Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Constat o adevărată criză de nervi a puterii generată de protestul parlamentar al opoziţiei.  Ceea ce înseamnă că această formă de luptă, privită iniţial cu uşor scepticism, generează daune considerabile adversarului. Portocaliii reclamă lipsa cvorumului, ca o formă de tăiere a curentului. Eu cred însă că adevăratul motiv de supărare îl constituie  îndepărtarea camuflajului. Ca tuturor infractorilor, nici puternicilor zilei de azi nu le convine să fie lăsaţi să opereze la vedere, descoperiţi, in văzul tuturor, chiar dacă, în acest context, drumul spre împlinirea potlogăriilor pare mai lipsit de obstacole.

***

Cu cât atacurile la Antonescu capătă, din partea adversarilor, forme mai decerebrate, cu atât semnalul este că ameninţarea pe care el o reprezintă pentru regimul actual creşte. Culmea e că pericolul nu vine dinspre vreun bum de imagine, rezultat al nu ştiu cărei strategii de comunicare. La capitolul ăsta mai dă şi Antonescu rateuri (vezi comentarea imaginilor cu Boc la vestiar, vezi discursul încă nu îndeajuns de periat de scamele unor digresiuni şi paranteze inutile). Pericolul vine din acţiunile, tot mai eficiente, iniţiate de Crin Antonescu, cum ar fi ultimul miting al opoziţiei, de la Arcul de Triumf, ori protestul parlamentar al momentului. Să ne amintim că Victor Ponta a avut serioase reţineri faţă de aceste două iniţiative, pe care, acum, le apreciază şi el ca succese. Ar mai fi de adăugat la acţiuni eficiente, şi sesiunea din Parlamentul European susţinută de liderii opoziţiei, care însă cred că a fost o iniţiativă comună, de triumvirat.

***

Disperarea pedeliştilor în faţa timpului care nu mai are răbdare cu ei (alegerile locale în mai puţin de 4 luni) scoate la iveală prostia crasă acolo unde până de curând erau percepute doar aparenţele şmecheriei. Ideea lui Ioan Oltean de a tipări fluturaşi şi bannere electorale pentru facerea de ruşine a parlamentarilor opoziţiei mi se pare, de departe, autogolul politic al momentului. Este un “hoţul strigă hoţii” atât de evident şi de neruşinat încât şi trecătorilor cei mai indiferenţi la politică le vor apărea în faţă, la privirea acestor panouri, exact adevăraţii manglitori ai naţiunii arătaţi zi de zi de televiziuni: Roberta Anastase, Sever Voinescu, Elena Udrea şi compania. Pe locul doi la autogoluri, dar la distanţă mare ca spectaculozitate, se clasează declaraţia lui MirceaToader  referitoare la cei 80 sau 64 de morţi beţivi ai gerului.

***

A început marea manipulare electorală. După o săptămână de Prim Ministru, MRU este scos din joben de unul dintre institutele de sondaj ale puterii (CSOP parcă) şi prezentat drept lider al personalităţilor politice în care românii au incredere.  Păi românii, statistic vorbind, nu au habar cine e şi cum arată MRU nici măcar în marja de eroare a sondajului; de unde să ştie ei atunci ce calităţi şi atitudini care să exprime încredere îl recomandă pe acesta?   Avem de-a face cu un sondaj care este, foarte probabil, unul dintre fructele imaginaţiei de Fraţii Grimm a lui Sebastian Lăzăroiu. Băiatul ăsta, cum am mai spus,  a avut neşansa să-şi  încrucişeze drumul cu aspiraţiile de atotputernicie ale lui Traian Băsescu  şi acum nu doarme nopţile încercând să inventeze pentru acesta strategii de mistificare discreţionară a alegerilor.

Pentru că dacă Traian Băsescu o mai nutri vreun dram de speranţă că va ieşi cu bine din  alegerile ce se apropie, atunci această speranţă a lui este organic legată de Sebastian Lăzăroiu şi de Aliodor Manolea.

Contele de Saint GermainEditorialeAliodor Manolea,Crin Antonescu,Elena Udrea,Roberta Anastase,Sebastian Lazaroiu,Sever Voinescu,Traian Basescu,Victor PontaConstat o adevărată criză de nervi a puterii generată de protestul parlamentar al opoziţiei.  Ceea ce înseamnă că această formă de luptă, privită iniţial cu uşor scepticism, generează daune considerabile adversarului. Portocaliii reclamă lipsa cvorumului, ca o formă de tăiere a curentului. Eu cred însă că adevăratul motiv de...Blog politic si polemic