Scorul acestui articol
[Total: 50 voturi. Media: 4.7]

 

PreÈ™edintele nostru e foarte selectiv. S-a adaptat rapid la altitudinea funcției sale È™i profită din plin de aerul rarefiat pe care îl respiră pentru a taxa ca derizorii evenimentele din societate pe care nu vrea să le comenteze. Ba sunt prea mărunte, ba sunt cancanuri, ce mai, de sus toate i se par mici.

În felul acesta trece cu o indiferență plină de importanță peste realități oribile. Peste „ždrepturile omului sunt un lux”, peste „žjustiția a devenit câmp tactic pentru SRI”, peste declarațiile È™efei DNA precum „ždece nu-i înhățăm?” È™i „žsă decapăm până la primul ministru”, peste delirul sado „“ sexualo –  paranoid al procurorului Portocală, peste declarația terifiatei doamne inspector judiciar căreia îi tremurau picioarele sub amenințările Laurei Kovesi, peste puciul pus la cale de CSM È™i zădărnicit în ultima clipă, prin neprezentare, de 6 judecătoare curajoase printre care È™i preÈ™edinta ÎCCJ, în fine, de multe È™i abominabile abuzuri înfăptuite de „žstatul de drept È™i de justiția independentă” chiar sub nasul său de preÈ™edinte, È™i pe care el, Klaus Iohannis, vrea să le apere fie È™i cu prețul unui război civil, chemând oamenii în stradă È™i îndemnându-i să se opună oricărei reforme cerute de Curtea Constituțională sau, în unele cazuri, de bunul simț.

Mai nou, procurorii DNA se remarcă printr-o grozăvie ce i-ar face invidioÈ™i È™i pe marii torționari ai istoriei: folosirea copiilor în răfuielile lor penale cu părinții.

Întâi ne-au oferit, ca să le înghițim mai uÈ™or, cazuri celebre de mari corupți strânÈ™i cu uÈ™a prin intermediul progeniturilor lor, intrate È™i ele în biznis ca să multiplice profitul familiei: Hrebenciuc, CocoÈ™, Pinalti, Traian Băsescu, Mircea Băsescu. Aici, într-un fel, e È™i vina numiților gangsteri de a-È™i împinge copiii în afacerile lor murdare.

Recent însă, dată fiind È™i temperatura în creÈ™tere a scandalurilor în care este implicată DNA, procurorii doamnei Kovesi au ridicat si ei gradul de cruzime, începând să-È™i convoace țintele la interogatorii prin intermediul copiilor ori părinților acestora.

Când, acum circa o săptămână, a fost semnalat primul caz de astfel de abuz incalificabil (doamna Ana Maria Pătru fiind citată la DNA PloieÈ™ti printr-un telefon dat de procurori fiului acesteia, deja traumatizat  după prima arestare preventivă a mamei sale), ne-am putut gândi că nu a fost vorba de nemernicie È™i cruzime bestială ci doar de o neglijență a unui dintre mulții  juriÈ™ti tinerei recrutați de DNA pentru setea lor de a se remarca prin orice mijloace.

Ieri, însă, am aflat de un al doilea caz chiar È™i mai ticălos decât primul, petrecut tot la DNA PloieÈ™ti. Doamna procuror Mihaela Moraru Iorga, cea înlăturată din DNA împreună cu procurorul ÈšuluÈ™ de către Laura Kovesi, È™i aflată în război deschis cu aceasta, a fost convocată la un nou interogatoriu prin telefoane date de procurorul de caz fiicei È™i mamei sale. Mama sa fiind cardiacă iar fiica sa aflându-se în timpul orelor de È™coală. Și toate astea în condițiile în care procurorul respectiv deținea toate coordonatele de contact ale doamnei Moraru Iorga, pe care, însă, nu a vrut să le foloseasca!

Deci nu a fost o întâmplare! E o metodă! O metodă de a teroriza, de a anihila orice rezistență, de a exploata în cel mai abject mod posibil sentimentele părinteÈ™ti.

Și acum mă întorc la Klaus Iohannis. Ne amintim cu toții o declarație a sa din timpul campaniei electorale: „žNoi nu avem copii, deci alții au investit în copii, în educația copiilor, noi am investit în imobile”.

Desigur, departe de mine gândul de a-i face o culpă domnului preÈ™edinte din faptul că nu are copii. Pot fi atâtea cauze care să explice asta. Până la urmă vorbim de o situație mai degrabă tristă.

De ce, însă, domnul preÈ™edinte rămâne indiferent la practicile torționariste ale procurorilor DNA, care folosesc copiii unor persoane suspectate de ei pentru a le forța pe acestea să recunoască orice?

Gândul mă duce inevitabil la faptul că, neavând copii È™i compensând această lipsă prin investiții imobiliare, domnul preÈ™edinte a ajuns să confunde, în general, copiii cu imobilele. Și să i se pară că practica unui procuror de a îngenunchea un părinte terorizându-i copilul nu este cu nimic mai grava decât hotărârea unui judecător de a pune sechestru pe un imobil (mai ales atunci când ai È™ase).

Frică – frică, laÈ™itate „“ laÈ™itate, dar să întorci capul de la o astfel de mârÈ™ăvie È™i să te faci că nu o observi, că nu există, mi se pare o mutilantă lacună de caracter. Sunt sigur că dacă domnul preÈ™edinte ar da o declarație în care să ceară, generic, renunțarea la astfel de practici, nimeni nu s-ar supăra pe el. Nici cruzii tefeliÈ™ti, nici necruțătoarele ambasade, nici libidinoÈ™ii liberali. Poate, cel mult, doamna Kovesi È™i corpul ei de torționari care, mai devreme sau mai târziu, oricum vor avea motive de supărare pentru ticăloÈ™iile din care nu se mai pot opri.

Iohannis, copiii È™i procurorii DNA sunt ca picioarele, È™chioape, ale unei mese. Iohannis din plastilină, copiii din carne si sange, vii È™i în permanentă miÈ™care, procurorii DNA din otel rece, ca mitraliera oarbă a lui Stephen Paddock.

AÈ™a arată masa „žjustiției independente” din România. Într-o perpetuă bălăngăneală, incapabilă de a ține în echilibru orice, cu atât mai puțin balanța dreptății.

Contele de Saint GermainEditorialeAna Maria Patru,drepturile omului sunt un lux,justitia camp tactic pentru SRI,justitia independenta,Mihaela Moraru Iorga,procurorul Portocala,procurorul Tulus,razboi civil,tortionarii procurori DNA  PreÈ™edintele nostru e foarte selectiv. S-a adaptat rapid la altitudinea funcției sale È™i profită din plin de aerul rarefiat pe care îl respiră pentru a taxa ca derizorii evenimentele din societate pe care nu vrea să le comenteze. Ba sunt prea mărunte, ba sunt cancanuri, ce mai, de sus...Blog politic si polemic