Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Există tăcerea sugrumată a șoricelului ce simte pisica în apropiere. Se ghemuiește în cel mai îndepărtat și intunecos cotlon și așteaptă, dârdâind, să treacă pericolul. Este tăcerea lui Gabriel Liiceanu când Dinu Patriciu i-a arătat, prin două editoriale ca două zbârliri de avertisment, pornirile sale de prădător.

Există apoi tăcerea surprizelor amuțitoare, a confruntării cu imposibilul. Ne-au ilustrat-o americanii ce priveau prăbușirea turnurilor gemene uluiți, cu palma la gură, dar ne-au exemplificat-o și infailibilii noștri portocalii, în frunte cu grapefrutul lor suprem, când au izbucnit recentele proteste din toată țara și li s-a strepezit gura de atâta neprevăzut.

Există însă și o tăcerea șireată, a așteptării și pregătirii. Tăcerea agresivă a marilor feline, apropiindu-se pe burtă de pradă, dar și tăcerea defensivă a lui Traian Băsescu, în căutarea celei mai inspirate pledoarii pentru a primi cu „¦ suspendare.

Pur și simplu nu știe ce să facă și ce să spună  în legătură cu debandada din PDL.  A-și retrage din prim planul partidului garnitura sa de marionete, cu sforile roase de atâtea practici împotriva naturii, ar însemna să renunțe la singurul mod de a conduce pe care îl cunoaște. Practic nu se poate concepe pe sine ca ființă întreagă, fără terminațiile ce i-au asigurat până acum ubicuitatea, pe numele lor de avataruri Boc, Udrea, Oltean, Anastase. Cum să-și dea ingeniosul și complexul său scenariu de falsificat alegerile, brodând la care, împreună cu Lăzăroiu, a mai putut visa și frumos în aceste vremi de restriște, pe mâna unor lipsiți de sensibilitatea necesară precum Blaga, Preda ori această damă, apărută din neant, Mihaela Popa? Ar însemna sinucidere lentă.

Pe de altă parte, continuând tot cu acești oameni de paie, care i-au fost utili pe timp de pace dar acum, când se trage din toate părțile, devin ținte nu doar perfecte dar și inflamabile, ar însemna sinucidere rapidă.

Și atunci preferă să tragă de timp.  Tace, observă și-și sapă tranșee. Precum Hotărârea de Guvern privind numărul de alegători necesar pentru suspendarea președintelui.

Contele de Saint GermainEditorialeAnastase,Basescu,Blaga,Boc,Dinu Patriciu,Gabriel Liiceanu,Mihaela Popa,Oltean,PDL,Preda,UdreaExistă tăcerea sugrumată a șoricelului ce simte pisica în apropiere. Se ghemuiește în cel mai îndepărtat și intunecos cotlon și așteaptă, dârdâind, să treacă pericolul. Este tăcerea lui Gabriel Liiceanu când Dinu Patriciu i-a arătat, prin două editoriale ca două zbârliri de avertisment, pornirile sale de prădător. Există apoi tăcerea...Blog politic si polemic