Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

SUA nu-l vor cu nici un preţ pe Crin Antonescu drept viitor preşedinte al României. Motivul este unul de menţinere a influenţei discreţionare în această zonă. După “pleaşca” Băsescu, personaj egocentric şi şantajabil care le-a oferit totul pe tavă printr-o autopropusă vasalitate, venirea la Cotroceni  a unui lider necontrolabil ar echivala cu pierderea unui război strategic. Înfrângere pe care fac tot posibilul să o evite.

După ce alternativa MRU, ideală pentru ei şi minuţios pregătită de CIA şi Mosad, a eşuat din cauza unui marketing politic catastrofal coordonat de la Bucureşti de veleitarul nostru preşedinte, instinctual şi debusolat de dizgraţia populară, SUA au început să caute cu febrilitate o altă soluţie câştigătoare. Se pare că au găsit-o, după părerea lor,  în persoana lui Sorin Oprescu.

Acum lucrează la detalii.

Iar principalul detaliu este că trebuie câştigat de partea ideii Victor Ponta, un politician pragmatic, oportunist, care şi-a dovedit sensibilitatea la presiuni profesional aplicate, când a acceptat “imperativele” lui Baroso.

Sunt semne că Victor Ponta deja ar fi fost câştigat. În USL s-a dat liber la contre, Sebastian Ghiţă şi Sorin Roşca Stănescu conduc acţiuni de gherilă între tabere polarizate de SRI-şti,  Sorin Oprescu a declarat acum câteva zile în premieră că, dacă va fi necesar, va candida la preşedinţie şi va învinge etc.

Crin Antonescu nu doar simte dar şi află. Şi încearcă să ia măsuri. Cu o intuiţie politică redutabilă şi demonstrată (principala sa calitate – după opinia mea),  vede în perspectivă sciziuni şi încearcă, citindu-le semnificaţia, să se fortfice.

PDL se va scinda după Congres, USL se va scinda şi ea la un semn al  Departamentului de Stat al SUA.

Care vor fi regrupările de forţe politice după aceste mişcări? Iată întrebarea de al cărei răspuns este preocupat în aceste zile Crin Antonescu. El încearcă nu doar o ranforsare a PNL prin achiziţii de marcă gen Klaus Johannis dar şi o construcţie a unei drepte veritabile, puternice şi unice în România, prin atragerea în câmpul gravitaţional al PNL a unor politicieni cât de cât decenţi şi credibili din PDL. Este limpede că nu ca parlamentari la bucată au fost “transferaţi” Sorin Frunzăverde şi Mihai Stânişoară ci ca elemente de rezistenţă ale unei structuri adverse, ce se doreşte demoralizata si demolată. Şi ca politicieni a căror notorietate în rândurile electoratului portocaliu,  a căror expertiză organizatorică, pot contribui la construcţia aici, în PNL, şi nu în altă parte, a dreptei autentice.

Iar recentele declaraţii ale lui Crin Antonescu referitoare la calităţile de politician ale Angelei Merkel şi la posibilitatea ca PNL să se alăture grupului PPE din Parlamentul European nu sunt altceva decât fragmente de viziune pentru agitatul an 2014.

Contele de Saint GermainEditorialeAngela Merkel,Basescu,CIA,Crin Antonescu,Klaus Johannis,Mihai Stanisoara,Mosad,PNL,PPE,Sebastian Ghita,Sorin Frunzaverde,Sorin Oprescu,Sorin Rosca Stanescu,SUA,Victor PontaSUA nu-l vor cu nici un preţ pe Crin Antonescu drept viitor preşedinte al României. Motivul este unul de menţinere a influenţei discreţionare în această zonă. După “pleaşca” Băsescu, personaj egocentric şi şantajabil care le-a oferit totul pe tavă printr-o autopropusă vasalitate, venirea la Cotroceni  a unui lider necontrolabil...Blog politic si polemic