Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 5]

Şi-a creat renume de invincibil. Răsturnător de cauze pierdute.
S-a întrupat din nimic ca primar al Bucureştiului, a ajuns în jilţul de la Cotroceni lăcrimând pe umărul cadavericului Stolojan şi ciupindu-l cu unghii colţuroase de obrăjorii dolofani pe asepticul Năstase.
Apoi a rezistat şi s-a consolidat, întorcând din defilare triumfală două suspendări, adjudecându-şi paranormal un nou mandat de preşedinte.
A supravieţuit în funcţia visurilor înfruntând ura a 7.5 milioane de români, rezistenţa unui parlament ostil, suflul propriilor potlogării devoalate şi trădările multor apropiaţi.
E încă viu şi pluteşte. O adevărată legendă de triumfător.
De-asta şi inspiră sentimente extreme. Unii l-ar trage în ţeapă, pentru a-i răspunde cu propriile arme. Alţii l-ar absolvi de orice judecată, în semn de preţuire a machiavelismului cu care a ştiut să cadă mereu în picioare. Unii îl consideră diavol, alţii geniu al tertipurilor. Eu, doar un intrigant brutal şi primitiv.
Căci, dacă reducem succesele lui la esenţă, numitorul comun rezultat este o combinaţie pestilenţială de minciună şi şantaj. Minciună pentru a dezbina, şantaj pentru a supune.
Aceia care construiesc în aceste zile scenarii suprarealiste despre, chipurile, marele aranjor Băsescu şi ce manevre subtile ar pune el la cale, se înşeală profund. Îi atribuie calităţi hiperbolizate de frica lor. Omul este primitiv iar muşchii clarviziunii nu îi permit să vadă dincolo de imediat. Dovadă câte prostii spune pe unitatea de timp a apariţiilor la tribuna prezidenţială, cum se contrazice fără măcar a-şi da seama de ridicolul situaţiei şi, mai ales, cât de patologic şi-a înmulţit ameninţările în vag pe care le proferează, de parcă ar fi un pescar ce-a renunţat la permisa undiţă în favoarea interzisei dinamite.
Ce-a fost genial în adjudecarea prezidenţialelor din 2009? Prostia antologică a lui Geoană, slugărnicia penală a lui Baconschi? Dar în deturnarea referendumului de suspendare din 2012? Şantajul asupra Aspaziei Cojocaru? Erata CC, o adevărată tâlhărie la drumul mare?
Prea îl suspectăm de subtilitate şi măiestrie de şahist pe acest practicant de alba – neagra care şi-a probat vizionarismul de doi bani încercând să ţină în lesă PDL-ul prin mânării ca pe sub fusta favoritei şi pierzându-l; încercând să dea lovitura cu un nou partid, PMP, şi făcându-se de râs cu un 5% mai penibil chiar decât performanţa de reflux a lui Dan Diaconescu; încercând acum să-şi prindă brăcinarii, ca să nu rămână în fundul gol, cu portjartierul ştirb al Elenei Udrea din care au căzut, de asfixie, cârligelele Preda, Baconschi, Papahagi, aceşti redutabili adulmecători de mirosuri tari.
Eu nu cred că Blaga şi oamenii lui de încredere, care au cutezat să-l înfrunte pe Traian Băsescu în 2013 şi conduc acum un PDL parţial epurat de otrăvuri precum Macovei sau Udrea, ar avea vreun motiv să-şi dea din nou firava independenţă de acum în grija matelotului fără mandat şi fără viitor, lacom, posesiv şi răzbunător.
Desigur, nu uit de Anastase, de Boc, de alţi acoperiţi ai descoperitului care au rămas încă infiltraţi în PDL în aşteptarea marii răsuciri. Dar mi s-ar părea necugetat, chiar sinucigaş, ca după ce ai avut forţa să te supui dezintoxicării să te întorci de bună voie şi nesilit de nimeni la viciul care aproape te distrusese.
Spuneam că, în ciuda atâtor intemperii politice, Traian Băsescu este încă viu şi pluteşte. Este o constatare senzorială rece la care, însă, trebuie să adaug şi alta ce-mi frige buzele, extrasenzorială: viu dar în comă, pluteşte dar nu ca un aerostat ci ca un balon de săpun.
O legendă? Treacă de la noi. Dar nu una de triumfător ci una de băşică de spumă.
Acul alegerilor se apropie!

Contele de Saint GermainEditorialeAspazia Cojocaru,balon de sapun,Blaga,Dan Diaconescu,Elena Udrea,Emil Boc,erata CC,legenda,Macovei,minciuna,Mircea Geoana,Papahagi,Preda,Roberta Anastase,santaj,Teodor Baconschi,UdreaŞi-a creat renume de invincibil. Răsturnător de cauze pierdute. S-a întrupat din nimic ca primar al Bucureştiului, a ajuns în jilţul de la Cotroceni lăcrimând pe umărul cadavericului Stolojan şi ciupindu-l cu unghii colţuroase de obrăjorii dolofani pe asepticul Năstase. Apoi a rezistat şi s-a consolidat, întorcând din defilare triumfală...Blog politic si polemic