Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Să însemne că încă mai speram? Nu. Viaţa m-a învăţat să recunosc acel prag al unei cerţi peste care dacă treci împăcarea nu mai este posibilă. Acest prag fusese trecut în ultima vreme de mai multe ori şi de către ambele tabere. Despărţirea era inevitabilă.

Atunci de ce sunt trist? N-ar fi mai normal să fiu doar dezamăgit?

Ei bine, după toată ceaţa fumigenelor din ultima vreme, în dimineaţa asta m-am trezit într-o realitate limpede, rece şi ameninţătoare. Brusc, văd câmpul de luptă eliberat de molozul supoziţiilor, de baricadele ridicate de comunicatori înrolaţi,  de scenariile politicienilor buni de gură. Şi nu pot să nu rămân mut de uimire de câte mine mi se înfăţişează gata a exploda, de câte spânzurători  văd ridicate gata a-şi primi condamnaţii. Artificieri şi gealaţi mişună peste tot în salopete pe care scrie DNA şi pun la  punct  ultimele detalii ale unui asalt nimicitor. Iar undeva, pe un deal, la un balcon, rânjeşte o devlă lucioasă de bostan, băgată în seamă şi arătată mulţimii ca la ziua recoltei.

Părerea mea despre principalii vinovaţi o ştiţi. Lacomii baroni PSD care, cu perseverenţă de cari au ros clipă  de clipă, zi de zi, din cele cuvenite liberalilor, aducându-i pe aceştia la exasperare, mai ales în teritoriu, şi Dan Voiculescu, incapabil a înţelege că nu toată lumea se sperie de ameninţările lui, care a declanşat un atac  nedrept împotriva lui Crin Antonescu în cel mai nepotrivit moment.

Cred că cel mai vulnerabilizat din toată povestea asta iese Victor Ponta şi îmi pare sincer rău de el. Nu a avut suficientă supleţe pentru a şti să alunece printre tentaculele hrăpăreţilor ce l-au prins până la urmă în plasa lor lipicioasă. A fost împins să arunce la gunoi compania onorabilă şi asiguratoare a liberalilor pentru a rămâne înhăitat cu nişte impopulari şi fără scrupule clienţi ai unor bănuieli dintre cele mai compromiţătoare.

Cine o să-i sară în ajutor lui Victor Ponta când va fi pus sub acuzare, pe motive cât se poate de artificiale, de DNA? Gabriel Oprea, Dan Voiculescu, Liviu Dragnea, Marian Oprişan, Radu Mazăre? Ce se va întâmpla cu imaginea lui când va fi împins în duba procurorilor cu cătuşe la mâini? Vor ieşi la revoluţie filialele PSD din teritoriu?

Într-un la fel de mare pericol mi se înfăţişează, însă, şi Crin Antonescu. În ultima vreme el pare a fi optat pentru o atitudine pe  placul occidentului, în raport cu justiţia. L-am auzit rostind de mai multe ori, recent, clişee de tipul „las justiţia să-şi facă treaba”, „politicienii nu au voie să comenteze deciziile justiţiei”, „noi, liberalii, nu vom bloca niciodată în parlament judecarea unui demnitar” etc. etc. etc.

Când a fost săltat Fenechiu, a tăcut. Când au fost băgaţi în corzi, sub nişte acuzaţii aberante, Vosganian şi Ovidiu Silaghi, a tăcut. Când a fost terfelită într-un mod inacceptabil doamna ministru Câmpeanu, a tăcut. Când, ieri, evident demonstrativ, Dan Radu Ruşanu a fost reţinut cu cătuşe de DNA iar Daniel Chiţoiu a fost pus sub acuzare după un rechizitoriu fulger, a tăcut.

Îl întreb cu cele mai bune intenţii dar şi cu majoră îngrijorare pe Crin Antonescu: când va fi pus sub acuzare, evident abuziv, Victor Ponta, ce va face? Dar când, el însuşi, Crin Antonescu, se va pomeni chemat la DNA, evident abuziv, să probeze nişte cătuşe ce va face? Va tăcea în continuare?

Atenţie! Ca să-şi salveze pielea Traian Băsescu va uza de DNA peste orice limită a raţionalităţii. Excesele pe care le pregăteşte prin această instituţie trebuie prevenite şi contracarate încă de pe acum, cu toată determinarea, peste orice alte rivalităţi. Crin Antonescu va face greşeala vieţii lui dacă îşi va închipui că, pentru simplul motiv că nu se ştie împovărat de vreo vinovăţie penală reală, va fi la adăpost de abuzurile procurorilor în lunile care urmează. Va fi chemat într-o bună zi la DNA şi va fi scos apoi de acolo cu cătuşe la mâini şi cu sacoul răsfrânt peste ele ca să le mascheze. Iar el, în virtutea atitudinii de până atunci, va trebui să tacă sau să se apere neconvingător, fiind arătat cu degetul pentru ipocrizie.

Lupta din opoziţie a lui Crin Antonescu împotriva lui Victor Ponta trebuie să se rezume la aspecte pur politice. Dacă Antonescu va cădea în capcana de a acuza USD şi pe liderii săi de fapte penale, direcţie de atac ce va fi prioritar folosită de Traian Băsescu, atunci nu va face altceva decât să cauţioneze abuzurile DNA şi să-şi sape singur groapa în care Traian Băsescu îi va înmormânta cariera de politician.

Contele de Saint GermainEditorialeCrin Antonescu,Dan Radu Rusanu,Dan Voiculescu,Daniel Chitoiu,DNA,Fenechiu,Gabriel Oprea,Liviu Dragnea,Marian Oprisan,Ovidiu Silaghi,Radu Mazare,Victor Ponta,VosganianSă însemne că încă mai speram? Nu. Viaţa m-a învăţat să recunosc acel prag al unei cerţi peste care dacă treci împăcarea nu mai este posibilă. Acest prag fusese trecut în ultima vreme de mai multe ori şi de către ambele tabere. Despărţirea era inevitabilă. Atunci de ce sunt...Blog politic si polemic