Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Pe mine dramele umane mă impresionează. Vezi pe câte unu”™, zici că-i normal, dă bună ziua, se șterge pe picioare când intră în casă și, brusc, începe să-și facă cruci și să schelălăie când îi sare pisica în fată de sub dormeză.
Am citit ieri ultimul articol al lui Ion Cristoiu din EVZ, „Raed Arafat-poÈ™eta cu care Victor Ponta îi dă-n cap lui Traian Băsescu” și încă sunt năucit de parcă l-aș fi văzut pe Andrei Pleșu refuzând o cină onorifică oferită de Comitetul Nobel pentru Literatură.
Nu întâmplător gândul m-a dus, pentru comparație, la Andrei Pleșu.  Domnia sa și nu altcineva scria săptămâna trecută un articol în care deplângea degradarea limbajului public, pe care îl vedea dus la paroxismul răului de ziariștii de la Antena 3. Constata domnul Pleșu cu acel prilej că și confrați din tabăra dragă domniei sale se mai dau în stambă când vine vorba de înfierat adversari din viscere dar aceștia (de la EVZ, de la B1TV etc.) sunt mici copii față de balaurii îmbăloșați din jurul lui Gâdea.
Ca să constat, citind ieri articolul lui Ion Cristoiu, că acest Napoleon al uteciștilor lui Zoe Ceaușescu, este afectat acum, la bătrânețe, de o gravă dereglare a canalizării sale morale ce defulează tot mai des, ca o hazna înfundată, în texte vulgare, primitive, asfixiante, găzduite cu înfiorări de vidanjor de propria-i creatie, „Bulina roșie”, eșuată după chipul și asemănarea lui în ceea ce ni se prezintă azi ca fiind o jalnică ruină de presă.
Priviți (și minunați-vă) cum își începe acest om bolnav și îmbolnăvit de presă răfuiala cu primul ministru: „În prefața Ședinței de la PSD, iresponsabilul vesel a simțit o nouă mîncărime a limbii, mult asemănătoare celei simțite de alții în fund, drept pentru care se tratează de hemoroizi”. Singur își definește registrul metaforic din care i se nutresc gândurile, zona sa cugetătoare și senzațiile care-l împing spre comunicare. Pe Ion Cristoiu îl mai tine în viață această formă de scatofagie, universul său creator este un anus ulcerat de hemoroizi iar emoțiile creatoare niște triviale mâncărimi în fund.
Dar să încercăm a ne detașa o secundă de acest ambient de muscă verde ce-l caracterizează pe Ion Cristoiu și să pătrundem în fondul mesajelor sale de propagandist anofel dedicat răspândirii malariei în creierele subdezvoltate. Pe cine credeți că și-a ales să mânjească cu verbul său fecaloid, pentru a lovi în Victor Ponta? Ei bine, tocmai pe Raed Arafat. Citiți și vă cruciți:
„AÈ™adar, Raed Arafat, alintat de unii cititori cu apelativul Calafat, È™i-a găsit, în fine, utilizarea:
De poÈ™etă cu care Victor Ponta îi dă în cap lui Traian Băsescu.
N-are importanță că între Arafat È™i STS e distanța care separă un arab de un român. Bun, rău, Marcel OpriÈ™ e specialist în telecomunicații. Cum ne va explica, în româna lui de vînzător de valută, Raed Arafat activitatea STS?
Membrii Sectei Idolul nostru e Raed Arafat! vor spune că arabului îi va interzice Alah să fie oportunist de cea mai joasă speță. Ei nu È™tiu că Raed Arafat are alt Dumnezeu decît Alah. Unul dinainte de 1989!”
Săracu”™ Ion Cristoiu, nu? Ce să mai comentezi la autodenunțul de mai sus? Când omul îți spune clar: „am violat, am profanat, am mințit, am preacurvit cu propria conștiință dar sunt fericit pentru că, iată, mai există câțiva nătângi care încă mă bagă în seamă”, mai are vreun rost să-i pui oglinzi, să-i fotografiezi caracterul diform, să-l faci de râsul și celor mai îmbufnați?
Urât crepuscul de bust din balegă. Cât vita a fost tânără și balega lucioasă, unii au mai confundat, de la distanță, acea mogâldeață ca o sferă mică îndesată în osânza unei sfere mai mari cu o eboșă de ziarist din granit. Acum însă, când strălucirea s-a stins și balega crapă, tot ce mai rămâne este un abur fetid ieșind prin fisuri și cititori derutati care nu știu ce să facă mai intâi: să se minuneze sau să se țină de nas?

Contele de Saint GermainEditorialeAlah,andrei plesu,Antena 3,bulina rosie,EVZ,hemoroizi,Ion Cristoiu,Mihai Gadea,Napoleon,Raed Arafat,STS,Victor Ponta,Zoe CeausescuPe mine dramele umane mă impresionează. Vezi pe câte unu'™, zici că-i normal, dă bună ziua, se șterge pe picioare când intră în casă și, brusc, începe să-și facă cruci și să schelălăie când îi sare pisica în fată de sub dormeză. Am citit ieri ultimul articol al lui Ion...Blog politic si polemic