Scorul acestui articol
[Total: 20 voturi. Media: 5]

Când spun „žputernici” nu mă refer la acei indivizi cu funcții mari care se comportă ca niÈ™te oameni mici. Este plină lumea de astfel de moluÈ™te ce primesc pe mână, la un moment dat, destinele a milioane de semeni È™i care, la prima probă de risc individual, uită de misiunea lor nobilă È™i nu se gândesc decât cum să-È™i salveze pielea.

Avem recent exemplul generalului cu una dintre cele mai impetuoase ascensiuni militare pe timp de pace: Gabriel Oprea. „žÈ˜eful mafiei personale a lui Adrian Năstase”, apoi „žreevaluatul lui Traian Băsescu”, acest obscur colonel de intendență în 2001 ajunsese, în 2008, posesor de trei stele mari! Într-un ipotetic război ar fi fost înalt comandant de oÈ™ti, pe cutezanța, inteligența È™i spiritul de sacrificiu ale căruia poporul român ar fi trebuit să mizeze ca să iasă victorios.

Când colo, ce vedem? Un laÈ™, incapabil de a mima, măcar, demnitatea, mai ales într-o situație în care se consideră victima unor abuzuri È™i, deci, ar fi cu atât mai îndreptățit să-È™i susțină prin toate mijloacele nevinovăția.

Dar nu despre conducătorii noÈ™tri slabi vreau să scriu acum ci despre câțiva, cât de cât puternici prin vorbe È™i/sau fapte, cu care istoria recentă ne-a blagoslovit. Din păcate (È™i de-asta am folosit verbul „ža blagoslovi”) aceÈ™tia È™i-au folosit / îÈ™i folosesc puterea în scopuri strict egoiste, beneficiile poporului de pe urma lor fiind practic inexistente.

Vadim Tudor È™i Traian Băsescu pot fi menționați aici din rândul politicienilor. AceÈ™ti performeri ai oratoriei È™i manipulării în masă, cu ego-uri hipertrofiate parcă de amfetamine, nu au lăsat niciodată fără replică atacurile la onoarea È™i demnitatea lor. Chiar atunci când acuzele ce li se aduceau erau zdrobitoare, sprijinite pe probe dintre cele mai greu de contestat, au intrat în arenă È™i s-au luptat ca leii, cu toată muniția din dotare (viclenie, minciună, È™antaj, atac la persoană etc.) neacceptând vreodată, pe grumaz, talpa de învingător fizic dar mai ales moral a celui cu care se confruntau.

Vor sări cititorii mei superficiali ori în misiune de patrulare să mă acuze de apologie adusă celor doi. Asta nu este apologie, este doar un exercițiu de sinceritate pe niÈ™te aspecte comportamentale ale respectivilor. N-am ce face. Asta simt, asta scriu! Îmi repugnă laÈ™itatea È™i, prin contrast, admir curajul chiar È™i atunci când este izvorât din frică, chiar È™i atunci când este dovedit de oameni pe care, îndeobÈ™te, îi detest.

Cu toate convingerile È™i preferințele mele politice voi repeta, de câte ori va fi nevoie, că am admirat opțiunea Elenei Udrea de a ieÈ™i la luptă, cu orice risc, împotriva binomul SRI – DNA, în loc de a se umili, cerÈ™ind indulgențe de la inamici, cum au făcut Dan Șova È™i Varujan Vosganian. L-am apreciat pe È™eful ANAF, Gelu Diaconu, scos din joc de DNA cu un dosar destul de subțire, pentru că nu È™i-a acceptat mazilirea cu capul în pământ ci a ieÈ™it la contraatac, dezvăluind maÈ™inațiunile din spatele demiterii sale. Și nu-i voi păstra o altă amintire decât de laÈ™ È™i de penibil fostului Procuror General Tiberiu Nițu care, pe un pretext caraghios invocat de DNA, s-a lăsat pus sub acuzare de subalterna sa Kovesi prezentându-i preÈ™edintelui Johannis, la cererea acestuia, o demisie ruÈ™inoasă.

Tot în categoria puternicilor invocați la început i-aÈ™ include È™i pe liderii binomului: Laura Kovesi È™i Florian Coldea. Ei se dovedesc, zi după zi, puternici nu doar cu funcția ci È™i cu fapta. Chiar cei mai puternici, judecând după spaima pe care au băgat-o în toate instituțiile statului. Întrebarea care  se pune este dacă ceea ce se vede este chiar puterea lor sau ei sunt doar mandatați È™i susținuți de alții să exercite, practic, o putere de import.

