Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Antena 3 a învins, Dan Voiculescu jubilează, Victor Ponta le urează din colțul buzelor succes liberalilor căpățânoși iar Liviu Dragnea empatizează ca la târgul de vite : „băi băiete, cum te-am lăsat și cum te-am găsit”¦”!
Traian Băsescu, la rândul lui, bate tuba victoriei cu generalul Coldea și futurologul onirist Lăzăroiu, ștergând pe-o listă, cu o linie de creion chimic muiat pe limbă, încă un nume. „A mai rămas unu”™”!
O victorie odiseică a binelui contra răului. Un țel atins. Un oftat de ușurare. Un personaj instabil eliminat, lăsând politicienii responsabili să se ocupe, neperturbați, de binele țării.
De-acum, totul va fi mai simplu.
Băsescu sau Ponta, după caz, marele inamic declarat, poate să-și pregătească de-acum cipilica și șosetele groase pentru răcoarea recluziunii. Să curgă șampania! „“ exultă purtătorii de cuvânt ai taberelor beligerante ce au mai câștigat un război împreună.
***
Un val neaoș de energie, mai orb decât un tsunami și mai ieftin chiar decât energia hidro (pentru că are o sursă ce ni s-a dat nouă, românilor, în exces, ura) rămâne, de mâine, fără obiectul asaltului său. Prin retragerea anunțată, inamicul public al vânătorilor de vinovați (alții decât ei înșiși, se înțelege) le-a mai articulat acestora o trădare impardonabilă: a dezertat din rolul de țintă de serviciu.
Pe cine vor mai înfiera ei zi de zi întru sfânta crucificare a trădării, cui vor mai arunca vorbe rele, de năduf, pentru tot ce nu merge în țara asta? Marțafoiul, laș cum l-au mirosit de la început, gongorist și scorburist, și-a pus coada pe spinare și a lăsat prăpăd în urma lui. Huo, huo, de trei ori huo!!!
***
Acum două zile, l-am privit câteva secvențe la emisiunea lui Turcescu. Mi-am dat imediat seama că e foarte aproape de abandon. Când a fost întrebat care sunt sentimentele sale actuale față de DNA, ANI, doamna Kovesi, procurorul general, a mințit atât de prost, atât de chinuit, încât mă așteptam ca din clipă în clipă, exasperat de lipsa sa de eficacitate, să revină la discursul său antisistem care îi adusese atâta succes în trecut. N-a făcut-o! Ar fi fost și inutil acum. Prea târziu.
Sămânța eșecului de azi trebuie căutată în vara trecută. Probabil Niels Sneckher (animat de cele mai bune intenții, nu mă îndoiesc), l-a sfătuit atunci să-și fardeze discursul și comportamentul mai după fason american: pro-justiție, anti-corupție, fără atacuri la președinte. Toate aceste ajustări de campanie cereau însă un imens efort cabotin deoarece, în niciuna din schimbările menționate, acest om, funciarmente onest și structuralmente spontan, nu se regăsea.
Este și asta o formă prin care calitățile se răzbună când le nesocotești: dacă ai o natură cinstită, minți prost; dacă ai darul spontaneității te bâlbâi atunci când trebuie să citești după notițe.
***
Și totuși, parcă mă simt mai liniștit. Parcă mi-a revenit tonusul antibăsist. Vă spuneam încă de zilele trecute că alianța asta PNL „“ PDL nu-mi miroase-a bine. Apetența pedeliștilor, acumulată în ultimii ani, de a-l distruge pe omul care dăduse cel mai tare și mai convingător în Kaizerul lor, îmi crea aproape o certitudine a trădării. L-am ascultat pe Ioan Ghișe și l-am aprobat. L-am ascultat pe Blaga și parcă am văzut reînfiripându-se diabolica aroganță portocalie. Când a mai vorbit și Boc m-am întrebat până unde are de gând PNL să meargă cu concesiile?
Acum, după anunțul de azi, jocul pare a se reseta. Vom vedea la congresul liberal o decizie în care umbra președintelui de ieri nu va mai apăsa ca în ultima vreme.
Pericolele, in ordine, mi se par următoarele:
1. (cel mai mare pericol): alegera unui președinte băsist (MRU sau Predoiu);
2. Alegerea unui președinte PNL (Johannis) dar cu angajament de susținere a unui premier PDL care să devină Băsescu;
3. Alegerea unui președinte pesedist și cu un prim ministru pesedist;
4. Johannis, cu premier Blaga.
Cea mai bună soluție (opțiune realist, nu utopic, valabilă la acest moment): președinte Johannis, premier Ponta.

Contele de Saint GermainEditorialeANI,Antena 3,Blaba,Dan Voiculescu,DNA,Generalul Coldea,Ioan Ghise,Klaus Johannis,MRU,Niels Sneckher,PDL,PNL,Predoiu,Robert Turcescu,Sebastian Lazaroiu,Victor PontaAntena 3 a învins, Dan Voiculescu jubilează, Victor Ponta le urează din colțul buzelor succes liberalilor căpățânoși iar Liviu Dragnea empatizează ca la târgul de vite : 'băi băiete, cum te-am lăsat și cum te-am găsit'¦'! Traian Băsescu, la rândul lui, bate tuba victoriei cu generalul Coldea și futurologul onirist...Blog politic si polemic