Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Pentru mine a devenit aproape o certitudine: regimul Băsescu nu va putea fi înlăturat prin alegeri organizate de el. Indiferent ce-ar vota electoratul. Există în gena românilor o aberație metabolică de care popoarele mari au fost ferite: capacitatea de a se nutri din suferința și necazurile celor din jur. Pe militari îi indignează reducerea soldelor dar privesc la profesori cum sunt umiliți de către stat și moralul lor se redresează. Profesorii, deși disperați de pauperitatea în care au fost împinși, trag cu coada ochiului spre pensionari, spre deposedarea acestora de orice speranță pentru ziua de mâine și parcă viața începe să li se pară acceptabilă. Chiar și pensionarii și-au găsit drogul lor de recuperare a deficitului de proteine: caută spre nenorociții cu handicap major, spre tremuricii în cărucioare, cărora protecția socială (!) le-a retras și derizoriul ajutor de stat de până acum și, savurându-le agonia, simt cum capătă puteri pentru încă o zi de nemâncare.

Ä‚știa suntem: poporul care a dat Miorița și „să moară și capra vecinului”. Un popor trăind mai mult din resentimente decât din rațiune. Un popor pe care nu te poți baza și pe care nimeni nu se bazează. Un popor lipsit de lucrurile sfinte care să-l ancoreze durabil în istorie și să îl recomande, onorabil, viitorului. Poporul lui Băsescu! Ca el și pentru el.

Regimul Băsescu nu va putea fi înlăturat la urne de un astfel de popor pentru că, pur și simplu, acest regim îi spune, râzându-i în nas prin fiecare gest al său: domnesc cum pohtesc și nu am a-ți da socoteală, indiferent de legi și constituție. Încetează cu mârâitul pentru că, oricum, nu ai nicio șansă și, oricum, nu am de gând a te trata altfel decât ca pe o turmă. Iar dacă voi, dobitoacelor din recensăminte, veți cuteza, prin gesturi nesăbuite, să pretindeți că sunteți un popor, atunci nu uitați că se vor găsi mereu bani să vă cumpăr liderii, se vor găsi mereu dosare să îi șantajez pe idealiști și, la nevoie, se vor găsi mereu instituții ale mele, rețineți ALE MELE, să demonstreze că m-ați votat pe mine indiferent ce oți fi votat voi ca proștii!

Cine să răstoarne, democratic, balanța în Parlament? „Dizidenții” lui Blaga din PDL, terifiați numai închipuindu-și cu ce i-ar putea avea la mână Traienel? UDMR-iștii plini de ifose dar dependenți de tăriile puterii ca drogații de pudra lor și îngroziți ca de moarte de perspectiva sevrajului? Cine? Iar dacă se ajunge la alegerile la termen mai are cineva naivitatea să spere că vor fi alegeri corecte, după demonstrația recentă de „aptitudini” oferită tuturor de democratul Pinalti de la Piatra Neamț?

O să sară unii să mă acuze că incit la violență sugerând că regimul Băsescu ar trebui înlăturat altfel decât prin alegeri organizate de el. Adică, în contextul dat, altfel decât prin alegeri. Fără alegeri nu înseamnă însă neapărat prin violență. Sa ne imaginăm că Președintele primește într-o seară un telefon convingător de la Washington și a doua zi prezintă națiunii o demisie din motive de sănătate. Sau să ne închipuim că în media apar informații atât de compromițătoare și atât de inatacabile privind abuzurile puterii încât efectul să fie o demisie de onoare la cel mai înalt nivel. Și exemplele de astfel de posibile circumstanțe, pașnice, ar putea continua.

Altfel, dacă nu se întâmplă o minune care să evite ajungerea la alegerile la termen organizate de guvernul Boc, vom fi condamnați să ne conducă, întreaga viată, Traian Băsescu.

Întreaga viață a noastră sau întreaga viață a lui.

Contele de Saint GermainEditorialemilitari,Miorita,pensionari,poporul roman,profesori,sa moara capra vecinului,Traian Basescu,WashingtonPentru mine a devenit aproape o certitudine: regimul Băsescu nu va putea fi înlăturat prin alegeri organizate de el. Indiferent ce-ar vota electoratul. Există în gena românilor o aberație metabolică de care popoarele mari au fost ferite: capacitatea de a se nutri din suferința și necazurile celor din jur....Blog politic si polemic