Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Să însemne că încă mai speram? Nu. Viața m-a învățat să recunosc acel prag al unei cerți peste care dacă treci împăcarea nu mai este posibilă. Acest prag fusese trecut în ultima vreme de mai multe ori și de către ambele tabere. Despărțirea era inevitabilă.

Atunci de ce sunt trist? N-ar fi mai normal să fiu doar dezamăgit?

Ei bine, după toată ceața fumigenelor din ultima vreme, în dimineața asta m-am trezit într-o realitate limpede, rece și amenințătoare. Brusc, văd câmpul de luptă eliberat de molozul supozițiilor, de baricadele ridicate de comunicatori înrolați,  de scenariile politicienilor buni de gură. Și nu pot să nu rămân mut de uimire de câte mine mi se înfățișează gata a exploda, de câte spânzurători  văd ridicate gata a-și primi condamnații. Artificieri și gealați mișună peste tot în salopete pe care scrie DNA și pun la  punct  ultimele detalii ale unui asalt nimicitor. Iar undeva, pe un deal, la un balcon, rânjește o devlă lucioasă de bostan, băgată în seamă și arătată mulțimii ca la ziua recoltei.

Părerea mea despre principalii vinovați o știți. Lacomii baroni PSD care, cu perseverență de cari au ros clipă  de clipă, zi de zi, din cele cuvenite liberalilor, aducându-i pe aceștia la exasperare, mai ales în teritoriu, și Dan Voiculescu, incapabil a înțelege că nu toată lumea se sperie de amenințările lui, care a declanșat un atac  nedrept împotriva lui Crin Antonescu în cel mai nepotrivit moment.

Cred că cel mai vulnerabilizat din toată povestea asta iese Victor Ponta și îmi pare sincer rău de el. Nu a avut suficientă suplețe pentru a ști să alunece printre tentaculele hrăpăreților ce l-au prins până la urmă în plasa lor lipicioasă. A fost împins să arunce la gunoi compania onorabilă și asiguratoare a liberalilor pentru a rămâne înhăitat cu niște impopulari și fără scrupule clienți ai unor bănuieli dintre cele mai compromițătoare.

Cine o să-i sară în ajutor lui Victor Ponta când va fi pus sub acuzare, pe motive cât se poate de artificiale, de DNA? Gabriel Oprea, Dan Voiculescu, Liviu Dragnea, Marian Oprișan, Radu Mazăre? Ce se va întâmpla cu imaginea lui când va fi împins în duba procurorilor cu cătușe la mâini? Vor ieși la revoluție filialele PSD din teritoriu?

Într-un la fel de mare pericol mi se înfățișează, însă, și Crin Antonescu. În ultima vreme el pare a fi optat pentru o atitudine pe  placul occidentului, în raport cu justiția. L-am auzit rostind de mai multe ori, recent, clișee de tipul „žlas justiția să-și facă treaba”, „žpoliticienii nu au voie să comenteze deciziile justiției”, „žnoi, liberalii, nu vom bloca niciodată în parlament judecarea unui demnitar” etc. etc. etc.

Când a fost săltat Fenechiu, a tăcut. Când au fost băgați în corzi, sub niște acuzații aberante, Vosganian și Ovidiu Silaghi, a tăcut. Când a fost terfelită într-un mod inacceptabil doamna ministru Câmpeanu, a tăcut. Când, ieri, evident demonstrativ, Dan Radu Rușanu a fost reținut cu cătușe de DNA iar Daniel Chițoiu a fost pus sub acuzare după un rechizitoriu fulger, a tăcut.

Îl întreb cu cele mai bune intenții dar și cu majoră îngrijorare pe Crin Antonescu: când va fi pus sub acuzare, evident abuziv, Victor Ponta, ce va face? Dar când, el însuși, Crin Antonescu, se va pomeni chemat la DNA, evident abuziv, să probeze niște cătușe ce va face? Va tăcea în continuare?

Atenție! Ca să-și salveze pielea Traian Băsescu va uza de DNA peste orice limită a raționalității. Excesele pe care le pregătește prin această instituție trebuie prevenite și contracarate încă de pe acum, cu toată determinarea, peste orice alte rivalități. Crin Antonescu va face greșeala vieții lui dacă își va închipui că, pentru simplul motiv că nu se știe împovărat de vreo vinovăție penală reală, va fi la adăpost de abuzurile procurorilor în lunile care urmează. Va fi chemat într-o bună zi la DNA și va fi scos apoi de acolo cu cătușe la mâini și cu sacoul răsfrânt peste ele ca să le mascheze. Iar el, în virtutea atitudinii de până atunci, va trebui să tacă sau să se apere neconvingător, fiind arătat cu degetul pentru ipocrizie.

Lupta din opoziție a lui Crin Antonescu împotriva lui Victor Ponta trebuie să se rezume la aspecte pur politice. Dacă Antonescu va cădea în capcana de a acuza USD și pe liderii săi de fapte penale, direcție de atac ce va fi prioritar folosită de Traian Băsescu, atunci nu va face altceva decât să cauționeze abuzurile DNA și să-și sape singur groapa în care Traian Băsescu îi va înmormânta cariera de politician.

Contele de Saint GermainEditorialeCrin Antonescu,Dan Radu Rusanu,Dan Voiculescu,Daniel Chitoiu,DNA,Fenechiu,Gabriel Oprea,Liviu Dragnea,Marian Oprisan,Ovidiu Silaghi,Radu Mazare,Victor Ponta,VosganianSă însemne că încă mai speram? Nu. Viața m-a învățat să recunosc acel prag al unei cerți peste care dacă treci împăcarea nu mai este posibilă. Acest prag fusese trecut în ultima vreme de mai multe ori și de către ambele tabere. Despărțirea era inevitabilă. Atunci de ce sunt...Blog politic si polemic