Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Arestarea preventivă, în condițiile de detenție din România, pare a fi cea mai scurtă cale spre aflarea adevărului. Marii mafioți ai capitalismului românesc de gaÈ™că, privilegiații de până mai ieri ai sistemului, nu pot suporta trecerea bruscă de la luxul orbitor, sfidător È™i țopesc, în care au trăit È™i pe care l-au afiÈ™at cu voluptate în toți anii lor de glorie, la igrasia celulei, prin care miÈ™ună nu doar gândaci, È™obolani È™i mirosuri de latrină dar È™i viruÈ™i, bacili È™i paraziți ahtiați după delicatese.
Ne-au demonstrat asta cam toți cei care au trecut pe-acolo. CocoÈ™, Florică, Hrebenciuc È™i-au deÈ™ertat rucsacul cu dări în gât fără să încerce vreo rezistență. Au înțeles după prima noapte de infern că ei nu sunt făcuți pentru martirii. LaÈ™ii au o chimie a trădării care cocleÈ™te totul în jur. Prieteni, familie, nu mai contează. Și-au depăÈ™it toate recordurile de scris de mână încercând să câÈ™tige bunăvoința anchetatorilor. Acum sunt, provizoriu, liberi. Ca să-È™i bea cafeaua în singurătatea delatorului.
Femeile, culmea, s-au dovedit mai tari. Elena Udrea, Alina Bica erau mândre în fața ziariÈ™tilor, la eliberarea din arestul preventiv, că n-au turnat. AfiÈ™au o mină triumfală de parcă problemelor lor penale s-ar fi rezolvat definitiv. Se simțeau È™i se comportau ca niÈ™te eroine. Ca niÈ™te ostatici care au reuÈ™it să evadeze, prin temeritate È™i iscusință, din mâinile unor teroriÈ™ti sângeroÈ™i.
Primul semn că È™i asupra lor, a doamnelor, grozăvia gheenei de la Rahova sau TârgÈ™or a lăsat urme adânci, s-a manifestat la rearestarea preventivă, în alt dosar, a Alinei Bica. Din relatările avocatei acesteia, fosta È™efă a DIICOT s-a prăbuÈ™it moral în fața noii încercări, amenințând că va spune totul È™i chiar că se va sinucide.
Și Elena Udrea s-a speriat de moarte, dar în stilul ei agresiv, învățat de la Băsescu, atunci când DNA i-a cerut Parlamentului acceptul pentru o nouă arestare preventivă. Toate ieÈ™irile È™i declarațiile Doamnei, premergătoare votului din Camera Deputaților, au fost adevărate lecții de È™antaj colectiv. Determinarea ei de a-i înfunda cu denunțuri nimicitoare pe foÈ™tii colegi din PDL, în caz că votul lor o va trimite din nou după gratii, a fost spectaculos de convingătoare. AceÈ™tia, cu musca pe căciulă, È™i-au băgat coada între picioare È™i au preferat să ignore ordinul de partid decât să pună la încercare mânia răzbunătoare a amazoanei.
S-a consemnat, astfel, ratarea anului în meciul politic dintre Traian Băsescu + Elena Udrea, pe de o parte, È™i inamicii lor auto „“declarați, pe de altă parte. Iar marii luftangii, cei care singuri cu poarta goală în față s-au făcut că joacă rugby, trăgând peste transversală, au fost È™oriceii pesediÈ™ti. Cu genunchii înmuiați de frica DNA-ului È™i crezând că o să se răzbune astfel pe binomul ce le dă coÈ™maruri, au respins arestarea preventivă a Elenei Udrea. Fără să înțeleagă că aceasta îÈ™i va demasca tovarăÈ™ii de furtiÈ™aguri din PDL doar în cazul extrem în care va ajunge din nou la răcoare.
Prostovanii răcani din barca lui Dragnea nu au fost în stare să priceapă că votând arestarea È™i provocând-o pe Udrea să vorbească, li s-ar fi oferit marea È™ansă de a scăpa de Blaga, Predoiu, Oltean È™i ceilalți granguri pedeliÈ™ti, marii lor adversari, ce acum ridică ipocrit în slăvi „žjustiția independentă” arătând cu degetul tocmai spre ei, „žbaronii roÈ™ii”.
Iar odată ce proeminenții portocalii demascați de Elena Udrea ar fi intrat în malaxorul procurorilor, s-ar fi produs trei efecte cum nu se poate mai favorabile pentru PSD: direcționarea atenției È™i resurselor binomului È™i spre alte ținte decât Ponta È™i ai lui, slăbirea PNL prin rarefiere È™i discreditare, vulnerabilizarea decisivă a lui Traian Băsescu.
Desigur, în denunțurile pe care le plănuia, Elena Udrea nu s-ar fi atins nici cu o aluzie de Traian Băsescu. Marile tunuri în care ei au fost complici i-au sudat monolitic. Ceilalți însă, țintele răzbunării sale, nu ar fi ezitat nicio clipă să încerce a-È™i salva pielea livrându-l pe fostul preÈ™edinte, procurorilor, cu fulgi cu tot. ÎÈ™i imaginează cineva că Vasile Blaga, aranjorul atâtor inginerii electorale (È™i nu numai) în beneficiul lui Băsescu, s-ar resemna să-l vadă pe acesta liber, jucând sârba, cu blonda turnătoare, pe rana distrugerii lui politice?
Lui Traian Băsescu i-a trecut glonțul arestării Elenei Udrea pe la ureche. Dacă a scăpat de el, ca prin minune, să mulțumească pentru asta noului PSD reformat(???), în frunte cu unanimitarul său preÈ™edinte Liviu Dragnea.

Contele de Saint GermainEditorialeAlina Bica,Camera Deputatilor,Catalin Predoiu,Claudiu Florica,DIICOT,DNA,Dorin Cocos,Elena Udrea,Ion Oltean,Liviu Dragnea,PDL,PNL,PSD,Rahova,Targsor,Vasile Blaga,Victor Ponta,Viorel HrebenciucArestarea preventivă, în condițiile de detenție din România, pare a fi cea mai scurtă cale spre aflarea adevărului. Marii mafioți ai capitalismului românesc de gaÈ™că, privilegiații de până mai ieri ai sistemului, nu pot suporta trecerea bruscă de la luxul orbitor, sfidător È™i țopesc, în care au trăit È™i...Blog politic si polemic