Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Constat o adevărată criză de nervi a puterii generată de protestul parlamentar al opoziției.  Ceea ce înseamnă că această formă de luptă, privită inițial cu ușor scepticism, generează daune considerabile adversarului. Portocaliii reclamă lipsa cvorumului, ca o formă de tăiere a curentului. Eu cred însă că adevăratul motiv de supărare îl constituie  îndepărtarea camuflajului. Ca tuturor infractorilor, nici puternicilor zilei de azi nu le convine să fie lăsați să opereze la vedere, descoperiți, in văzul tuturor, chiar dacă, în acest context, drumul spre împlinirea potlogăriilor pare mai lipsit de obstacole.

***

Cu cât atacurile la Antonescu capătă, din partea adversarilor, forme mai decerebrate, cu atât semnalul este că amenințarea pe care el o reprezintă pentru regimul actual crește. Culmea e că pericolul nu vine dinspre vreun bum de imagine, rezultat al nu știu cărei strategii de comunicare. La capitolul ăsta mai dă și Antonescu rateuri (vezi comentarea imaginilor cu Boc la vestiar, vezi discursul încă nu îndeajuns de periat de scamele unor digresiuni și paranteze inutile). Pericolul vine din acțiunile, tot mai eficiente, inițiate de Crin Antonescu, cum ar fi ultimul miting al opoziției, de la Arcul de Triumf, ori protestul parlamentar al momentului. Să ne amintim că Victor Ponta a avut serioase rețineri față de aceste două inițiative, pe care, acum, le apreciază și el ca succese. Ar mai fi de adăugat la acțiuni eficiente, și sesiunea din Parlamentul European susținută de liderii opoziției, care însă cred că a fost o inițiativă comună, de triumvirat.

***

Disperarea pedeliștilor în fața timpului care nu mai are răbdare cu ei (alegerile locale în mai puțin de 4 luni) scoate la iveală prostia crasă acolo unde până de curând erau percepute doar aparențele șmecheriei. Ideea lui Ioan Oltean de a tipări fluturași și bannere electorale pentru facerea de rușine a parlamentarilor opoziției mi se pare, de departe, autogolul politic al momentului. Este un „hoțul strigă hoții” atât de evident și de nerușinat încât și trecătorilor cei mai indiferenți la politică le vor apărea în față, la privirea acestor panouri, exact adevărații manglitori ai națiunii arătați zi de zi de televiziuni: Roberta Anastase, Sever Voinescu, Elena Udrea și compania. Pe locul doi la autogoluri, dar la distanță mare ca spectaculozitate, se clasează declarația lui MirceaToader  referitoare la cei 80 sau 64 de morți bețivi ai gerului.

***

A început marea manipulare electorală. După o săptămână de Prim Ministru, MRU este scos din joben de unul dintre institutele de sondaj ale puterii (CSOP parcă) și prezentat drept lider al personalităților politice în care românii au incredere.  Păi românii, statistic vorbind, nu au habar cine e și cum arată MRU nici măcar în marja de eroare a sondajului; de unde să știe ei atunci ce calități și atitudini care să exprime încredere îl recomandă pe acesta?   Avem de-a face cu un sondaj care este, foarte probabil, unul dintre fructele imaginației de Frații Grimm a lui Sebastian Lăzăroiu. Băiatul ăsta, cum am mai spus,  a avut neșansa să-și  încrucișeze drumul cu aspirațiile de atotputernicie ale lui Traian Băsescu  și acum nu doarme nopțile încercând să inventeze pentru acesta strategii de mistificare discreționară a alegerilor.

Pentru că dacă Traian Băsescu o mai nutri vreun dram de speranță că va ieși cu bine din  alegerile ce se apropie, atunci această speranță a lui este organic legată de Sebastian Lăzăroiu și de Aliodor Manolea.

Contele de Saint GermainEditorialeAliodor Manolea,Crin Antonescu,Elena Udrea,Roberta Anastase,Sebastian Lazaroiu,Sever Voinescu,Traian Basescu,Victor PontaConstat o adevărată criză de nervi a puterii generată de protestul parlamentar al opoziției.  Ceea ce înseamnă că această formă de luptă, privită inițial cu ușor scepticism, generează daune considerabile adversarului. Portocaliii reclamă lipsa cvorumului, ca o formă de tăiere a curentului. Eu cred însă că adevăratul motiv de...Blog politic si polemic