Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 5]

Și-a creat renume de invincibil. Răsturnător de cauze pierdute.
S-a întrupat din nimic ca primar al Bucureștiului, a ajuns în jilțul de la Cotroceni lăcrimând pe umărul cadavericului Stolojan și ciupindu-l cu unghii colțuroase de obrăjorii dolofani pe asepticul Năstase.
Apoi a rezistat și s-a consolidat, întorcând din defilare triumfală două suspendări, adjudecându-și paranormal un nou mandat de președinte.
A supraviețuit în funcția visurilor înfruntând ura a 7.5 milioane de români, rezistența unui parlament ostil, suflul propriilor potlogării devoalate și trădările multor apropiați.
E încă viu și plutește. O adevărată legendă de triumfător.
De-asta și inspiră sentimente extreme. Unii l-ar trage în țeapă, pentru a-i răspunde cu propriile arme. Alții l-ar absolvi de orice judecată, în semn de prețuire a machiavelismului cu care a știut să cadă mereu în picioare. Unii îl consideră diavol, alții geniu al tertipurilor. Eu, doar un intrigant brutal și primitiv.
Căci, dacă reducem succesele lui la esență, numitorul comun rezultat este o combinație pestilențială de minciună și șantaj. Minciună pentru a dezbina, șantaj pentru a supune.
Aceia care construiesc în aceste zile scenarii suprarealiste despre, chipurile, marele aranjor Băsescu și ce manevre subtile ar pune el la cale, se înșeală profund. Îi atribuie calități hiperbolizate de frica lor. Omul este primitiv iar mușchii clarviziunii nu îi permit să vadă dincolo de imediat. Dovadă câte prostii spune pe unitatea de timp a aparițiilor la tribuna prezidențială, cum se contrazice fără măcar a-și da seama de ridicolul situației și, mai ales, cât de patologic și-a înmulțit amenințările în vag pe care le proferează, de parcă ar fi un pescar ce-a renunțat la permisa undiță în favoarea interzisei dinamite.
Ce-a fost genial în adjudecarea prezidențialelor din 2009? Prostia antologică a lui Geoană, slugărnicia penală a lui Baconschi? Dar în deturnarea referendumului de suspendare din 2012? Șantajul asupra Aspaziei Cojocaru? Erata CC, o adevărată tâlhărie la drumul mare?
Prea îl suspectăm de subtilitate și măiestrie de șahist pe acest practicant de alba – neagra care și-a probat vizionarismul de doi bani încercând să țină în lesă PDL-ul prin mânării ca pe sub fusta favoritei și pierzându-l; încercând să dea lovitura cu un nou partid, PMP, și făcându-se de râs cu un 5% mai penibil chiar decât performanța de reflux a lui Dan Diaconescu; încercând acum să-și prindă brăcinarii, ca să nu rămână în fundul gol, cu portjartierul știrb al Elenei Udrea din care au căzut, de asfixie, cârligelele Preda, Baconschi, Papahagi, acești redutabili adulmecători de mirosuri tari.
Eu nu cred că Blaga și oamenii lui de încredere, care au cutezat să-l înfrunte pe Traian Băsescu în 2013 și conduc acum un PDL parțial epurat de otrăvuri precum Macovei sau Udrea, ar avea vreun motiv să-și dea din nou firava independență de acum în grija matelotului fără mandat și fără viitor, lacom, posesiv și răzbunător.
Desigur, nu uit de Anastase, de Boc, de alți acoperiți ai descoperitului care au rămas încă infiltrați în PDL în așteptarea marii răsuciri. Dar mi s-ar părea necugetat, chiar sinucigaș, ca după ce ai avut forța să te supui dezintoxicării să te întorci de bună voie și nesilit de nimeni la viciul care aproape te distrusese.
Spuneam că, în ciuda atâtor intemperii politice, Traian Băsescu este încă viu și plutește. Este o constatare senzorială rece la care, însă, trebuie să adaug și alta ce-mi frige buzele, extrasenzorială: viu dar în comă, plutește dar nu ca un aerostat ci ca un balon de săpun.
O legendă? Treacă de la noi. Dar nu una de triumfător ci una de bășică de spumă.
Acul alegerilor se apropie!

Contele de Saint GermainEditorialeAspazia Cojocaru,balon de sapun,Blaga,Dan Diaconescu,Elena Udrea,Emil Boc,erata CC,legenda,Macovei,minciuna,Mircea Geoana,Papahagi,Preda,Roberta Anastase,santaj,Teodor Baconschi,UdreaȘi-a creat renume de invincibil. Răsturnător de cauze pierdute. S-a întrupat din nimic ca primar al Bucureștiului, a ajuns în jilțul de la Cotroceni lăcrimând pe umărul cadavericului Stolojan și ciupindu-l cu unghii colțuroase de obrăjorii dolofani pe asepticul Năstase. Apoi a rezistat și s-a consolidat, întorcând din defilare triumfală...Blog politic si polemic