Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

Nimic nu te încarcă mai mult de viaţă decât o fulgurantă atingere a morţii.

***

Nici prea multă fericire nu-i uşor de suportat.

***

Nemurirea ne-ar face fericiţi o clipă şi nefericiţi o veşnicie.

***

Spiritul tău este un chiriaş. Când mori , el doar se mută, fără regret, la altă gazdă . Tot ce rămâne din tine peste timp este partea de operă la care el a lucrat cât eraţi, efemer, împreună. Îşi  desăvârşeşte această operă cine ştie când, cine ştie în cine, apoi se retrage, ostenit, în posteritate.  Iar tu, o tuşă în fresca lui, fii mulţumit cu destinul firului de nisip care a fost, pentru o clipă, un por al frunţii Sfinxului.

***

Nici n-ai plecat bine şi iată ce simt: ce gol, ce răzmeriţă, ce complot.

Şi acum, slavă Domnului, ai bilet dus – întors.  Dar când vei pleca de tot?

***

Sunt omul trăirilor radicale. În teaca mea nu încap simultan două superlative. E clar că liniştea armoniilor înalte nu este pentru mine. Această acalmie anihilatoare de vigilenţă nu o pot accepta decât ca pe o încremenire prevestitoare a furtunii, decât ca pe un respiro între două gâfâieli paroxistice.

***

După Y Gasset “suprema misiune a femeii pe pământ este de a pretinde desăvârşire din partea bărbatului. Femeia pentru care (sau sub efectul căreia) un bărbat tinde să devină desăvârşit este,  pentru acesta,  o femeie esenţială”

***

Şi-acum apari tu, peste eboşa asta care sunt, apari tu, ca Dumnezeul lui Y Gasset, te apeşi un pic peste mine şi atunci Dumnezeul lichid din tine se scurge şi mă zmălţuieşte.

Contele de Saint GermainLecturi impartasiteadnotari,aforisme,jurnal,vorbe frumoase  Nimic nu te încarcă mai mult de viaţă decât o fulgurantă atingere a morţii. *** Nici prea multă fericire nu-i uşor de suportat. *** Nemurirea ne-ar face fericiţi o clipă şi nefericiţi o veşnicie. *** Spiritul tău este un chiriaş. Când mori , el doar se mută, fără regret, la altă gazdă . Tot ce...Blog politic si polemic