Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 5]

Devine tot mai clar pe zi ce trece, din declarații, din fapte, din anomalii, că România a devenit o rezervație de cobai. Cu avantajul, pentru experimentatori, că este locuită de o populație È™i nu de un popor. O adunătură de oameni ce È™i-au pierdut identitatea, mândria națională, virtutea solidarității, preluând din recea îndobitocire comunistă cultul delațiunii È™i plăcerea morții caprei vecinului.
Laura Kovesi a recunoscut în interviul de la Digi 24 rolul determinant al SUA în structurarea DNA È™i în instruirea procurorilor acestei instituții să acționeze aÈ™a cum acționează. Adrian Severin a reclamat funcționarea unui birou CIA în incinta DNA È™i nimeni nu l-a contrazis.
Dar deasupra vorbelor strivesc faptele. La investirea Ambasadorului SUA la BucureÈ™ti, un congresman american îi cere imperativ acestuia să aibă grijă, la propriu, de È™efa DNA. Tot ce devine public din întâlnirea Jo Biden „“ Klaus Iohannis este satisfacția liderului american că noul preÈ™edinte al României este de partea „žluptei anticorupție”. Alte subiecte precum scutul antirachetă, criza refugiaților, situația din Ukraina devin, în cadrul comunicării ostentative, nesemnificative pentru partea americană când vine vorba de România.
Interesul excepțional al americanilor față de aÈ™a zisa luptă anticorupție de la BucureÈ™ti nu se justifică prin ceea ce ei declară oficial: că ar dori aici, la nord de Dunăre, un aliat de încredere, puternic, curat, fără politicieni gata să trădeze cauze nobile pentru meschine beneficii personale.
„žAliat de încredere, puternic, curat”? Să nu ne pătăm desuurile de râs! Poate „žvasal necondiționat, fără coloană vertebrală, gata să execute, la ordin, indiferent de riscuri È™i costuri, trebile murdare ale suzeranului”.
Îi interesează pe americani justiția independentă, adevărul È™i dreptatea în România ca pe Regele Junglei regimul vegetarian. I-a interesat ceva din toate astea când ne-au batjocorit cu emisarul lor mincinos È™i falsificator de evidențe, care a inventat un milion È™i jumătate de voturi fraudate la Referendum? Îi interesează ceva din toate astea acum, când îl protejează de dreapta judecată pe multiplul infractor Traian Băsescu dimpreună cu camarila lui de Blejnari, Videni È™i Udre?
România este azi un poligon de încercări în care niÈ™te puternici ai planetei experimentează aservirea în masă prin instaurarea unei terori a justiției. A unui simulacru de justiție. E un experiment cu miză, trebuie să recunoaÈ™tem. Un mod pervers de a cuceri teritorii È™i influență fără război, fără distrugeri materiale, fără victime în tabăra agresorului, fără deficit de imagine în plan extern.
Planul e simplu: prin arestări selective se destructurează rețelele de putere È™i influență care controlează țara, se scot din uz personalitățile locale cu notorietate ce nu sunt dispuse să abdice necondiționat în fața străinătății, se instaurează un regim de frică È™i poliție politică apt să reediteze cumințenia socială de dinainte de 1989 È™i se înscăunează la butoane administratori fideli.
La vremea când s-a declanÈ™at experimentul, preÈ™edintele Băsescu l-a acceptat cu o condiție: să controleze el totul. Îngăduindu-i-se această pretenție, maÈ™ina de tocat duÈ™mani politici a fost concepută de el, realizată de el È™i pusă în miÈ™care cu el la pupitrul de comandă. Funcționa după trei principii, proprii naturii răzbunătoare È™i educației securistice a tătucului: principiul arbitrariului, principiul finalității È™i principiul fatalității.
Principiul arbitrariului asigura că oricine poate fi luat în vizorul procurorilor DNA, pentru orice. Regula clasică a justiției, conform căreia fapta este punctul de plecare a investigației, nu făptuitorul, era astfel răsturnată. Odată cătarea fixată pe un politician sau om de afaceri, trecutul îi era scormonit până se găsea ceva incriminabil. Iar dacă nu se găsea, se inventa.
