Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Pe mine dramele umane mă impresionează. Vezi pe câte unu’, zici că-i normal, dă bună ziua, se şterge pe picioare când intră în casă şi, brusc, începe să-şi facă cruci şi să schelălăie când îi sare pisica în fată de sub dormeză.
Am citit ieri ultimul articol al lui Ion Cristoiu din EVZ, “Raed Arafat-poșeta cu care Victor Ponta îi dă-n cap lui Traian Băsescu” şi încă sunt năucit de parcă l-aş fi văzut pe Andrei Pleşu refuzând o cină onorifică oferită de Comitetul Nobel pentru Literatură.
Nu întâmplător gândul m-a dus, pentru comparaţie, la Andrei Pleşu.  Domnia sa şi nu altcineva scria săptămâna trecută un articol în care deplângea degradarea limbajului public, pe care îl vedea dus la paroxismul răului de ziariştii de la Antena 3. Constata domnul Pleşu cu acel prilej că şi confraţi din tabăra dragă domniei sale se mai dau în stambă când vine vorba de înfierat adversari din viscere dar aceştia (de la EVZ, de la B1TV etc.) sunt mici copii faţă de balaurii îmbăloşaţi din jurul lui Gâdea.
Ca să constat, citind ieri articolul lui Ion Cristoiu, că acest Napoleon al uteciştilor lui Zoe Ceauşescu, este afectat acum, la bătrâneţe, de o gravă dereglare a canalizării sale morale ce defulează tot mai des, ca o hazna înfundată, în texte vulgare, primitive, asfixiante, găzduite cu înfiorări de vidanjor de propria-i creatie, “Bulina roşie”, eşuată după chipul şi asemănarea lui în ceea ce ni se prezintă azi ca fiind o jalnică ruină de presă.
Priviţi (şi minunaţi-vă) cum îşi începe acest om bolnav şi îmbolnăvit de presă răfuiala cu primul ministru: “În prefața Ședinței de la PSD, iresponsabilul vesel a simțit o nouă mîncărime a limbii, mult asemănătoare celei simțite de alții în fund, drept pentru care se tratează de hemoroizi”. Singur îşi defineşte registrul metaforic din care i se nutresc gândurile, zona sa cugetătoare şi senzaţiile care-l împing spre comunicare. Pe Ion Cristoiu îl mai tine în viaţă această formă de scatofagie, universul său creator este un anus ulcerat de hemoroizi iar emoţiile creatoare nişte triviale mâncărimi în fund.
Dar să încercăm a ne detaşa o secundă de acest ambient de muscă verde ce-l caracterizează pe Ion Cristoiu şi să pătrundem în fondul mesajelor sale de propagandist anofel dedicat răspândirii malariei în creierele subdezvoltate. Pe cine credeţi că şi-a ales să mânjească cu verbul său fecaloid, pentru a lovi în Victor Ponta? Ei bine, tocmai pe Raed Arafat. Citiţi şi vă cruciţi:
“Așadar, Raed Arafat, alintat de unii cititori cu apelativul Calafat, și-a găsit, în fine, utilizarea:
De poșetă cu care Victor Ponta îi dă în cap lui Traian Băsescu.
N-are importanță că între Arafat și STS e distanța care separă un arab de un român. Bun, rău, Marcel Opriș e specialist în telecomunicații. Cum ne va explica, în româna lui de vînzător de valută, Raed Arafat activitatea STS?
Membrii Sectei Idolul nostru e Raed Arafat! vor spune că arabului îi va interzice Alah să fie oportunist de cea mai joasă speță. Ei nu știu că Raed Arafat are alt Dumnezeu decît Alah. Unul dinainte de 1989!”
Săracu’ Ion Cristoiu, nu? Ce să mai comentezi la autodenunţul de mai sus? Când omul îţi spune clar: “am violat, am profanat, am minţit, am preacurvit cu propria conştiinţă dar sunt fericit pentru că, iată, mai există câţiva nătângi care încă mă bagă în seamă”, mai are vreun rost să-i pui oglinzi, să-i fotografiezi caracterul diform, să-l faci de râsul şi celor mai îmbufnaţi?
Urât crepuscul de bust din balegă. Cât vita a fost tânără şi balega lucioasă, unii au mai confundat, de la distanţă, acea mogâldeaţă ca o sferă mică îndesată în osânza unei sfere mai mari cu o eboşă de ziarist din granit. Acum însă, când strălucirea s-a stins şi balega crapă, tot ce mai rămâne este un abur fetid ieşind prin fisuri şi cititori derutati care nu ştiu ce să facă mai intâi: să se minuneze sau să se ţină de nas?

Contele de Saint GermainEditorialeAlah,andrei plesu,Antena 3,bulina rosie,EVZ,hemoroizi,Ion Cristoiu,Mihai Gadea,Napoleon,Raed Arafat,STS,Victor Ponta,Zoe CeausescuPe mine dramele umane mă impresionează. Vezi pe câte unu’, zici că-i normal, dă bună ziua, se şterge pe picioare când intră în casă şi, brusc, începe să-şi facă cruci şi să schelălăie când îi sare pisica în fată de sub dormeză. Am citit ieri ultimul articol al lui Ion...Blog politic si polemic