Scorul acestui articol
[Total: 41 voturi. Media: 4.7]

Mă amuză la Băsescu cum știe el să nu rămână dator la „blagosloveniile” inamicilor. Smetiește în stânga și-n dreapta de parcă ar fi la bătut covoare. De atâtea capete în gură câte a împărțit la viata lui, i s-a lustruit fruntea mai ceva ca un țurțure prelins peste streașină.

Imaginea asta de smardoi îi priește dar îi și prevestește. Îi priește, pentru că, deocamdată, nu cutează nimeni să se dea la el cu un dosar nașpa cu spume, cu niște cătușe, cu o cămașă de forță, cu ceva din gama asta de calmante. Îi prevestește, pentru că în DEX ni se explică faptul că smardoiul nu este orice fel de caftangiu la drumul mare ci este un caftangiu nișat, de pușcărie.

După felul în care, el, care comentează orice,  se ferește să comenteze și cazul Black Cube, sunt tot mai convins că are coada băgată adânc în povestea asta. Coada lui cu solzi, îmbârligată dintr-un nărăvaș magnetism cu coada Udrei cu pleaznă, totul beneficiind de participarea extraordinară a lui Daniel Dragomir, mare maestru de ceremonii subterane încă de la regizarea carnavalului răpirii jurnaliștilor.

Îl priveam aseară pe „smardoiul Băsescu” la emisiunea lui Rareș Bogdan și simțeam cum se înmoaie în mine răzvrătiri și resentimente. Același individ șiret, același trișor fără scrupule, același prădător stând la pândă să-și prindă victimele pe picior greșit… Doar ceva s-a schimbat: puterea. Și asta mută totul în ridicol. Îl face jalnic și ospiciabil. El se poartă de parcă tot pe tron ar sta, cu țuțării făcând în continuare sluj în jurul lui, când, de fapt, vorbește de pe o laviță, la buza uliței, în vacarmul generalizat al disprețului și miștoului plebeian.

Tremurul mâinilor și al capului tot mai greu de controlat, tusea tabagică tot mai ștrangulantă… Semne de uzură! Nu mă pot bucura. În curând o ruină! Aproape că mă dezarmează.

Iar surpriza cu Trump i-a pus capac. Lumea lui, pilonii lui de sprijin, se surpă galopant, de jur împrejur.

M-am revoltat fără număr că nimeni nu-l judecă pe Traian Băsescu, că Traian Băsescu are protecție pentru a nu ajunge după gratii.

Am înțeles aseară, privindu-l și ascultându-l, că, de fapt, m-am înșelat. Traian Băsescu e în plină ispășire de pedeapsă. Efortul lui de a părea liber, viu și cu viitor politic nu mai reușește să producă nicio iluzie convingătoare.

În aceste condiții, devine interesant de urmărit un lucru: el, marele răzbunător, marele șantajist, marele maestru în all in – uri, va duce până la capăt lupta cu cei care (după cum singur a declarat) și-au propus să-i distrugă familia? Are armele și determinarea să câștige un astfel de razboi pe bune? Sau joacă și de data asta la cacialma, cum a făcut-o în mai toate momentele importante ale pokerului său ca președinte?

Contele de Saint GermainEditorialeall in,cacealma,caftangiu,cazul Black Cube,Daniel Dragomir,dispretul si mistoul plebei,Elena Udrea,ospiciabil,poker,Rares Bogdan,smardoi,smetie,surpriza TrumpMă amuză la Băsescu cum știe el să nu rămână dator la „blagosloveniile” inamicilor. Smetiește în stânga și-n dreapta de parcă ar fi la bătut covoare. De atâtea capete în gură câte a împărțit la viata lui, i s-a lustruit fruntea mai ceva ca un țurțure prelins peste streașină. Imaginea...Blog politic si polemic