Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

SUA nu-l vor cu nici un preț pe Crin Antonescu drept viitor președinte al României. Motivul este unul de menținere a influenței discreționare în această zonă. După „pleașca” Băsescu, personaj egocentric și șantajabil care le-a oferit totul pe tavă printr-o autopropusă vasalitate, venirea la Cotroceni  a unui lider necontrolabil ar echivala cu pierderea unui război strategic. Înfrângere pe care fac tot posibilul să o evite.

După ce alternativa MRU, ideală pentru ei și minuțios pregătită de CIA și Mosad, a eșuat din cauza unui marketing politic catastrofal coordonat de la București de veleitarul nostru președinte, instinctual și debusolat de dizgrația populară, SUA au început să caute cu febrilitate o altă soluție câștigătoare. Se pare că au găsit-o, după părerea lor,  în persoana lui Sorin Oprescu.

Acum lucrează la detalii.

Iar principalul detaliu este că trebuie câștigat de partea ideii Victor Ponta, un politician pragmatic, oportunist, care și-a dovedit sensibilitatea la presiuni profesional aplicate, când a acceptat „imperativele” lui Baroso.

Sunt semne că Victor Ponta deja ar fi fost câștigat. În USL s-a dat liber la contre, Sebastian Ghiță și Sorin Roșca Stănescu conduc acțiuni de gherilă între tabere polarizate de SRI-ști,  Sorin Oprescu a declarat acum câteva zile în premieră că, dacă va fi necesar, va candida la președinție și va învinge etc.

Crin Antonescu nu doar simte dar și află. Și încearcă să ia măsuri. Cu o intuiție politică redutabilă și demonstrată (principala sa calitate – după opinia mea),  vede în perspectivă sciziuni și încearcă, citindu-le semnificația, să se fortfice.

PDL se va scinda după Congres, USL se va scinda și ea la un semn al  Departamentului de Stat al SUA.

Care vor fi regrupările de forțe politice după aceste mișcări? Iată întrebarea de al cărei răspuns este preocupat în aceste zile Crin Antonescu. El încearcă nu doar o ranforsare a PNL prin achiziții de marcă gen Klaus Johannis dar și o construcție a unei drepte veritabile, puternice și unice în România, prin atragerea în câmpul gravitațional al PNL a unor politicieni cât de cât decenți și credibili din PDL. Este limpede că nu ca parlamentari la bucată au fost „transferați” Sorin Frunzăverde și Mihai Stânișoară ci ca elemente de rezistență ale unei structuri adverse, ce se dorește demoralizata si demolată. Și ca politicieni a căror notorietate în rândurile electoratului portocaliu,  a căror expertiză organizatorică, pot contribui la construcția aici, în PNL, și nu în altă parte, a dreptei autentice.

Iar recentele declarații ale lui Crin Antonescu referitoare la calitățile de politician ale Angelei Merkel și la posibilitatea ca PNL să se alăture grupului PPE din Parlamentul European nu sunt altceva decât fragmente de viziune pentru agitatul an 2014.

Contele de Saint GermainEditorialeAngela Merkel,Basescu,CIA,Crin Antonescu,Klaus Johannis,Mihai Stanisoara,Mosad,PNL,PPE,Sebastian Ghita,Sorin Frunzaverde,Sorin Oprescu,Sorin Rosca Stanescu,SUA,Victor PontaSUA nu-l vor cu nici un preț pe Crin Antonescu drept viitor președinte al României. Motivul este unul de menținere a influenței discreționare în această zonă. După 'pleașca' Băsescu, personaj egocentric și șantajabil care le-a oferit totul pe tavă printr-o autopropusă vasalitate, venirea la Cotroceni  a unui lider necontrolabil...Blog politic si polemic