Scorul acestui articol
[Total: 541 voturi. Media: 4.9]

Iată că “operaţiunea specială” din Ukraina se pregăteşte să fie ridicată la rang de război. Anunţul lui Putin privind mobilizarea militară parţială va avea darul să înfurie, în fine, milioane de ruşi.

Dacă până acum Rusia metropolitană a fost în mare măsură ferită de pierderi directe de vieţi omeneşti, recrutările de carne de tun făcându-se mai ales din zonele periferice şi paupere ale ţării, de-odată aristocraţia marilor oraşe, elitele urbane îşi văd ameninţată dramatic ceea ce ele preţuiesc mai mult decât orice: familia. Sute de mii de familii împlinite, care au investit în educarea bărbaţilor lor în domenii precum cel militar, IT, inginerie, construcţii, transporturi, medicină etc. vor fi silite să-şi schimbe brutal viaţa, să contribuie la acest măcel absurd prin chiar participarea directă a acestora, prin înrolarea şi angrenarea lor în activităţi de susţinere a maşinăriei de război.

Probabil cei mobilizaţi la început nu vor fi trimişi direct în prima linie (deocamdată). Vor fi deturnaţi însă de la viaţa lor obişnuită, de la activităţile lor normale, vor fi rupţi de cei dragi şi supuşi unui regim militar sever, cu toate privaţiunile şi riscurile acestuia, cu o izolare aproape penitenciară de lumea exterioară.

Imediat după anunţul lui Putin, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a ieşit cu o declaraţie care să mai atenueze ceva din şocul iniţial. El a asigurat populaţia Rusiei că “nu vor fi trimiși în zona de operațiuni militare din Ucraina toți cei care pot fi recrutați. La mobilizarea parțială vor participa persoanele cu experiență de luptă. Într-o primă fază vor fi chemați 300.000 de rezerviști”.

Grozavă consolare…

Probabil că şi în Rusia, ca şi la noi, militarii de carieră beneficiază de privilegii importante: indemnizaţii mari, posibilitatea de a trece în rezervă, cu pensii speciale, la o vârstă cu mult sub vârsta de pensionare a civililor etc. Aceştia, aşadar, la o ruletă precum cea care se anunţă, vor avea mult mai multe de pierdut decât oamenii de rând. E uşor de imaginat panica şi furia ce se vor fi instalat în familiile lor la auzul ştirii.

Până acum, pentru cei despre care vorbesc, luptele, morţii şi schilodiţii confruntărilor din Ukraina au fost ceva abstract. Ceva despre alţii şi nu despre ei. În zona de vacanţă Antalia, de exemplu, am văzut recent, cu ochii mei, cum resorturile de lux gemeau de turişti ruşi potenţial recrutabili. Tineri, prosperi, petrecăreţi, cu neveste frumoase şi copilaşi bucălaţi. Pentru ei propaganda Kremlinului funcţionase perfect. Ţara lor nu era în război, nu suferea de pe urma sancţiunilor economice, nu era pândită de ameninţări sumbre.

Şi, deodată… mobilizarea. Însoţită de introducerea unor pedepse înfricoşătoare pentru sustragere, pentru dezertare, pentru pactizarea, sub orice formă, cu inamicul.

Cine crede însă că Putin se va limita la această jumătate de măsură se înşală! A făcut acum doar un prim pas prudent, de tatonare, ca să nu-şi ridice brusc toată Rusia în cap. Atâta i-ar mai lipsi, o răzmeriţă generală. Pentru oligarhi, pentru generali are destule gloanţe şi asasini plătiţi să-i ţină în lesă.  Însă pentru milioane de ruşi ieşiţi furioşi în stradă să-şi apere copiii, soţii şi speranţa zilei de mâine, nu!

Acum este un prim moment al adevărului pentru struţii Rusiei roşii. Ghearele asasine ale frontului se apropie de familiile lor. Fiori de ghiaţă îi trezesc la realitate. Şi dacă… tocmai al meu?

Cine poate fuge din ţară cu ultimul avion înainte de ziua limită. Alţii planifică fracturi de membre cât mai nedureroase, inventează platfusuri, boli mintale, orice i-ar putea scuti de incorporare. O panică dată de proximitatea morţii îi face să se gândească la soluţii teribile. Bursele cad, demenţa războinică a liderilor care-şi joacă propriul destin se agravează, o întrebare considerată până ieri crimă de lesmajestate le sparge timpanul prudenţei: e pentru Rusia sau e pentru EL?

Trăim o aventură excepţională!

Ce credeţi? Cei din anturajul imediat al lui Putin sunt conştienţi că dacă nu fac ceva, un gest salvator, cât se mai poate, perspectiva nucleară înseamnă şanse zero pentru tot ce iubesc mai mult? Pentru ei inşişi, pentru copii, soţii, părinţi, tot? Îi consolează cu ceva gândul că odată cu ei vor muri şi americani, şi englezi, şi toată planeta pentru că ilustrul lor şef, Vladimir, a crezut că astfel salvează grandoarea Mamei Rusia şi, odată cu ea, propria lui grandoare în posteritate?

Atâta zbucium pentru un singur om şi orgoliul lui!

Eu nădăjduiesc că cei amintiţi de mine sunt conştienţi de cumpăna momentului. Şi că, atunci când ţarul lor va fi atât de orbit încât să fie gata să păşească dincolo de buza prăpastiei, trăgând cu el, în hău, toată planeta, vor găsi metoda de a-l opri.

Cei mai mulţi cred că mişcarea de azi, a lui Putin, va prelungi războiul din Ukraina şi suferinţa oamenilor.

Eu cred că, dimpotrivă! Ea este binevenită şi benefică.

Nu exista măsură mai eficientă să-i trezească pe ruşi din hipnoza propagandei cu care au fost minţiţi de când a început această “operaţiune specială” decât mobilizarea de război decretată de Putin azi, în disperare de cauză.

Iar odată ursul trezit…

Să nu uităm că se apropie 7 noiembrie, dată la care alt ţar rus a fost mai mult decât detronat.

Aşa  că… Nu vreau să spun, dar zic!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2022/09/Revolutie-octombrie.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2022/09/Revolutie-octombrie-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialemarea revolutie din octombrie,mobilizare partiala,operatiune speciala,razboi nuclear,Razboiul din UkrainaIată că “operaţiunea specială” din Ukraina se pregăteşte să fie ridicată la rang de război. Anunţul lui Putin privind mobilizarea militară parţială va avea darul să înfurie, în fine, milioane de ruşi. Dacă până acum Rusia metropolitană a fost în mare măsură ferită de pierderi directe de vieţi omeneşti, recrutările...Blog politic si polemic