Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

De data asta e gata! Prostia cu ofițerul acoperit l-a terminat. Traian Băsescu a rămas fără muniție. Ultima rafală, trasă de la B1TV, a fost cu gloanțe oarbe. Zgomot, fum, atât. Mai sperie pe cineva? Poate pe vreo păcătoasă cu nervii la pământ, ca procuroarea din dosarul „gala Bute”. În rest…
Ce furnicar incredibil acoperiții ăștia! Ce reacție de roi bezmetic! Câți se simt amenințați! S-au umplut studiourile televiziunilor de imposibiliști. „E imposibil să facă așa ceva, e trădare de țară, încălcare a cutumelor, pușcărie de la 2 la 7 ani, divulgare de secrete naționale, fără precedent, nu are cum să dovedească, imposibil, imposibil, imposibil…”
Chiar și intimii lui în ale exploatării subteranelor urât mirositoare au inceput să scoată capul spre un aer mai curat: Sebastian Lăzăroiu, Monica Macovei, Mihai Răzvan Ungureanu nu doar că își fac aerisitori prin care tot damful băsist, atât de înfricoșător altădată, răsuflă, pierde din presiune, se diluează, dar mai au și cutezanța să cârtească împotriva bubulinei și a bulibașei ei.
Doar bubulina nu umblă la statut: filmulețele cu iubărețul jucăuș fluturându-și pleata prin tangajul crevasei oferite, în barter, ca peșteră a lui Ali Baba, sunt puse bine și îi asigură protecție necondiționată. Știe ea că unui maestru al șantajului, unui fetișist în ale controlului prin frică, nu-i poți contrapune cu succes decât ceea ce el practică și respectă cu religiozitate: un șantaj pe măsură. Iată că ea îl are și îl folosește fără greș. Cum altfel s-ar explica bizareria că omul își înfruntă soția, își infruntă fiica mai mică, își înfruntă consilierii cei mai apropiați, își înfruntă imaginea, își înfruntă șansa de a ieși cât de cât onorabil din scenă, pentru a paria pe o gloabă deșelată. Magie neagră? Orbul găinilor? Să fim serioși! Există undeva, bine multiplicate și dosite, niște înregistrări făcute pe șest, talentul etniei, deh! Poate nu cu acul de la cravată (ca în cazul Bercea Mondial) ci cu catarama de la Louis Vuitton… dar care, la cea mai mică ezitare de susținere nelimitată, pac la breaking news!
Am tot mai mult impresia că apogeul malefic al lui Traian Băsescu s-a atins odată cu arestarea lui Dan Voiculescu. Parcă și pentru instituțiile ce l-au slugărit precum curvele peștele lor, acest proces înscenat, această răzbunare dusă la capăt cu cinism, a fost ca un cadou de despărțire. Gata șefu”™, până aici! Avem și noi familie, viitor și, mai presus de toate, frică de pârnaie. Îți dorim tot binele din lume dar scoate-ne zăbala.
Monstrul încolțit, însă, nu poate face asta. Doar este un monstru autentic. Fără sentimente, fără scrupule, fără recunoștință. Terorizarea este hrana lui, sensul lui de a exista. Doar că nu prea mai are gloanțe adevărate cu care să bage lumea în sperieți. Tot ce i-a rămas este intimidarea prin vorbe. Anunțarea de cataclisme ce, din fericire, se pare că nu îi mai stă la îndemână să le producă.
Dacă Traian Băsescu a aruncat în joc legenda ofițerului sub acoperire înseamnă că știe deja că serviciile secrete i-au întors spatele. Altfel nu ar avea niciun sens, dar absolut niciunul, să și le ostilizeze.
Dacă Traian Băsescu s-a dezlănțuit cu bădărănie asupra consilierului american al lui Victor Ponta, jignindu-i cu acest prilej, la grămadă, pe toți americanii, înseamnă că știe că și aceștia l-au lăsat din brațe. Altfel de ce să dea tocmai în cei cărora le datorează salvarea de la suspendare.
Să mai invoc și semnalul primit de la Bruxelles prin numirea Corinei Crețu drept Comisar European pe un domeniu considerat extrem de important?
Traian Băsescu se află în aceste ultime luni de mandat într-o situație mai dificilă chiar decât aceea din 2012, după alegerile parlamentare. Atunci, cum singur a mărturisit, s-a salvat de la dezastru personal fraierindu-l pe naivul Victor Ponta cu Pactul de Coabitare.
Cred că tot ce mai poate întreprinde acest funest personaj în zilele rămase până la plecarea de la Cotroceni este să ticluiască o nouă capcană în care să-l prindă pe viitorul președinte al țării. Să încerce adică să-l sperie pe acesta cu ceva pentru a-i putea vinde apoi, la un preț bine tocmit, liniștea mult dorită.
Traian Băsescu nu mai are gloanțe adevărate. Tot ce lansează în spațiul public sunt pocnitori menite a induce in eroare adversarii, a-l înfățișa, încă, distrugător. Dacă și de data asta politicienii noștri slabi de înger se vor grăbi să răspundă invitațiilor la negocieri venite dinspre Cotroceni, să semneze pacte secrete cu diavolul, atunci înseamnă că suntem un popor care nu învață nimic din propriile-i greșeli și care, prin urmare, își merită soarta oricare ar fi aceasta.

Contele de Saint GermainEditorialeAli Baba,B1TV,Bercea Mondial,Corina Cretu,Dan Voiculescu,gala Bute,Louis Vuitton,Monica Macovei,MRU,Pactul de Coabitare,Sebastian Lazaroiu,Victor PontaDe data asta e gata! Prostia cu ofițerul acoperit l-a terminat. Traian Băsescu a rămas fără muniție. Ultima rafală, trasă de la B1TV, a fost cu gloanțe oarbe. Zgomot, fum, atât. Mai sperie pe cineva? Poate pe vreo păcătoasă cu nervii la pământ, ca procuroarea din dosarul 'gala Bute'....Blog politic si polemic