Scorul acestui articol
[Total: 741 voturi. Media: 5]

 

Unii privesc fascinați serialul House of Cards. Au impresia că filmul bate viața È™i, de aceea, preferă uneori să tragă perdelele spre realitățile vieții pentru a se adânci mai bine în ficțiunea, cu umbre, a filmului.

Eu privesc fascinat viața. Cred că oricâtă imaginație s-ar investi în scenariile de film, acestea nu pot egala ca forță de uluire imprevizibilul evenimentelor ce răsar zi de zi, în jurul nostru, odată cu soarele.

Și mai e ceva. Când, în film, ceva depăÈ™eÈ™te capacitatea noastră de a accepta neverosimilul, avem mereu la dispoziție refugiul ironiei tolerante: „žca-n filme…”.

La ce refugiu să mai apelăm însă când splendid de capricioasa realitate ne oferă, ca aseară, un adevărat regal de incredibilități?

Să exclamăm, ca țăranul lui Marin Preda la vederea unei girafe, „žaÈ™a ceva nu există”? Sau să mulțumim providenței că ne-a făcut contemporani È™i martori la astfel de „žobiceiuri preistorice”, considerate de mulți dispărute?

NiÈ™te procurori DNA îÈ™i uită complet menirea È™i, în loc să slujească justiția, fac nelegiuiri mai odioase decât nemernicii scelerați de care ar trebui să ferească țara. Èšinte politice, răzbunări comandate, fabricări de probe, È™antaje, distrugere de familii È™i destine… Tot tacâmul mizeriei umane.

Și ce uluieÈ™te chiar mai mult decât asta este PROSTIA acestor „žslujitori ai legii”.

Sunt îngâmfați, lipsiți de scrupule, ticăloÈ™i până la măduvă, dar, mai ales PROȘTI. PROȘTI făcuți grămadă!

Aici e depăÈ™it filmul de către realitate. În film răul, răul de anvergură, căci despre el vorbim, are È™i calități. În nici un caz nu e prost. E machiavelic, e diabolic, e animalizat, dar nu e idiot.

Păi cum să te laÈ™i tu, ditamai procurorul de elită al DNA care se presupune că eÈ™ti familiarizat până peste cap cu mediul È™i metodele infracționale (È™i mă refer aici la toți procurorii din dezvăluiri, nu doar la unul, care ar reprezenta vreo nefericită excepție), înregistrat aÈ™a, ca ultimul papagal?

Ieri însă nu a fost doar dezvăluirea cu înregistrările halucinante ale deputatului Vlad Cosma. Au mai fost È™i alte două evenimente excepționale de presă È™i anume (în ordinea apariției la A3): interviul echipei Gâdea „“ Badea cu doamna procuror Iorga Moraru È™i, mai spre miezul nopții, interviul aceloraÈ™i cu Sebastian Ghiță.

Trei excepționale mărturii, trei confesiuni devastatoare, într-o singură seară, cu un numitor comun: Laura Kovesi. Vârful piramidei. Capul caracatiței din care pleacă tentaculele unui grup infracțional organizat.

Laura Kovesi, cea care coordona din umbră, prin eroii de gheenă din înregistrările lui Cosma, distrugerea lui Victor Ponta È™i a lui Sebastian Ghiță; Laura Kovesi, cea care cerea în mod expres doamnei procuror Moraru scoaterea din lupta pentru postul de prim ministru a unui lider politic pentru că acesta ar fi intenționat să o numească Ministru al Justiției pe doamna Dana Gârbovan; Laura Kovesi care l-a vizitat nu doar în vie ci È™i acasă pe Sebastian Ghiță.

Astăzi, în loc de demisie, doamna Kovesi (capul caracatiței, v-am spus) îÈ™i lansează obiÈ™nuitul jet de cerneală de camuflaj cu care îÈ™i închipuie că mai poate păcăli pe cineva.

Nu a existat nici o discutie cu vreun procuror din DNA sau cu inculpata Moraru Iorga Mihaiela despre un dosar despre vreun ministru care putea sa ajunga premier„, a declarat Kovesi.

