Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

De data asta e gata! Prostia cu ofiţerul acoperit l-a terminat. Traian Băsescu a rămas fără muniţie. Ultima rafală, trasă de la B1TV, a fost cu gloanţe oarbe. Zgomot, fum, atât. Mai sperie pe cineva? Poate pe vreo păcătoasă cu nervii la pământ, ca procuroarea din dosarul “gala Bute”. În rest…
Ce furnicar incredibil acoperiţii ăştia! Ce reacţie de roi bezmetic! Câţi se simt ameninţaţi! S-au umplut studiourile televiziunilor de imposibilişti. “E imposibil să facă aşa ceva, e trădare de ţară, încălcare a cutumelor, puşcărie de la 2 la 7 ani, divulgare de secrete naţionale, fără precedent, nu are cum să dovedească, imposibil, imposibil, imposibil…”
Chiar şi intimii lui în ale exploatării subteranelor urât mirositoare au inceput să scoată capul spre un aer mai curat: Sebastian Lăzăroiu, Monica Macovei, Mihai Răzvan Ungureanu nu doar că îşi fac aerisitori prin care tot damful băsist, atât de înfricoşător altădată, răsuflă, pierde din presiune, se diluează, dar mai au şi cutezanţa să cârtească împotriva bubulinei şi a bulibaşei ei.
Doar bubulina nu umblă la statut: filmuleţele cu iubăreţul jucăuş fluturându-şi pleata prin tangajul crevasei oferite, în barter, ca peşteră a lui Ali Baba, sunt puse bine şi îi asigură protecţie necondiţionată. Ştie ea că unui maestru al şantajului, unui fetişist în ale controlului prin frică, nu-i poţi contrapune cu succes decât ceea ce el practică şi respectă cu religiozitate: un şantaj pe măsură. Iată că ea îl are şi îl foloseşte fără greş. Cum altfel s-ar explica bizareria că omul îşi înfruntă soţia, îşi infruntă fiica mai mică, îşi înfruntă consilierii cei mai apropiaţi, îşi înfruntă imaginea, îşi înfruntă şansa de a ieşi cât de cât onorabil din scenă, pentru a paria pe o gloabă deşelată. Magie neagră? Orbul găinilor? Să fim serioşi! Există undeva, bine multiplicate şi dosite, nişte înregistrări făcute pe şest, talentul etniei, deh! Poate nu cu acul de la cravată (ca în cazul Bercea Mondial) ci cu catarama de la Louis Vuitton… dar care, la cea mai mică ezitare de susţinere nelimitată, pac la breaking news!
Am tot mai mult impresia că apogeul malefic al lui Traian Băsescu s-a atins odată cu arestarea lui Dan Voiculescu. Parcă şi pentru instituţiile ce l-au slugărit precum curvele peştele lor, acest proces înscenat, această răzbunare dusă la capăt cu cinism, a fost ca un cadou de despărţire. Gata şefu’, până aici! Avem şi noi familie, viitor şi, mai presus de toate, frică de pârnaie. Îţi dorim tot binele din lume dar scoate-ne zăbala.
Monstrul încolţit, însă, nu poate face asta. Doar este un monstru autentic. Fără sentimente, fără scrupule, fără recunoştinţă. Terorizarea este hrana lui, sensul lui de a exista. Doar că nu prea mai are gloanţe adevărate cu care să bage lumea în sperieţi. Tot ce i-a rămas este intimidarea prin vorbe. Anunţarea de cataclisme ce, din fericire, se pare că nu îi mai stă la îndemână să le producă.
Dacă Traian Băsescu a aruncat în joc legenda ofiţerului sub acoperire înseamnă că ştie deja că serviciile secrete i-au întors spatele. Altfel nu ar avea niciun sens, dar absolut niciunul, să şi le ostilizeze.
Dacă Traian Băsescu s-a dezlănţuit cu bădărănie asupra consilierului american al lui Victor Ponta, jignindu-i cu acest prilej, la grămadă, pe toţi americanii, înseamnă că ştie că şi aceştia l-au lăsat din braţe. Altfel de ce să dea tocmai în cei cărora le datorează salvarea de la suspendare.
Să mai invoc şi semnalul primit de la Bruxelles prin numirea Corinei Creţu drept Comisar European pe un domeniu considerat extrem de important?
Traian Băsescu se află în aceste ultime luni de mandat într-o situaţie mai dificilă chiar decât aceea din 2012, după alegerile parlamentare. Atunci, cum singur a mărturisit, s-a salvat de la dezastru personal fraierindu-l pe naivul Victor Ponta cu Pactul de Coabitare.
Cred că tot ce mai poate întreprinde acest funest personaj în zilele rămase până la plecarea de la Cotroceni este să ticluiască o nouă capcană în care să-l prindă pe viitorul preşedinte al ţării. Să încerce adică să-l sperie pe acesta cu ceva pentru a-i putea vinde apoi, la un preţ bine tocmit, liniştea mult dorită.
Traian Băsescu nu mai are gloanţe adevărate. Tot ce lansează în spaţiul public sunt pocnitori menite a induce in eroare adversarii, a-l înfăţişa, încă, distrugător. Dacă şi de data asta politicienii noştri slabi de înger se vor grăbi să răspundă invitaţiilor la negocieri venite dinspre Cotroceni, să semneze pacte secrete cu diavolul, atunci înseamnă că suntem un popor care nu învaţă nimic din propriile-i greşeli şi care, prin urmare, îşi merită soarta oricare ar fi aceasta.

Contele de Saint GermainEditorialeAli Baba,B1TV,Bercea Mondial,Corina Cretu,Dan Voiculescu,gala Bute,Louis Vuitton,Monica Macovei,MRU,Pactul de Coabitare,Sebastian Lazaroiu,Victor PontaDe data asta e gata! Prostia cu ofiţerul acoperit l-a terminat. Traian Băsescu a rămas fără muniţie. Ultima rafală, trasă de la B1TV, a fost cu gloanţe oarbe. Zgomot, fum, atât. Mai sperie pe cineva? Poate pe vreo păcătoasă cu nervii la pământ, ca procuroarea din dosarul “gala Bute”....Blog politic si polemic