Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Toţi se întreabă (inclusiv eu am făcut-o până la un anumit moment) de ce SUA l-au luat în braţe pe Traian Băsescu împotriva atâtor simptome evidente de democraţie şubrezită de acesta în România.

În cazul americanilor nu funcţiona nici teoria cu interesele PPE, nici aceea cu interesele Germaniei (forţele care domină UE în prezent). Ce să-i fi împins atunci spre atâta tranşantă şi nedemocratică părtinire, ce să fi fost pentru ei atât de important încât să nu se mai sinchisească nici măcar de aparenţe?

Cei care invocă necunoaşterea adevăratei situaţii, cei care clamează manipularea americanilor de către propaganda băsistă, încearcă să se amăgească singuri, să ocolească ideea că progeniturile decidente ale Unchiului Sam  ar putea fi ipocrite şi chiar imorale. Le recomand puţin realism şi, dacă se poate, difuzoarele mai încet. Nu de alta dar fac, în felul acesta, exact jocul celor care le-au administrat halucinogenul.

Adevărul este că americanii, ca şi europenii doamnei Merkel, ştiu foarte bine situaţia reală de la noi. Dar, neavantajându-i, o ignoră voit. Ba, mai mult, caută argumente să o deformeze.

Emisarul Philip Gordon nu a venit, atunci, la Bucureşti, ca să se informeze exact, ca să afle adevărul. Dacă ar fi dorit asta s-ar fi întâlnit şi cu ONG-urile obiective, nu doar cu cele grav băsiste. El a venit însă să identifice modalităţi de a contracara efectul devastator al rezultatelor referendumului, de a-l reînscăuna pe Băsescu cu orice preţ şi de a-i reda acestuia măcar o brumă de credibilitate. Şi a identificat o soluţie, mincinoasă, dar, ce mai conta: fraudarea masivă a alegerilor. Nu asta a declarat la plecare? Nu asta primim noi acum de la DNA?

Reprezentanţii Comisiei de la Veneţia sunt azi la Bucureşti ca să se întâlnească DOAR cu sateliţii politici ai lui Băsescu. Îi interesează pe ei adevărul? Unde s-a mai pomenit ca, într-o dispută, adevărul să fie căutat consultând doar una din tabere? Tot ce-i interesează pe aceşti gondolieri este să primească nişte argumente prin care să încerce a contracara sesizările cu iz de reclamaţie primite de la reprezentanţii USL. Ne vom convinge de acest lucru îndată ce vom citi declaraţia lor de presă de la încheierea vizitei.

Cum bine spunea un comentator politic, persoane precum Gitenstein, Gordon, Merkel, Baroso, Reddig, sunt, când vine vorba de România, PDL-işti cu carnet. Şi cu toată zestre acestora de însuşiri nefaste: mincinoşi, demagogi, aroganţi şi, mai ales, lipsiţi de orice scrupul când vine vorba de a-şi apăra privilegiile.

Vizita pe şest a lui Băsescu în Arabia Saudită (primul său gest major după reînscăunare) e suspectă tocmai pentru că s-a făcut pe şest şi într-un moment în care ţi-ai fi închipuit că omul are cu totul alte priorităţi. Se vorbeşte de trafic de armament. Nu ştiu. În tot cazul, dacă e aşa, americanii ştiu. Şi dacă ştiu şi s-a făcut, înseamnă că au fost de acord. Iar dacă au fost de acord, n-ar fi exclus să se fi făcut tocmai în interesul lor. Sau la ordinul lor. Prin cine? Prin interpusul de încredere Băsescu.

Afaceri murdare precum aceasta (dacă era curată nu ar fi trebuit să fie conspirată) ori precum torturarea de către americani a unor prizonieri arabi în închisori secrete din România, pot justifica  nevoia unora de Băsescu. Sunt acţiuni pe care nu vrei să le faci tu, nemijlocit, şi atunci ai nevoie de unelte gata a te servi fără crâcnire, indiferent de mârşăvia cerută.

Cam pe acest palier, al intereselor abjecte şi nemărturisibile, cred că s-a jucat meciul Băsescu &co versus poporul român la ultimul referendum.

Restul: democraţie, adevăr, dreptate, patriotism, voinţa poporului, rămân doar vorbe de camuflaj.

Că doar nu vă închipuiţi că s-ar fi apucat CIA să lăcrimeze pe umărul lui Antonescu pentru a-i mărturisi acestuia, şi a încerca să-l convingă să continue, toate gulgutele şi pirateriile strict secrete începute împreună cu Traian Băsescu, partenerul ideal de rele.

Contele de Saint GermainEditorialeAntonescu,Arabia Saudita,Baroso,Basescu,CIA,Comisia de la Venetia,DNA,Gitenstein,Merkel,Philip Gordon,PPE,Redding,Unchiul SamToţi se întreabă (inclusiv eu am făcut-o până la un anumit moment) de ce SUA l-au luat în braţe pe Traian Băsescu împotriva atâtor simptome evidente de democraţie şubrezită de acesta în România. În cazul americanilor nu funcţiona nici teoria cu interesele PPE, nici aceea cu interesele Germaniei (forţele care...Blog politic si polemic