Să o credem, nu? Mai ales după ce i-am auzit vocea È™i incitările în vestita înregistrare cu „žsă decapăm până la domnul prim ministru”. Mai ales dacă adăugăm È™i înregistrările lui Cosma, prezentate aseară, în care procurorii Negulescu È™i Onea vorbesc în clar despre rolul ei în construirea unui dosar pe probe contrafăcute împotriva lui Sebastian Ghiță.

Deruta e mare. Și reacțiile stupide pe măsură.

Într-un comunicat DNA remis presei în această dimineață se prezintă un fragment dintr-o discuție (nu înregistrare audio sau video ci doar un transcript) cu spusele unei „žpersoane” din anturajul familiei Cosma care ar fi încercat să îi È™antajeze pe procurorii DNA cu înregistrările prezentate aseară de A3 È™i RTV.

Demersul DNA, pus la cale în pripă, sub imensă presiune publică, este total neconvingător. Un transcript (ne-am lămurit cât de curate sunt transcripturile făcute de DNA) nu poate fi la fel de puternic È™i credibil ca niÈ™te imagini È™i convorbiri telefonice pe care vrea să le combată. În plus, comunicatul DNA conține o gafă logică evidentă, care îi anulează total premisa bunei credințe.

Această gafă poate fi uÈ™or înțeleasă dacă punem față în față două fragmente:

Poziția DNA:

„žPresupesele înregistrări au menirea să È™antejeze procurorii DNA”.

Spusele persoanei invocate:

„ž”¦O să iasă un scan”¦ o să iasă un scandal fantastic, că se duce la presă, care presa e împotriva voastră! Și o să fie o”¦ întreg scandal. Eu acuma vă spun decât”¦ vă spun”¦ vă trag un semnal de alarm㔦 Adică, ce puteți să faceți?”¦ că nu puteți să le faceți, că el le are”¦ Oricum sunt toate date, montate”¦

„¦Au avut pe-acolo discuții”¦ le-a arătat”¦ au montat împreun㔦 Sunt montate oficial cu ăia după la R.T.V., cu GÂDEA, de la ANTENA 3″¦ Deci, nu”¦ nu e un scăndăluț!”

Observăm imediat că „žpersoana” le-a spus de mai multe ori procurorilor DNA că înregistrările sunt date, montate, È™i la RTV È™i la A3.  Păi dacă lucrurile, la momentul discuției invocate de DNA, ajunseseră la un stadiu atât de avansat cu demascarea (înregistrările fuseseră nu doar predate televiziunilor dar È™i montate de acestea pentru a fi difuzate în direct), despre ce È™antaj mai putea fi vorba? Adică, în cazul unei înțelegeri de ultim moment cu procurorii, deputatul Cosma ar mai fi putut opri de la difuzare materialul respectiv? În nici un caz!

Deci, e clar, discuția invocată de DNA (dacă a avut loc) a fost purtată de o „žpersoană” care vroia să ajute DNA, să o prevină asupra scandalului È™i să-i dea câteva zile în plus pentru găsirea unei apărări în fața respectivelor dezvăluiri.

E bine că Laura Kovesi se cramponează de post È™i refuză să-È™i dea demisia. Doar astfel, grație încăpățânării ei È™i complicității devastatoare cu Negulescu È™i Onea, putem să aflăm adevăruri, altfel greu de imaginat, dintr-o lume atât de ermetizată.

Vrem să mai aflăm mărturii din infernul practicilor DNA. Dacă s-ar putea, să le aflăm pe toate.

De aceea, îndemnul meu pentru È™efa DNA este să continue a rezista pe poziție, a minți pueril, a nega fără dovezi È™i, în general, a-i întărâta să vorbească pe toți cei care au fost abuzați de caracatiță.

Propun, în consecință, să scandăm după modelul tribunelor: Kovesi, nu ceda, desfiinteaza DNA.

Contele de Saint GermainEditorialecaracatita Laura Kovesi,dezvaluiri Vlad Cosma,grup infractional organizat,House of Cards,interviu cu procurorul Iorga Moraru,interviu cu Sebastian Ghita  Unii privesc fascinați serialul House of Cards. Au impresia că filmul bate viața È™i, de aceea, preferă uneori să tragă perdelele spre realitățile vieții pentru a se adânci mai bine în ficțiunea, cu umbre, a filmului. Eu privesc fascinat viața. Cred că oricâtă imaginație s-ar investi în scenariile de film,...Blog politic si polemic