Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Toată lumea e ascultată pe ascuns. Ascultări de telefoane, ascultări de încăperi, ascultări ambientale.

De când cu posibilităţile tehnicii moderne, s-a ajuns la o adevărată demenţă cu ascultările. Rechizitoriile se fac pe bază de stenograme, arestările preventive se fac pe bază de stenograme, sentinţele judecătoreşti se dau pe bază de stenograme.  Stenograme după ascultări ascunse.

Ca să nu mai vorbesc de faptul că negocierile, şantajele, “înmuierile” adversarilor de orice fel, au la bază înregistrări compromiţătoare.

Am devenit o ţară în care fiecare se teme să vorbească la telefon mai ceva ca pe vremea Securităţii.

Dacă ai un dulău pe care îl cheamă Zeus şi care, în vagabondajele lui nocturne, a contractat o sida câinească (la rabie mă refer), ţi-e frică să-i spui prietenului tău la telefon “am ajuns la disperare, Zeus a turbat şi ar trebui împuşcat”. Ţi-e frică pentru că s-ar putea interpreta şi te poţi trezi peste noapte cu un proces de instigare la asasinat, dacă nu chiar cu cătuşe preventive pentru tentativă de lovitură de stat.

Ăştia ascultă pe toată lumea. Şi şi-au pus la punct şi tehnici de acoperire legală. Vezi cazul periculosului infractor dr. Brădişteanu. Procurorii susţin că au cerut mandatul de ascultare noaptea la ora 23.00, dimineaţa îl aveau, astfel încât peste doar câteva ore, în interesul naţiunii, dr. Brădişteanu a putut fi surprins în odiosul flagrant de favorizare a infractorului Năstase prin faptul că încerca să liniştească familia acestuia spunându-i (prin telefonul ascultat cu vigilenţă) că bolnavul se simte bine.

Azi văd la Breaking News că DNA, tot pe bază de inregistrări, a acuzat de trafic de influenţă doi procurori de la CSM.  Se mai îndoieşte cineva că TOŢI demnitarii, TOŢI procurorii, TOŢI judecătorii, TOŢI avocaţii, TOŢI politicienii, TOŢI jurnaliştii cu oarecare notorietate, TOŢI oamenii de afaceri de medie şi mare anvergură precum şi mulţi, mulţi alţii, sunt ascultaţi pe ascuns? Legal dar mai ales ilegal?

Este imposibil ca, oricât de corect, oricât de atent, oricât de limpede în exprimare ai fi, să nu se poată găsi, în tot ce vorbeşti la telefon într-o săptămână, măcar un fragment, un paragraf, care să poată fi întors împotriva ta de un ascultător rău intenţionat.  Prin scoatere din context, prin răstălmăcire, printr-o interpretare tendenţioasă.

S-a ajuns la situaţia absurdă că, dacă ai de spus ceva, e mai riscant să spui la telefon decât la televizor. La televizor există înregistrarea completă, ai acces la ea, te poţi apăra de denaturări şi absurdităţi. La telefon nu ai  mijlocul acesta de apărare. Ei deţin convorbirea ta completă, din care extrag cu penseta exact ce îi favorizează, în vreme ce tu nu ai această convorbire înregistrată ca să te poţi apăra.

Ce credeţi? Din câte înregistrări cu Ponta şi Antonescu deţin “serviciile”, din sute, mii de ore de convorbiri telefonice, nu se vor putea găsi trei fraze care, scoase din context, mixate cu frazele altora, din alte convorbiri, să devină compromiţătoare, tocmai bune de aruncat în lupta electorală care urmează?

Marea armă a lui Traian Băsescu de când este preşedinte au fost ascultările pe şest, de orice fel, ale adversarilor (dar şi ale amicilor conjuncturali). El ascultă, informativ, pe toţi. Pe el nu-l ascultă nimeni.

Având în vedere că o mare contribuţie la menţinerea   lui Traian Băsescu pe funcţia de preşedinte (mai ales în situaţia de ilegitimitate de după alegerile din 2009) a avut-o această spionare abuzivă, de dimensiuni proprii doar statelor totalitare, cred că nu greşesc deloc afirmând că Traian Băsescu a dat o lovitură de stat prin ascultări.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Antonescu,ascultari,Basescu,dr. Bradisteanu,Ponta,santaj,ZEUSToată lumea e ascultată pe ascuns. Ascultări de telefoane, ascultări de încăperi, ascultări ambientale. De când cu posibilităţile tehnicii moderne, s-a ajuns la o adevărată demenţă cu ascultările. Rechizitoriile se fac pe bază de stenograme, arestările preventive se fac pe bază de stenograme, sentinţele judecătoreşti se dau pe bază de...Blog politic si polemic