Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Antena 3 a învins, Dan Voiculescu jubilează, Victor Ponta le urează din colţul buzelor succes liberalilor căpăţânoşi iar Liviu Dragnea empatizează ca la târgul de vite : “băi băiete, cum te-am lăsat şi cum te-am găsit…”!
Traian Băsescu, la rândul lui, bate tuba victoriei cu generalul Coldea şi futurologul onirist Lăzăroiu, ştergând pe-o listă, cu o linie de creion chimic muiat pe limbă, încă un nume. “A mai rămas unu’”!
O victorie odiseică a binelui contra răului. Un ţel atins. Un oftat de uşurare. Un personaj instabil eliminat, lăsând politicienii responsabili să se ocupe, neperturbaţi, de binele ţării.
De-acum, totul va fi mai simplu.
Băsescu sau Ponta, după caz, marele inamic declarat, poate să-şi pregătească de-acum cipilica şi şosetele groase pentru răcoarea recluziunii. Să curgă şampania! – exultă purtătorii de cuvânt ai taberelor beligerante ce au mai câştigat un război împreună.
***
Un val neaoş de energie, mai orb decât un tsunami şi mai ieftin chiar decât energia hidro (pentru că are o sursă ce ni s-a dat nouă, românilor, în exces, ura) rămâne, de mâine, fără obiectul asaltului său. Prin retragerea anunţată, inamicul public al vânătorilor de vinovaţi (alţii decât ei înşişi, se înţelege) le-a mai articulat acestora o trădare impardonabilă: a dezertat din rolul de ţintă de serviciu.
Pe cine vor mai înfiera ei zi de zi întru sfânta crucificare a trădării, cui vor mai arunca vorbe rele, de năduf, pentru tot ce nu merge în ţara asta? Marţafoiul, laş cum l-au mirosit de la început, gongorist şi scorburist, şi-a pus coada pe spinare şi a lăsat prăpăd în urma lui. Huo, huo, de trei ori huo!!!
***
Acum două zile, l-am privit câteva secvenţe la emisiunea lui Turcescu. Mi-am dat imediat seama că e foarte aproape de abandon. Când a fost întrebat care sunt sentimentele sale actuale faţă de DNA, ANI, doamna Kovesi, procurorul general, a minţit atât de prost, atât de chinuit, încât mă aşteptam ca din clipă în clipă, exasperat de lipsa sa de eficacitate, să revină la discursul său antisistem care îi adusese atâta succes în trecut. N-a făcut-o! Ar fi fost şi inutil acum. Prea târziu.
Sămânţa eşecului de azi trebuie căutată în vara trecută. Probabil Niels Sneckher (animat de cele mai bune intenţii, nu mă îndoiesc), l-a sfătuit atunci să-şi fardeze discursul şi comportamentul mai după fason american: pro-justiţie, anti-corupţie, fără atacuri la preşedinte. Toate aceste ajustări de campanie cereau însă un imens efort cabotin deoarece, în niciuna din schimbările menţionate, acest om, funciarmente onest şi structuralmente spontan, nu se regăsea.
Este şi asta o formă prin care calităţile se răzbună când le nesocoteşti: dacă ai o natură cinstită, minţi prost; dacă ai darul spontaneităţii te bâlbâi atunci când trebuie să citeşti după notiţe.
***
Şi totuşi, parcă mă simt mai liniştit. Parcă mi-a revenit tonusul antibăsist. Vă spuneam încă de zilele trecute că alianţa asta PNL – PDL nu-mi miroase-a bine. Apetenţa pedeliştilor, acumulată în ultimii ani, de a-l distruge pe omul care dăduse cel mai tare şi mai convingător în Kaizerul lor, îmi crea aproape o certitudine a trădării. L-am ascultat pe Ioan Ghişe şi l-am aprobat. L-am ascultat pe Blaga şi parcă am văzut reînfiripându-se diabolica aroganţă portocalie. Când a mai vorbit şi Boc m-am întrebat până unde are de gând PNL să meargă cu concesiile?
Acum, după anunţul de azi, jocul pare a se reseta. Vom vedea la congresul liberal o decizie în care umbra preşedintelui de ieri nu va mai apăsa ca în ultima vreme.
Pericolele, in ordine, mi se par următoarele:
1. (cel mai mare pericol): alegera unui preşedinte băsist (MRU sau Predoiu);
2. Alegerea unui preşedinte PNL (Johannis) dar cu angajament de susţinere a unui premier PDL care să devină Băsescu;
3. Alegerea unui preşedinte pesedist şi cu un prim ministru pesedist;
4. Johannis, cu premier Blaga.
Cea mai bună soluţie (opţiune realist, nu utopic, valabilă la acest moment): preşedinte Johannis, premier Ponta.

Contele de Saint GermainEditorialeANI,Antena 3,Blaba,Dan Voiculescu,DNA,Generalul Coldea,Ioan Ghise,Klaus Johannis,MRU,Niels Sneckher,PDL,PNL,Predoiu,Robert Turcescu,Sebastian Lazaroiu,Victor PontaAntena 3 a învins, Dan Voiculescu jubilează, Victor Ponta le urează din colţul buzelor succes liberalilor căpăţânoşi iar Liviu Dragnea empatizează ca la târgul de vite : “băi băiete, cum te-am lăsat şi cum te-am găsit…”! Traian Băsescu, la rândul lui, bate tuba victoriei cu generalul Coldea şi futurologul onirist...Blog politic si polemic