Scorul acestui articol
[Total: 50 voturi. Media: 4.3]

Ideea acestui articol mi-a venit acum două seri, privindu-l într-o emisiune televizată pe fostul Ministru al Culturii Vlad Alexandrescu. Acesta, piÈ™ându-se din balconul infatuării sale nemăsurate, ca un intelectual fin ce se crede, în capul unui interlocutor mult mai cunoscut È™i mai apreciat de români decât el, ne-a arătat că are È™i puța mică È™i È™ancre roÈ™ii, de relații necurate, pe ea.

După cum puteți constata citindu-mi articolele din urmă, nu m-am înscris în corul celor inflamați de „žpericolul sorosist”. Am considerat È™i consider acest subiect ca fiind, în primul rând, o temă de campanie È™i nu o problemă națională la fel de gravă precum, să zicem, abuzurile din justiție ori substituirea voinței populare cu voința unor oculți. Tocmai de aceea am fost nedumerit spre iritat să văd cu câtă disproporționată vigoare È™i-a tras È™lițul domnul ministru È™i a slobozit jetul fierbinte  ca să astupe gura celui ce È™i-a permis să afirme că „Soros a infestat Europa È™i România”. Iată un fragment din răspunsul „“ micțiune al domnului Alexandrescu: „Aveți o teorie infantilă cum că George Soros a infestat România. Această teorie vine de la Alianța Noastră, de la PRU. În mod inconÈ™tient sunteți un agent al lui Putin”.

Vă voi atrage atenția doar în subsidiar asupra exprimării stupide până la autoincriminare a acestui fost ministru tehnocrat. El, vrând să susțină exact contrariul, ne spune, sub presiunea băÈ™icii, că teoria pe care o combate a fost emisă chiar de partidul lui, PRU. Nostim, nu? Recitiți dacă nu credeți! Și atunci, de unde supărarea? Păi tot de-acolo de unde È™i prostia!

Să admitem însă că domnul Alexandrescu era emoționat È™i de aceea a încurcat sensurile. Fondul, mult mai grav,  al slobozirii acestei replici din izmenele – atlas ale domniei sale, este aroganța nemăsurată pe care ea o trădează. Disprețul față de sutele de mii, dacă nu milioanele de români, care împărtăÈ™esc această teorie cu infecția sorosistă. Sunteți infantili, le-a transmis Vlad Alexandrescu ploaia lui de piÈ™at drenându-i È™ancrele, sunteți agenți ai lui Putin!

Plecând de la acest jenant episod al acestui jenant personaj care, într-o altă emisiune, i-a atras atenția moderatorului că a uitat să-i menționeze titlul de profesor universitar (Doamne, ce baloane de săpun mai sunt unii pântecoÈ™i în ale culturii, ce gogoÈ™i plesnind de infatuare ne restrâng È™i viciază aerul È™i aÈ™a poluat), mi-am adus aminte È™i de alte aroganțe celebre din campania asta electorală.

De pildă, mai marele lui Vlad Alexandrescu, domnul NicuÈ™or Dan, ne vorbea într-un discurs dorit, de asemenea, spiritual È™i memorabil, despre „žteleormanizarea României” ca despre o întoarcere la viața de grotă: „žIn decembrie avem de ales intre teleormanizarea Romaniei si Romania europeana”. Teleormănenii, în viziunea domnului NicuÈ™or Dan, sunt un fel de leproÈ™i ai societății. De ce? Pentru că poartă cu ei marele păcat de a fi, statistic, cei mai săraci din țară.

Aroganța lui NicuÈ™or Dan, deÈ™i pare a disprețui mai puțini români decât cea a lui Vlad Alexandrescu (județul Teleorman are sub 400 000 de locuitori), este considerabil mai gravă deoarece, infamantul „žteleormanizare”, poate fi extins, în logica autorului, la toate județele paupere ale țării.

Și exemplele de politicieni aroganți, care se declară democrati pur-sânge dar în realitate au o gândire (dar mai ales o simțire) sectară, detestând cu superioritate majoritățile ce nu le convin, pot continua. Traian Băsescu, Monica Macovei, Raluca Prună sunt doar printre cei mai vizibili dintre aceÈ™tia. În spatele lor, însă,  se aliniază divizii de ejusdem farinae. Pozând în tehnocrați, reformatori, vizionari, patrioți. În realitate ariviÈ™ti, oportuniÈ™ti, egolatri, reptilieni.

Nesocotirea voinței celor mulți pentru că sunt săraci, sau neinstruiți, sau uÈ™or de manipulat, sau cu alte priorități decât elitele, înseamnă cea mai gravă abatere de la democrație. Aici, decidenții finali ar trebui să fie intransigenți: democrația mai presus de orice. Sau, dacă nu, renunțarea fățiÈ™ă la democrație È™i adoptarea unui sistem alternativ asumat È™i explicat clar.

Mai sunt două săptămâni până la alegeri. Alegerile sunt ca un flux. Apele (noi, voi, ei, democrați, liberali, naționaliÈ™ti) ce vor invada uscatul, acum, pe 11 noiembrie, îl pot curăța, modifica, face mai bun, prin mareea votului lor.

Dragi concetățeni! Fiți foarte atenți la aroganți, atunci când decideți cu cine votați. Aroganții reprezintă specia cea mai pernicioasă È™i de evitat. Dacă acum, în plină campanie, au obrăznicia să vă sfideze, să vă râdă în nas că sunteți teleormăneni sau infantili sau că drepturile voastre sunt un lux, sau că „žintr-o tara in care criminalitatea este ridicata, drepturile omului nu pot fi exercitate pe deplin” (Monica Macovei), imaginați-vă ce vă vor face după ce se vor instala în fotoliile marilor decizii.

Dacă veți tăcea, vă vor strivi! Dacă veți ieÈ™i în stradă, vor pune furtunele cu apă rece pe voi. Singura È™ansă să-i faceți respectuoÈ™i față de democrație este să întăriți democrația prin procentul vostru zdrobitor.

Acesta nu este un mesaj electoral!

Acesta nu este un text destinat sprijinirii vreunui partid!

Acesta este un apel la solidarizare împotriva aroganței, imposturii È™i disprețului față de ceea ce ar trebui să însemne, cu adevărat, patria!

Contele de Saint GermainEditorialeagent al lui Putin,baloane de sapun,ejusdem farinae,flux,gandire sectara,maree,Monica Macovei,Nicusor Dan,pericolul sorosist,pernicios,PRU,puta mica,Raluca Pruna,sancre rosii,teleormanizare,testul arogantei,Vlad AlexandrescuIdeea acestui articol mi-a venit acum două seri, privindu-l într-o emisiune televizată pe fostul Ministru al Culturii Vlad Alexandrescu. Acesta, piÈ™ându-se din balconul infatuării sale nemăsurate, ca un intelectual fin ce se crede, în capul unui interlocutor mult mai cunoscut È™i mai apreciat de români decât el, ne-a arătat...Blog politic si polemic