Principiul finalității garanta succesul operațiunii. Procurori selectați după criterii băsesciene, adică oportuniÈ™ti, È™antajabili È™i obedienți, asigurau incropirea de dosare la comandă È™i solicitarea de pedepse exemplare. Judecători la ÎCCJ, numiți după aceleaÈ™i principii, desăvârÈ™eau „žactul de justiție” început de procurori, condamnând pe bandă rulantă tot ce primeau de la procurori È™i închizând astfel, triumfal, cercul „žfăptuirii de dreptate”.
Principiul fatalității se manifesta la nivelul țintelor, mereu atinse decisiv. Acestea trebuiau să înțeleagă că, odată luate în colimator de arhanghelii dreptății yankeo – băsiste, nimeni È™i nimic (argumente, probe, martori) nu le mai putea salva. Arestul preventiv, condamnarea, distrugerea carierei È™i a imaginii sociale deveneau niÈ™te fatalități în fața cărora conÈ™tiința nevinovăției, evidența inechității îÈ™i pierdeau complet semnificația.
La momentul lansării marii cruciade justițiariste, DNA a fost setat de Traian Băsescu să devore pesediÈ™ti. Obiectivul îi satisfăcea pe deplin pe supervizorii de peste ocean, deoarece baronii PSD reprezentau principala rețea de putere, influență È™i rapt ce trebuia destructurată. Puțin le păsa acestor ordonatori cinici de protejații lui Băsescu, de rigoare, de echidistanță politică, de inacceptabilitatea dublei măsuri. „žCurat violare de norme È™i drepturi, da”™ umflați-i!”
Acum Traian Băsescu nu mai este la manete dar setarea făcută de el a rămas. O actualizare a situației, cu apariția pe radarul marii corupții din România a rețelelor mafioto – pedeliste, coordonate de însuÈ™i Traian Băsescu (afacerea Microsoft, afacerea ANRP, afacerea ALRO, afacerea Nana etc.), întârzie să se facă în parametri convingători. Experimentul continuă pe setarea inițială.
Politicienii incomozi, din aÈ™a zisa stângă, se trezesc împinÈ™i, unii pe bază de făcături rizibile, în malaxorul SRI „“ DNA „“ ÎCCJ.
Victor Ponta, Sorin Oprescu, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu sunt confruntați în cel mai ostentativ mod cu cele trei principii devastatoare, descrise mai sus, ale maÈ™inăriei experimentate pe pielea amorfilor È™i inerților români sub numele de cod „žjustiție independentă”.
Iar în vremea asta, blagosloviți ai Washingtonului (Băsescu) sau ai binomului SRI „“ DNA (Blejnar, Blaga, Predoiu, Gorghiu), pozează în moralizatori imaculați, dau lecții de etică politică È™i ne râd în față de cât de intangibili i-a făcut pactizarea cu experimentul.
Laura Kovesi a recunoscut că DNA, cu toate arestările sale, nu va putea învinge corupția din România. Avea dreptate. Acest adevăr dramatic nu-i tulbură însă pe inițiatorii experimentului. Nu eradicarea corupției È™i instituirea unui sistem de justiție adevărată în România este prioritatea lor ci eliminarea de pe scena politică a unor personaje incomode.
Procesul este în curs, experimentul continuă!

Contele de Saint GermainEditorialeambasadorul SUA la Bucuresti,arhanghelii dreptatii,Blaga,Blejnar,Calin Popescu Tariceanu,cobai,Digi 24,DNA,Gorghiu,ICCJ,Jo Biden,justitia independenta,Klaus Iohannis,Laura Kovesi,Liviu Dragnea,lupta anticoruptie,Predoiu,Sorin Oprescu,SRI,Udrea,Victor Ponta,VideanuDevine tot mai clar pe zi ce trece, din declarații, din fapte, din anomalii, că România a devenit o rezervație de cobai. Cu avantajul, pentru experimentatori, că este locuită de o populație È™i nu de un popor. O adunătură de oameni ce È™i-au pierdut identitatea, mândria națională, virtutea solidarității,...Blog politic si polemic