Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Pentru mine a devenit aproape o certitudine: regimul Băsescu nu va putea fi înlăturat prin alegeri organizate de el. Indiferent ce-ar vota electoratul. Există în gena românilor o aberaţie metabolică de care popoarele mari au fost ferite: capacitatea de a se nutri din suferinţa şi necazurile celor din jur. Pe militari îi indignează reducerea soldelor dar privesc la profesori cum sunt umiliţi de către stat şi moralul lor se redresează. Profesorii, deşi disperaţi de pauperitatea în care au fost împinşi, trag cu coada ochiului spre pensionari, spre deposedarea acestora de orice speranţă pentru ziua de mâine şi parcă viaţa începe să li se pară acceptabilă. Chiar şi pensionarii şi-au găsit drogul lor de recuperare a deficitului de proteine: caută spre nenorociţii cu handicap major, spre tremuricii în cărucioare, cărora protecţia socială (!) le-a retras şi derizoriul ajutor de stat de până acum şi, savurându-le agonia, simt cum capătă puteri pentru încă o zi de nemâncare.

Ăştia suntem: poporul care a dat Mioriţa şi “să moară şi capra vecinului”. Un popor trăind mai mult din resentimente decât din raţiune. Un popor pe care nu te poţi baza şi pe care nimeni nu se bazează. Un popor lipsit de lucrurile sfinte care să-l ancoreze durabil în istorie şi să îl recomande, onorabil, viitorului. Poporul lui Băsescu! Ca el şi pentru el.

Regimul Băsescu nu va putea fi înlăturat la urne de un astfel de popor pentru că, pur şi simplu, acest regim îi spune, râzându-i în nas prin fiecare gest al său: domnesc cum pohtesc şi nu am a-ţi da socoteală, indiferent de legi şi constituţie. Încetează cu mârâitul pentru că, oricum, nu ai nicio şansă şi, oricum, nu am de gând a te trata altfel decât ca pe o turmă. Iar dacă voi, dobitoacelor din recensăminte, veţi cuteza, prin gesturi nesăbuite, să pretindeţi că sunteţi un popor, atunci nu uitaţi că se vor găsi mereu bani să vă cumpăr liderii, se vor găsi mereu dosare să îi şantajez pe idealişti şi, la nevoie, se vor găsi mereu instituţii ale mele, reţineţi ALE MELE, să demonstreze că m-aţi votat pe mine indiferent ce oţi fi votat voi ca proştii!

Cine să răstoarne, democratic, balanţa în Parlament? “Dizidenţii” lui Blaga din PDL, terifiaţi numai închipuindu-şi cu ce i-ar putea avea la mână Traienel? UDMR-iştii plini de ifose dar dependenţi de tăriile puterii ca drogaţii de pudra lor şi îngroziţi ca de moarte de perspectiva sevrajului? Cine? Iar dacă se ajunge la alegerile la termen mai are cineva naivitatea să spere că vor fi alegeri corecte, după demonstraţia recentă de “aptitudini” oferită tuturor de democratul Pinalti de la Piatra Neamţ?

O să sară unii să mă acuze că incit la violenţă sugerând că regimul Băsescu ar trebui înlăturat altfel decât prin alegeri organizate de el. Adică, în contextul dat, altfel decât prin alegeri. Fără alegeri nu înseamnă însă neapărat prin violenţă. Sa ne imaginăm că Preşedintele primeşte într-o seară un telefon convingător de la Washington şi a doua zi prezintă naţiunii o demisie din motive de sănătate. Sau să ne închipuim că în media apar informaţii atât de compromiţătoare şi atât de inatacabile privind abuzurile puterii încât efectul să fie o demisie de onoare la cel mai înalt nivel. Şi exemplele de astfel de posibile circumstanţe, paşnice, ar putea continua.

Altfel, dacă nu se întâmplă o minune care să evite ajungerea la alegerile la termen organizate de guvernul Boc, vom fi condamnaţi să ne conducă, întreaga viată, Traian Băsescu.

Întreaga viaţă a noastră sau întreaga viaţă a lui.

Contele de Saint GermainEditorialemilitari,Miorita,pensionari,poporul roman,profesori,sa moara capra vecinului,Traian Basescu,WashingtonPentru mine a devenit aproape o certitudine: regimul Băsescu nu va putea fi înlăturat prin alegeri organizate de el. Indiferent ce-ar vota electoratul. Există în gena românilor o aberaţie metabolică de care popoarele mari au fost ferite: capacitatea de a se nutri din suferinţa şi necazurile celor din jur....Blog politic si polemic