Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Există tăcerea sugrumată a şoricelului ce simte pisica în apropiere. Se ghemuieşte în cel mai îndepărtat şi intunecos cotlon şi aşteaptă, dârdâind, să treacă pericolul. Este tăcerea lui Gabriel Liiceanu când Dinu Patriciu i-a arătat, prin două editoriale ca două zbârliri de avertisment, pornirile sale de prădător.

Există apoi tăcerea surprizelor amuţitoare, a confruntării cu imposibilul. Ne-au ilustrat-o americanii ce priveau prăbuşirea turnurilor gemene uluiţi, cu palma la gură, dar ne-au exemplificat-o şi infailibilii noştri portocalii, în frunte cu grapefrutul lor suprem, când au izbucnit recentele proteste din toată ţara şi li s-a strepezit gura de atâta neprevăzut.

Există însă şi o tăcerea şireată, a aşteptării şi pregătirii. Tăcerea agresivă a marilor feline, apropiindu-se pe burtă de pradă, dar şi tăcerea defensivă a lui Traian Băsescu, în căutarea celei mai inspirate pledoarii pentru a primi cu … suspendare.

Pur şi simplu nu ştie ce să facă şi ce să spună  în legătură cu debandada din PDL.  A-şi retrage din prim planul partidului garnitura sa de marionete, cu sforile roase de atâtea practici împotriva naturii, ar însemna să renunţe la singurul mod de a conduce pe care îl cunoaşte. Practic nu se poate concepe pe sine ca fiinţă întreagă, fără terminaţiile ce i-au asigurat până acum ubicuitatea, pe numele lor de avataruri Boc, Udrea, Oltean, Anastase. Cum să-şi dea ingeniosul şi complexul său scenariu de falsificat alegerile, brodând la care, împreună cu Lăzăroiu, a mai putut visa şi frumos în aceste vremi de restrişte, pe mâna unor lipsiţi de sensibilitatea necesară precum Blaga, Preda ori această damă, apărută din neant, Mihaela Popa? Ar însemna sinucidere lentă.

Pe de altă parte, continuând tot cu aceşti oameni de paie, care i-au fost utili pe timp de pace dar acum, când se trage din toate părţile, devin ţinte nu doar perfecte dar şi inflamabile, ar însemna sinucidere rapidă.

Şi atunci preferă să tragă de timp.  Tace, observă şi-şi sapă tranşee. Precum Hotărârea de Guvern privind numărul de alegători necesar pentru suspendarea preşedintelui.

Contele de Saint GermainEditorialeAnastase,Basescu,Blaga,Boc,Dinu Patriciu,Gabriel Liiceanu,Mihaela Popa,Oltean,PDL,Preda,UdreaExistă tăcerea sugrumată a şoricelului ce simte pisica în apropiere. Se ghemuieşte în cel mai îndepărtat şi intunecos cotlon şi aşteaptă, dârdâind, să treacă pericolul. Este tăcerea lui Gabriel Liiceanu când Dinu Patriciu i-a arătat, prin două editoriale ca două zbârliri de avertisment, pornirile sale de prădător. Există apoi tăcerea...Blog politic si polemic