voturi. Media: 5]

 

MOTTO

„žLa un semn deschisa-i calea si s-apropie de cort
Un batrân atât de simplu, dupa vorba, dupa port.”

M. Eminescu, Scrisoarea III

În fața lui Baiazid granițele dispăreau. Era prea puternic. Toți cei care cutezau să înfrunte „žturbarea-i furtunoasă” erau de la început sortiți distrugerii. Până când, din laÈ™itatea generală, a apărut „žun ciot”. Pe numele său rămas în istorie, Mircea cel Bătrân. A fost suficient ca aliotmanul să se împiedice!

AÈ™a È™i cu noi acum. Aproape că ne resemnaserăm. Cine să se pună cu „žfulgerul” SUA? Dar cu dictatul UE?

Guralivi doldora de lozinci patriotarde, È™i mă refer aici în primul rând la Traian Băsescu È™i la Victor Ponta, ne închinaseră porților străine mai ceva decât fanarioții.

Și apare, când speranța ne era pe terminate È™i călcâiul Laurei Kovesi apăsat pe carotida țării era gata „“ gata să o sufoce definitiv, un bătrân È™ugubăț la privire È™i tacticos la vorbire care ne lasă cu gura căscată. Are cutezanța nebună să spună „žStop! Până aici”! Se aÈ™ează îndărătnic, orice i s-ar întâmpla, de-a curmeziÈ™ul È™uvoiului împilator, slujind astfel adevărul È™i binele național într-un fel cum nu credeam că se va mai găsi cineva să cuteze a o face.

Nu È™tiu cum se va sfârÈ™i această aventură frumoasă È™i infernal de dificilă, începută aseară de Tudorel Toader. Recuperarea suveranității È™i a demnității naționale. Oau! Cum sună! Aproape că mă speriu! Dar lupta se arată inegală. Împotriva unui parlament cu multe voturi dar cu puține caractere È™i aproape lipsit de muniție letală, o internațională a instituțiilor de forță È™i a intereselor de anihilare identitară a României È™i a românilor pare a fi de neînvins pe termen lung.

Cu atât mai mult, însă, m-a înflăcărat nebunia arătată de ministrul Toader, de a fi demn È™i de partea intereselor profunde ale României. Chiar m-am simțit o clipă mândru de acest moment.

De-acum nu se mai poate folosi argumentul mincinos al asaltului răului asupra binelui, al atacului, prin făcături, al găÈ™tii de penali asupra DNA. Raportul lui Tudorel Toader este un document oficial scris È™i asumat de un „žnepenal”. Slavă Domnului că până ieri, la momentul Declarației de Presă, ministrului Toader nu i se deschisese, încă, un dosar penal.

S-a depăÈ™it un prag critic: acela al echivocului. Toată lumea se întreba cum ar acționa preÈ™edintele Iohannis dacă decizia referitoare la revocarea Laurei Kovesi ar ajunge la el. Dar răspunsul la această întrebare era mereu amânat pentru că Ministrul Justiției tot ezita să-i transfere preÈ™edintelui responsabilitatea finală. Acum a făcut-o È™i Klaus Iohannis e pus în situația pe care o detestă cel mai mult: aceea de a ieÈ™i din leneveală È™i de a lua hotărâri decisive.

După cum se anunță, #rezist pune la cale proteste masive. S-ar putea să fie nevoie, pentru descurajarea acestora, să iasă în stradă È™i poporul pesedist, mult mai numeros.

Abia acum, după ce Ministrul Justiției a luat o poziție fermă È™i oficială, care devine si poziția alianței de la guvernare, susținătorii PSD-ALDE vor avea un temei puternic de a-È™i manifesta È™i in stradă, nu doar la urne, superioritatea numerică față de haÈ™tagieni.

Până atunci, însă, hai să ne bucurăm că, în fine, din cenuÈ™iul amorf al politicii româneÈ™ti a apărut o personalitate de care să nu ne fie ruÈ™ine. Ba, mai mult, care să inspire respect.

Contele de Saint GermainEditorialealiotman,atac asupra DNA,Baiazid,demnitate nationala,fanarioti,gasca de penali,hastagieni,poporul pesedist,recuperarea suveranitatii,revocarea Laurei Kovesi Tudorel Toader,scrisoarea III  MOTTO 'žLa un semn deschisa-i calea si s-apropie de cort Un batrân atât de simplu, dupa vorba, dupa port.' M. Eminescu, Scrisoarea III În fața lui Baiazid granițele dispăreau. Era prea puternic. Toți cei care cutezau să înfrunte 'žturbarea-i furtunoasă' erau de la început sortiți distrugerii. Până când, din laÈ™itatea...Blog politic si polemic