Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Toți se întreabă (inclusiv eu am făcut-o până la un anumit moment) de ce SUA l-au luat în brațe pe Traian Băsescu împotriva atâtor simptome evidente de democrație șubrezită de acesta în România.

În cazul americanilor nu funcționa nici teoria cu interesele PPE, nici aceea cu interesele Germaniei (forțele care domină UE în prezent). Ce să-i fi împins atunci spre atâta tranșantă și nedemocratică părtinire, ce să fi fost pentru ei atât de important încât să nu se mai sinchisească nici măcar de aparențe?

Cei care invocă necunoașterea adevăratei situații, cei care clamează manipularea americanilor de către propaganda băsistă, încearcă să se amăgească singuri, să ocolească ideea că progeniturile decidente ale Unchiului Sam  ar putea fi ipocrite și chiar imorale. Le recomand puțin realism și, dacă se poate, difuzoarele mai încet. Nu de alta dar fac, în felul acesta, exact jocul celor care le-au administrat halucinogenul.

Adevărul este că americanii, ca și europenii doamnei Merkel, știu foarte bine situația reală de la noi. Dar, neavantajându-i, o ignoră voit. Ba, mai mult, caută argumente să o deformeze.

Emisarul Philip Gordon nu a venit, atunci, la București, ca să se informeze exact, ca să afle adevărul. Dacă ar fi dorit asta s-ar fi întâlnit și cu ONG-urile obiective, nu doar cu cele grav băsiste. El a venit însă să identifice modalități de a contracara efectul devastator al rezultatelor referendumului, de a-l reînscăuna pe Băsescu cu orice preț și de a-i reda acestuia măcar o brumă de credibilitate. Și a identificat o soluție, mincinoasă, dar, ce mai conta: fraudarea masivă a alegerilor. Nu asta a declarat la plecare? Nu asta primim noi acum de la DNA?

Reprezentanții Comisiei de la Veneția sunt azi la București ca să se întâlnească DOAR cu sateliții politici ai lui Băsescu. Îi interesează pe ei adevărul? Unde s-a mai pomenit ca, într-o dispută, adevărul să fie căutat consultând doar una din tabere? Tot ce-i interesează pe acești gondolieri este să primească niște argumente prin care să încerce a contracara sesizările cu iz de reclamație primite de la reprezentanții USL. Ne vom convinge de acest lucru îndată ce vom citi declarația lor de presă de la încheierea vizitei.

Cum bine spunea un comentator politic, persoane precum Gitenstein, Gordon, Merkel, Baroso, Reddig, sunt, când vine vorba de România, PDL-iști cu carnet. Și cu toată zestre acestora de însușiri nefaste: mincinoși, demagogi, aroganți și, mai ales, lipsiți de orice scrupul când vine vorba de a-și apăra privilegiile.

Vizita pe șest a lui Băsescu în Arabia Saudită (primul său gest major după reînscăunare) e suspectă tocmai pentru că s-a făcut pe șest și într-un moment în care ți-ai fi închipuit că omul are cu totul alte priorități. Se vorbește de trafic de armament. Nu știu. În tot cazul, dacă e așa, americanii știu. Și dacă știu și s-a făcut, înseamnă că au fost de acord. Iar dacă au fost de acord, n-ar fi exclus să se fi făcut tocmai în interesul lor. Sau la ordinul lor. Prin cine? Prin interpusul de încredere Băsescu.

Afaceri murdare precum aceasta (dacă era curată nu ar fi trebuit să fie conspirată) ori precum torturarea de către americani a unor prizonieri arabi în închisori secrete din România, pot justifica  nevoia unora de Băsescu. Sunt acțiuni pe care nu vrei să le faci tu, nemijlocit, și atunci ai nevoie de unelte gata a te servi fără crâcnire, indiferent de mârșăvia cerută.

Cam pe acest palier, al intereselor abjecte și nemărturisibile, cred că s-a jucat meciul Băsescu &co versus poporul român la ultimul referendum.

Restul: democrație, adevăr, dreptate, patriotism, voința poporului, rămân doar vorbe de camuflaj.

Că doar nu vă închipuiți că s-ar fi apucat CIA să lăcrimeze pe umărul lui Antonescu pentru a-i mărturisi acestuia, și a încerca să-l convingă să continue, toate gulgutele și pirateriile strict secrete începute împreună cu Traian Băsescu, partenerul ideal de rele.

Contele de Saint GermainEditorialeAntonescu,Arabia Saudita,Baroso,Basescu,CIA,Comisia de la Venetia,DNA,Gitenstein,Merkel,Philip Gordon,PPE,Redding,Unchiul SamToți se întreabă (inclusiv eu am făcut-o până la un anumit moment) de ce SUA l-au luat în brațe pe Traian Băsescu împotriva atâtor simptome evidente de democrație șubrezită de acesta în România. În cazul americanilor nu funcționa nici teoria cu interesele PPE, nici aceea cu interesele Germaniei (forțele care...Blog politic si polemic