Scorul acestui articol
[Total: 714 voturi. Media: 5]

 

Un atribut al tinereții este nerăbdarea.

Dezvoltarea unei culturi temeinice, construirea pas cu pas a unei cariere de succes, aprofundarea cu răbdare È™i liber arbitru a unor teme controversate, acribia în informare È™i documentare, toate acestea necesită timp, uneori ani buni din viată.

Pentru mulți dintre tinerii de azi, prețul „žnu se face”. E prea mare. Timpul se contractă, trebuie aplicat un antidot.

Prin urmare ei nu mai citesc romane, preferă să vadă ecranizări ale acestora. Nu mai au răbdare, într-o controversă, să asculte toate părțile. Se situează rapid într-o tabără È™i, ca să-È™i dea sentimentul justeții, lasă să le ajungă la urechi doar argumentele care le convin È™i îi confirmă. Se informează ei între ei, se mobilizează ei între ei, se gratulează ei între ei că gândesc la fel, că simt la fel, că, deci, au dreptate. Și, astfel, trăiesc într-o iluzie alienantă, cu impresia că ei sunt „žlumea”, „žnațiunea”, „žpoporul”.

Desigur, computerul i-a „žaccelerat” în felul acesta. Și, mai ales, aplicațiile lui de socializare. Mulțumită vitezei procesoarelor, toate pot fi făcute să dureze cât de puțin se doreÈ™te. Te uiți la un film. Nici nu trebuie să vezi tot filmul. Te prinzi despre ce e vorba din câteva secvențe de la început È™i gata. Ce să mai aÈ™tepți „žpovestea”? Dai direct la final È™i-ai „žcâÈ™tigat” două ore. Oare sunt ore câÈ™tigate sau pierdute? Depinde cu ce le înlocuieÈ™ti!

Și acum să trecem la tema articolului.

Èšara este divizată. Societatea este divizată. Unii cer, cu vehemență, schimbarea. Alții visează, în tăcere, la liniÈ™te.

Primii au în centrul țintei lor cu cercuri concentrice „žciuma roÈ™ie” È™i pe „žtartorul” acesteia Liviu Dragnea. Ceilalți sunt deranjați de zgomotul protestatarilor de profesie, dar, deocamdată, nu se gândesc să-È™i scoboare, pentru răzbel, furcile din È™opron.

Practic, taberele care au rupt România în două sunt: tabăra anti Dragnea È™i anti PSD È™i tabăra anti stat paralel È™i anti justiție politică.

Prima tabără este susținută social de manifestanții din Piața Victoriei, cu vârfurile lor de lance media binecunoscute, iar instituțional de SRI, DNA, PreÈ™edinție.

Cea de-a doua tabără este susținută social de electoratul PSD È™i de niÈ™te pățiți de pe urma poliției politice comuniste (precum eu È™i alții ca mine), iar instituțional de Parlament È™i Guvern.

Prima tabără, minoritară la vot, se plânge, extrem de zgomotos, de dictatura majorității.

Cea de-a doua tabără, mai numeroasă, mai disciplinată È™i mai conservatoare, se plânge de prigoana statului paralel È™i de asaltul pe care minoritarii l-au lansat împotriva democrației.

Analizând fără patimă, există motive reale de nemulțumire È™i într-o parte È™i în cealaltă.

Soluția de ieÈ™ire din impas propusă de prima tabără ar fi înlocuirea guvernării PSD (coruptă È™i neprofesionistă) cu o guvernare de tip CioloÈ™, considerată o guvernare a elitelor.

Problema la care refuză să se gândească È™i să răspundă promotorii soluției de mai sus este cea legată de voința majorității. O respectăm sau nu?

Mulți lasă de ințeles că, dacă poporul se dovedeÈ™te prost, e preferabil să-i faci binele cu forța decât să-l laÈ™i să guverneze după capul lui. Cu alte cuvinte, să mai încercăm o dată soluția de tip transplant Ponta – CioloÈ™, chiar dacă regula majorității e disprețuită, chiar dacă însuÈ™i guvernul CioloÈ™ a dovedit cât de falimentară poate fi o astfel de soluție dacă nu are susținere populară.

Da, cuvântul cheie în controversa de mai sus este cuvântul „žtransplant”. Degeaba transplantezi plămânii campionului mondial la maraton în pieptul unui subnutrit din România rurală. Niciodată acesta nu va reuÈ™i să funcționeze performant cu ei. Întâi că restul organismului nu-l ajută, apoi că ar trebui să existe È™i o compatibilitate biologică.

Militanții anti ciuma roÈ™ie, tinerii grăbiți È™i nerăbdători care susțin cu fanatism această miÈ™care de pe poziții minoritare, cer schimbarea acum, urgent, cu orice preț, a guvernării PSD. Schimbarea, adică transplantarea la putere a „žguvernului lor”. Fără să mai aÈ™tepte rezultatele analizelor de compatibilitate, adică rezultatele următoarelor alegeri.

Ceea ce nu înțeleg ei, aceÈ™ti tineri grăbiți, nerăbdători, care vor să ardă etapele, este că viața reală are metabolismul ei, care nu poate fi urgentat printr-o miÈ™care de maus. Fetusul uman, ca să ajungă la maturitatea naÈ™terii, are nevoie de 9 luni. La fel È™i societatea românească. Pentru a ajunge la maturitatea unui vot mai bun trebuie, înainte de toate, să-È™i ridice nivelul general. Să fie mai educată, mai înstărită, mai încrezătoare în instituții, mai robustă fizic È™i psihic.  Altfel spus, mai capabilă de a naÈ™te lideri cu devărat utili pentru țară.

Schimbarea politică este un transplant. Un transplant complex pe organismul poporului. Necesită pregătire, timp, întrunirea unui set minimal de condiții, dintre care, în primul rând, compatibilitatea.

Ceea ce încearcă haÈ™tagienii, ceea ce a provocat statul paralel în cazul guvernului CioloÈ™, adică o guvernare forțată a minorității, fără suport popular, este un demers falimentar, sortit din start eÈ™ecului.

Populația rurală, care înclină balanța alegerilor în România de azi, nu trebuie eliminată de la vot (aÈ™a cum propunea, cu gândirea sa arhaico – fascistoidă, CTP (să voteze doar cei care au bacalaureatul)). Populația rurală (dimpreună cu masa analfabeților funcționali de la oraÈ™e), trebuie instruită, ridicată, ajutată să supraviețuiască demn, în civilizația prezentului, È™i nu părăsită, ca acum, în întunericul evului mediu.

Abia atunci schimbarea politică va avea È™anse să producă doritul salt spre mai bine.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/07/nerabdare.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/07/nerabdare-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialearderea etapelor,ciuma rosie,compatibilitate,demisia guvernului,hastagieni,nerabdare,transplant  Un atribut al tinereții este nerăbdarea. Dezvoltarea unei culturi temeinice, construirea pas cu pas a unei cariere de succes, aprofundarea cu răbdare È™i liber arbitru a unor teme controversate, acribia în informare È™i documentare, toate acestea necesită timp, uneori ani buni din viată. Pentru mulți dintre tinerii de azi, prețul 'žnu...Blog politic si polemic