Scorul acestui articol
[Total: 85 voturi. Media: 4.5]

 

Generoasă limba română. Priviți ce titlu mi-a permis!

Ceremonia europeana de la Ateneu a avut, deÈ™i totul părea calm, o mare doză de risc. Și asta deoarece clasa politică românească e angajată într-un război cu pistoalele pe masă.

Faptul că guvernul Dăncilă a rezistat tuturor tentativelor de dărâmare ticluite de inamicii săi (miÈ™cări de stradă, moțiune de cenzură, obstrucții din partea preÈ™edintelui, un aparat de propagandă hiperactiv È™i otrăvitor) i-a adus la disperare pe aceÈ™tia. Nici în cele mai negre scenarii din ultimele 6 luni ale taberei Klaus Iohannis nu figura momentul de ieri cu Viorica Dăncilă È™i guvernul PSD – ALDE conducând parada È™i primind onorurile cuvenite României de pe urma preluării preÈ™edinției rotative a Consiliului UE. Acesta era pentru ei un dezastru ce trebuia evitat cu orice preț È™i iată că, totuÈ™i, s-a produs.

Reacțiile de negare din preziua evenimentului, cu anunțul PNL că va boicota ceremonia È™i cu întârzierea unei confirmări de participare din partea preÈ™edintelui Iohannis, au fost cea mai bună dovadă de furie È™i neputință. Credeau că astfel vor stimula protestele anunțate de haÈ™tagieni È™i că, măcar în ceasul al 12-lea, vor reuÈ™i să compromită festivitățile anunțate. N-a fost să fie nici de data asta. Doar vreo 500 de zgribuliți au răspuns chemărilor frenetice ale lui Dide È™i ale locotenenților săi feisbuciÈ™ti. Motiv pentru care atât Ludovic Orban cât È™i Klaus Iohannis au trebuit să o dea la întors È™i să-È™i facă apariția la Ateneu.

Momentul sosirii lui Klaus Iohannis la Ateneu a fost extrem de edificator pentru sentimentul de înfrângere pe care acesta l-a resimțit mai presus de autocontrol, sentiment care l-a complexat până la pierderea oricăror reflexe de lider bine crescut.

În loc să sosească, ca o gazdă primitoare, printre primii, spre a-i întâmpina alături de doamna Prim Ministru pe înalții oaspeți străini, domnul Iohannis a preferat să vină ultimul, să încerce a se prezenta astfel drept „žvedeta serii”, drept un fel de Regina Angliei în raport cu 11 Downing Street. Au fost memorabile pentru ilustrarea orgoliului său ultragiat privirile È™ovăitoare È™i sumbre cu care s-a îndreptat spre amfitrioana serii, doamna Dăncilă, pentru a bifa corvoada salutului protocolar.

Nici plecarea preÈ™edintelui de la Ateneu nu a fost mai normală. A ieÈ™it printre primii, înclinând bățos capul în stânga È™i-n dreapta, È™i s-a aruncat în limuzina prezidențială dând impresia că se eliberează  de o mare corvoadă.

Altfel, festivitatea a fost o reuÈ™ită. Sala Ateneului superbă, discursurile fără stridențe deranjante, Rapsodia Română de Enescu la acelaÈ™i nivel de genialitate cu Simfonia a IX-a de Beethoven.

AÈ™ mai remarca È™i trei absențe… binevenite. Nu îl includ aici pe Ion Iliescu, despre care se È™tie că are probleme de sănătate.

În primul rând absența lui Traian Băsescu. Eu unul nu am văzut prea multe comentarii pe această temă. Sunt însă aproape sigur că a fost invitat ca fost preÈ™edinte al țării. De ce nu a venit? Nu am o explicație convingătoare. Cert este, însă, că nimeni nu i-a simțit lipsa. Ceea ce demonstrează cât de mult a însemnat el, realmente, pentru ceilalți.

Apoi Liviu Dragnea. Explicația cu plecarea în vacanță nu ține. Chiar dacă, într-adevăr, o fi fost zilele acestea in vacanță. Dacă ar fi vrut să participe la ceremonii, venea el È™i din lună. Nu a vrut! Cel mai probabil ca să elimine o potențială sursă de tensiune. Cred că bine a făcut.

În fine, Monica Macovei.  Această cariatidă a actualei justiții „žindependente” din România. Promotoarea voturilor anti – România din Parlamentul European. Dacă nu aÈ™ cunoaÈ™te-o (prin faptele ei reprobabile) ca pe un cal breaz, aÈ™ putea crede că n-a venit din bun simț, recunoscând că locul ei nu e acolo unde se caută armonie È™i normalitate. Dar È™tiu prea bine cum gândeÈ™te È™i cum simte această ființă. Bunul ei simț patriotic s-a atrofiat demult, lăsând loc unui fanatism dogmatic dintre cele mai dăunătoare dreptății.

Seara de ieri a fost doar primul pas, făcut cu dreptul, dintr-un drum lung de 6 luni ce va fi împănat cu capcane. Să nu-È™i închipuie cineva că scrâÈ™nitorul din măsele de la Cotroceni îÈ™i va relaxa, vreo clipă, maxilarele.

Cuvântul de ordine pentru Viorica Dăncilă È™i echipa ei de miniÈ™tri trebuie să fie „žvigilență”.

Alegerea viitorului preÈ™edinte al României se decide în aceste 6 luni care urmează.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/01/logo-500x266.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/01/logo-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri prezidentiale,festivitatea de preluareDowning Street 11,Klaus IohannisAteneul Roman,Monica Macovei,presedintia rotativa a UE,Rapsodia Romana  Generoasă limba română. Priviți ce titlu mi-a permis! Ceremonia europeana de la Ateneu a avut, deÈ™i totul părea calm, o mare doză de risc. Și asta deoarece clasa politică românească e angajată într-un război cu pistoalele pe masă. Faptul că guvernul Dăncilă a rezistat tuturor tentativelor de dărâmare ticluite de inamicii...Blog politic si polemic