Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la editorialul lui Mircea Cartarescu din EVZ intitulat “Noul Vadim si PSD-ul Mare”, editorial ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-noul-vadim-si-psd-ul-mare-957086.html)

Mircea Cărtărescu este astăzi nervos şi îşi ridică fustele în cap. Ne demonstrează că, în majoritatea timpului şi circumstanţelor, doar pozează în băiat subţire, în persoană  echilibrată, sensibilă la adevăr şi precepte umaniste, el fiind în realitate subiectiv,  intolerant, dogmatic şi cu ţâfnă de bodegă când îi intră un fir de nisip la vreo bătătură.

Nu am fost niciodată un votant PSD şi, cu atât mai puţin, un susţinător al lui Ion Iliescu. Le ştiu păcatele şi, la vremea respectivă, le-am simţit  efectele pe pielea mea. Cu toată şovăiala şi bâjbâielile sale, abulicul popor român i-a sancţionat însă până la urmă  cu armele democraţiei. Nu i-a mai votat. Iar eu, mulţumit de rezultat, am arhivat trecutul transferându-mi vigilenţa pe prezent şi viitor.

Ca să constat acum că aceia care au preluat puterea sau o sprijină, pun între paranteze prezentul şi viitorul, considerându-le prea împovărătoare pentru ei,  şi devin  brusc interesaţi de arhive.

Pentru orice om normal, cu percepţia evidenţelor, Ion Iliescu nu reprezintă azi, în 2011, mai mult decât o umbră a trecutului.  A te înfoia, ca un curcan stârnit de o fluierătură, la pronunţarea numelui său, când nu suntem la un colocviu despre istoria comunismului ci într-o maşină al cărei şofer încurcă pedalele menindu-ne prăpastiei, mi se pare o iresponsabilă deturnare a atenţiei de la adevăratele pericole care ne pândesc.

Pe de o parte MC recurge rebarbativ, cu un soi de isterie lingvistică, la un vocabular de faună preistorică (crocodil, pahiderm, dinozaur, cârtiţe, reptile),  prin care recunoaşte caracterul revolut al personajului Ion Iliescu, pe de altă parte încearcă să sperie lumea cu el, numindu-l “eminenţa cenuşie a partidului şi adevăratul său şef politic”. Să fim serioşi! Propriii colegi din partid nu-i acordă mai mult decât o indulgentă atenţie, atunci când ia cuvântul, şi asta din ce în ce mai rar.

Duplicitatea domnului Cărtărescu capătă o adevărată veridicitate 3D când, cu o indignare care-l descrie exact, părând însă că-l caricaturizează, stabileşte capetele de acuzare.

Ion Iliescu e asemănat cu un porc care grohăie nestingherit pentru că îndeamnă partidul să fie solidar cu Adrian Năstase în dosarul „Mătuşa Tamara”. Cu ce ar fi trebuit asemănat atunci Traian Băsescu, când l-a numit pe Gabriel Oprea „şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase”, ca apoi să-l „reevalueze” şi să-l ungă ministru al apărării? Asta nu ne mai spune MC.

Victor Ponta este un aiatolah care debitează monstruozităţi pentru că a spus, referitor la corupţii puterii, că, dacă va ajunge prim ministru, o să-i bage la închisoare. Uită însă Mircea Cărtărescu faptul că, într-o formă mult mai sangvinică şi discreţionară, exact acelaşi lucru a făcut şi Traian Băsescu atunci când a promis că va umple Piaţa Victoriei de ţepe.

Domnul Cărtărescu se ia la trântă cu evidenţele. Mizează pe puterea cuvintelor sale de a ne face să credem că, realitatea care ne sugrumă, ”azi o vedem, şi nu e”. În situaţia dată, însă, cuvintele nu-l mai ajută. Au şi ele demnitatea lor.

Contele de Saint GermainPolemiceAdrian Nastase,Gabriel Oprea,Ion Iliescu,Mircea Cartarescu,Noul Vadim,Senatul EVZ,Traian Basescu,Victor Ponta(Comentariu postat la editorialul lui Mircea Cartarescu din EVZ intitulat 'Noul Vadim si PSD-ul Mare', editorial ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-noul-vadim-si-psd-ul-mare-957086.html) Mircea Cărtărescu este astăzi nervos şi îşi ridică fustele în cap. Ne demonstrează că, în majoritatea timpului şi circumstanţelor, doar pozează în băiat subţire, în persoană  echilibrată,...Blog politic si polemic