Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

Nimic nu te încarcă mai mult de viață decât o fulgurantă atingere a morții.

***

Nici prea multă fericire nu-i ușor de suportat.

***

Nemurirea ne-ar face fericiți o clipă și nefericiți o veșnicie.

***

Spiritul tău este un chiriaș. Când mori , el doar se mută, fără regret, la altă gazdă . Tot ce rămâne din tine peste timp este partea de operă la care el a lucrat cât erați, efemer, împreună. Își  desăvârșește această operă cine știe când, cine știe în cine, apoi se retrage, ostenit, în posteritate.  Iar tu, o tușă în fresca lui, fii mulțumit cu destinul firului de nisip care a fost, pentru o clipă, un por al frunții Sfinxului.

***

Nici n-ai plecat bine și iată ce simt: ce gol, ce răzmeriță, ce complot.

Și acum, slavă Domnului, ai bilet dus „“ întors.  Dar când vei pleca de tot?

***

Sunt omul trăirilor radicale. În teaca mea nu încap simultan două superlative. E clar că liniștea armoniilor înalte nu este pentru mine. Această acalmie anihilatoare de vigilență nu o pot accepta decât ca pe o încremenire prevestitoare a furtunii, decât ca pe un respiro între două gâfâieli paroxistice.

***

După Y Gasset „suprema misiune a femeii pe pământ este de a pretinde desăvârșire din partea bărbatului. Femeia pentru care (sau sub efectul căreia) un bărbat tinde să devină desăvârșit este,  pentru acesta,  o femeie esențială”

***

Și-acum apari tu, peste eboșa asta care sunt, apari tu, ca Dumnezeul lui Y Gasset, te apeși un pic peste mine și atunci Dumnezeul lichid din tine se scurge și mă zmălțuiește.

Contele de Saint GermainLecturi impartasiteadnotari,aforisme,jurnal,vorbe frumoase  Nimic nu te încarcă mai mult de viață decât o fulgurantă atingere a morții. *** Nici prea multă fericire nu-i ușor de suportat. *** Nemurirea ne-ar face fericiți o clipă și nefericiți o veșnicie. *** Spiritul tău este un chiriaș. Când mori , el doar se mută, fără regret, la altă gazdă . Tot ce...Blog politic si polemic