Până în prezent, însă, nici Kovesi nici Coldea nu s-au confruntat cu adversari de calibrul lor. Rezistența ce li s-a mai opus pe ici pe colo, ba de unele posturi de televiziune, ba de anumite asociații profesionale din domeniul justiției, nu este edificatoare. Proba adevărului abia a început să se contureze È™i materia sa este furnizată de conflictul celor doi cu Traian Băsescu.

De fapt, aici voiam să ajung. La întrebarea – se teme Laura Kovesi într-atât de mult de muniția de È™antaj a lui Traian Băsescu încât să nu se atingă de acesta oricâte dovezi de corupție È™i abuz o avea împotriva lui (dovezi furnizate de Coldea) È™i pe oricâte fronturi ar ataca-o acesta (TB)? – răspunsul pare a prinde contur: NU!

Atacul declanÈ™at de DNA la Ioana Băsescu, fiica fostului preÈ™edinte, reprezintă o escaladare a luptei de intimidare între cei doi până la limita apăsării pe trăgaci. Acest gest este, din partea Laurei Kovesi, o reacție de puternic autentic. Ea îl provoacă astfel pe Traian Băsescu să iasă din zona amenințărilor È™antajiste È™i să dea cărțile pe față. Pentru un jucător la cacealma cum a fost toată viața lui de politician TB, acest all-in transmis de DNA prin intermediul fiicei sale este devastator. Căci i s-a dat de înțeles foarte clar: dacă continui lupta, miza nu eÈ™ti doar tu ci È™i întreaga ta familie.

Într-un articol publicat pe acest blog cu câteva săptămâni în urmă am scris următoarele (https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-admin/post.php?post=1852&action=edit):

„žCea de-a treia gafă a lui Traian Băsescu, È™i cea mai gravă, a fost răspunsul său la întrebarea lui Victor Ciutacu: „ždomnule preÈ™edinte, nu vă e teamă de demersul pe care l-ați provocat”?

Printr-un amestec de cliÈ™eu È™i sinceritate ostentativă, fostul preÈ™edinte a spus:

„ž Nu mi-e teamă decât de Dumnezeu È™i de grija pentru familia mea. În rest, nu mă poate opri nimeni”.

Ce eroare! De calibrul unei înalte trădări! De sine!

Ca È™i cum le-ai da celor mai temuți adversari secretul îngenuncherii tale: atacați-mă la familie!”

 

Din păcate pentru TB, gafa pe care o semnalam în acel articol a început să fie exploatată de binom.

Ce soluții mai are la dispoziție „žputernicul” Traian Băsescu acum?

Să fie atât de curajos „“ iresponsabil încât să-È™i sacrifice familia în încercarea de a muri de gât cu Kovesi si Coldea?

Sau să se oprească È™i să cedeze, din grijă pentru familia lui?

Aproape că aÈ™ înclina pentru a doua variantă dacă nu mi-aÈ™ aduce aminte că în joc mai este un personaj dur, care nu se lasă impresionat cu una cu două de niÈ™te lacrimi de familie: Elena Udrea.

Șansa ei de a nu putrezi într-o celulă la TârgÈ™or este să fie salvată de TB. Dacă acesta abandonează lupta, ea va fi condamnată. De aceea va încerca să-l forțeze pe TB să se bată în continuare, cu orice riscuri, pentru a se salva È™i a o salva. Altfel, adevărurile ei teribile despre modul în care au condus împreună țara timp de 10 ani vor fi scoase la lumină.

Complicată tramă! Captivant spectacol.

Pentru Traian Băsescu pare o situație fără ieÈ™ire.

Doar dacă, în ultimul moment, nu intervine o minune care să-i destabilizeze adversarii. Cum ar fi, de exemplu, dezvăluirile Black Cube.

Contele de Saint GermainEditorialebinomul SRI-DNA,Black CubeAdrian Nastase,Dan Sova,Elena Udrea,Florian Coldea,Gabriel Oprea,inchisoarea Targsor,Ioana Basescu,Laura Kovesi,Tiberiu Nitu,Vadim Tudor,Varujan Vosganian,Victor CiutacuCând spun 'žputernici' nu mă refer la acei indivizi cu funcții mari care se comportă ca niÈ™te oameni mici. Este plină lumea de astfel de moluÈ™te ce primesc pe mână, la un moment dat, destinele a milioane de semeni È™i care, la prima probă de risc individual, uită de...Blog politic si polemic