Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Toată lumea e ascultată pe ascuns. Ascultări de telefoane, ascultări de încăperi, ascultări ambientale.

De când cu posibilitățile tehnicii moderne, s-a ajuns la o adevărată demență cu ascultările. Rechizitoriile se fac pe bază de stenograme, arestările preventive se fac pe bază de stenograme, sentințele judecătorești se dau pe bază de stenograme.  Stenograme după ascultări ascunse.

Ca să nu mai vorbesc de faptul că negocierile, șantajele, „înmuierile” adversarilor de orice fel, au la bază înregistrări compromițătoare.

Am devenit o țară în care fiecare se teme să vorbească la telefon mai ceva ca pe vremea Securității.

Dacă ai un dulău pe care îl cheamă Zeus și care, în vagabondajele lui nocturne, a contractat o sida câinească (la rabie mă refer), ți-e frică să-i spui prietenului tău la telefon „am ajuns la disperare, Zeus a turbat și ar trebui împușcat”. Å¢i-e frică pentru că s-ar putea interpreta și te poți trezi peste noapte cu un proces de instigare la asasinat, dacă nu chiar cu cătușe preventive pentru tentativă de lovitură de stat.

Ä‚știa ascultă pe toată lumea. Și și-au pus la punct și tehnici de acoperire legală. Vezi cazul periculosului infractor dr. Brădișteanu. Procurorii susțin că au cerut mandatul de ascultare noaptea la ora 23.00, dimineața îl aveau, astfel încât peste doar câteva ore, în interesul națiunii, dr. Brădișteanu a putut fi surprins în odiosul flagrant de favorizare a infractorului Năstase prin faptul că încerca să liniștească familia acestuia spunându-i (prin telefonul ascultat cu vigilență) că bolnavul se simte bine.

Azi văd la Breaking News că DNA, tot pe bază de inregistrări, a acuzat de trafic de influență doi procurori de la CSM.  Se mai îndoiește cineva că TOÅ¢I demnitarii, TOÅ¢I procurorii, TOÅ¢I judecătorii, TOÅ¢I avocații, TOÅ¢I politicienii, TOÅ¢I jurnaliștii cu oarecare notorietate, TOÅ¢I oamenii de afaceri de medie și mare anvergură precum și mulți, mulți alții, sunt ascultați pe ascuns? Legal dar mai ales ilegal?

Este imposibil ca, oricât de corect, oricât de atent, oricât de limpede în exprimare ai fi, să nu se poată găsi, în tot ce vorbești la telefon într-o săptămână, măcar un fragment, un paragraf, care să poată fi întors împotriva ta de un ascultător rău intenționat.  Prin scoatere din context, prin răstălmăcire, printr-o interpretare tendențioasă.

S-a ajuns la situația absurdă că, dacă ai de spus ceva, e mai riscant să spui la telefon decât la televizor. La televizor există înregistrarea completă, ai acces la ea, te poți apăra de denaturări și absurdități. La telefon nu ai  mijlocul acesta de apărare. Ei dețin convorbirea ta completă, din care extrag cu penseta exact ce îi favorizează, în vreme ce tu nu ai această convorbire înregistrată ca să te poți apăra.

Ce credeți? Din câte înregistrări cu Ponta și Antonescu dețin „serviciile”, din sute, mii de ore de convorbiri telefonice, nu se vor putea găsi trei fraze care, scoase din context, mixate cu frazele altora, din alte convorbiri, să devină compromițătoare, tocmai bune de aruncat în lupta electorală care urmează?

Marea armă a lui Traian Băsescu de când este președinte au fost ascultările pe șest, de orice fel, ale adversarilor (dar și ale amicilor conjuncturali). El ascultă, informativ, pe toți. Pe el nu-l ascultă nimeni.

Având în vedere că o mare contribuție la menținerea   lui Traian Băsescu pe funcția de președinte (mai ales în situația de ilegitimitate de după alegerile din 2009) a avut-o această spionare abuzivă, de dimensiuni proprii doar statelor totalitare, cred că nu greșesc deloc afirmând că Traian Băsescu a dat o lovitură de stat prin ascultări.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Antonescu,ascultari,Basescu,dr. Bradisteanu,Ponta,santaj,ZEUSToată lumea e ascultată pe ascuns. Ascultări de telefoane, ascultări de încăperi, ascultări ambientale. De când cu posibilitățile tehnicii moderne, s-a ajuns la o adevărată demență cu ascultările. Rechizitoriile se fac pe bază de stenograme, arestările preventive se fac pe bază de stenograme, sentințele judecătorești se dau pe bază de...Blog politic si polemic