Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Am convingerea, exprimată de nenumărate ori pe acest blog, că principalul criteriu folosit de Traian Băsescu pentru selectarea persoanelor pe care ulterior le-a numit în funcții importante a fost posibilitatea de a le controla prin șantaj sau prin alte mijloace de intimidare. Nu mă îndoiesc, așadar, că atunci când a decis să-l numească pe George Maior șef la SRI fie îl avea deja la mână cu ceva, fie știa că, din alte motive, era dispus la compromisuri nelimitate pentru a-l servi din acea poziție. Sigur, astfel de presupuneri sunt greu de dovedit pentru că ambii actori ai unui potențial șantaj de această magnitudine au tot interesul să nu se ajungă niciodată la fapte; vor ca ticăloșia lor să rămână latentă, să nu fie necesară activarea ei.
Iată însă că uneori intervine neprevăzutul, care dă peste cap calcule și precauții. Într-o străfulgerare de pierdere a controlului, aparențe îndelung și meticulos construite cad iar în dosul lor iese la iveală, neecranat, adevărul.
Scandalul clanul Bercea – clanul Băsescu este un astfel de neprevăzut. Ceea ce n-au vrut să ne arate instituțiile de forță controlate de Traian Băsescu, ceea ce n-au fost în stare să probeze contestatarii lui Traian Băsescu și instituțiile de forță controlate de ei, a reușit să facă o gașcă de țigani șmecheri: să-l prindă cu mâța în sac pe fratele președintelui și să forțeze șefi grei de la DNA și SRI, cu nașu-n suflet, să-și dea singuri palme și lovituri dureroase în boașele lor instituționale.
Ce credeți, că doamna Kovesi nu are boașe? Oho, la implantarea lor au contribuit din greu mulți ginecologo-urologi politici, vorbitori de alte limbi. Dar nu despre boașele doamnei Kovesi vreau eu sa vorbesc acum, cu toate că o bănuiesc pe doamna Kovesi încovoiată de suferința cruntă a acestei zone sensibile. În fond, nu e deloc ușor să vezi cum niște înregistrări făcute cu trandafirul din cravată îți dovedesc și complicitatea la mușamalizare și prostia terminală a libidinoșilor fără vertebre din subordinea ta.
Ce mă fascinează în acest moment prin grandoarea compromiterii, individuală și colectivă în egală măsură, este numărul de striptis involuntar pe care ni l-a oferit George Maior ieri, în fața comisiilor parlamentare. Capul „intelligence”-ului românesc (ce ironie în termeni!) a vrut parcă să-i implore pe țigani: „n-ajunge că m-ați lăsat în izmene, îmi vreți și cocoșelul la vedere?”.
Informația care face deliciul amatorilor de pornografie instituțională e următoarea:
„Maior a menționat faptul că Traian Băsescu a primit o ultimă informare cu privire la activitatea clanului condus de Sandu Anghel în 29 octombrie 2009 și că nici aceasta nu a conținut aspecte referitoare la relațiile lui Bercea Mondial cu Mircea Băsescu. Șeful SRI a declarat că ulterior acestei date nu a mai fost făcută nicio informare cu privire la clanul Bercea, datele referitoare la aspectele activității infracționale fiind trimise organelor de anchetă, centrale sau locale, DNA, „.

Te lasă mut o atât de cavalerească discreție a unei instituții plătită special pentru dexterități la gaura cheii. Pudicul domn Maior a stat, așadar, 5 ani din viață (2009 – 2014) cu mâna la gură de stupefiat ce era asistând la joaca de-a violul între Mircea Băsescu și alde Bercea Mondial și nu i-a șoptit președintelui, nici mort,, măcar off the record, ce perversiuni periculoase exersează cei doi în cuplu sau în grup.
Cine poate să-l creadă pe domnul Maior, chiar binevoitor fiind, că, de exemplu, atunci când țiganii i-au pus grămada de dolari în față lui Mircea Băsescu, lui și serviciului său de mirosit șmenuri nu i-a intrat nasul instituțional în fibrilații de atâta duhoare? Nu era ăsta un atentat la siguranța națională?!! Ohohooo! Și încă cum!
Gângăveala cum că din 2009 SRI transmitea informările despre potlogăriile lui Bercea doar parchetului, pentru că erau cercetări deschise pe aceste spețe, nu arată decât slugărnicia descalificantă a domnului Maior față de tătucul de la Cotroceni. Procesele acelea, pe care el le invocă, nu aveau cum să se refere la o infracțiune ce încă nu se petrecuse, la banii primiți de Mircea Băsescu pentru a-l scăpa pe Bercea Mondial de arest. Acest trafic de influență s-a declanșat prin 2012, adică la 3 ani după ce Maior pretinde că i-a făcut ultima informare lui Traian Băsescu în legătură cu Bercea. Când Isaura și ai ei i-au palmat 600 000 EUR nașului Mircea pentru ca președintele țării să influențeze justiția, SRI-ul nu avea nici un impediment legal pentru a-l avertiza pe Traian Băsescu de capcana ce i se pregătea. La vremea aceea nu fusese deschis vreun proces pe tema asta, așa că scuza domnului Maior este pueril de stupidă.
Maior ne-a mințit lamentabil. Și a mințit din frica de Băsescu, din frica de pisica neagră pe care președintele a pus-o la păstrare când s-a decis să-l numească șef la SRI.
Și mai e un aspect, poate și mai grav, care trădează obediența irațională, până la punerea în pericol a chiar statului de drept, pe care domnul George Maior s-a decis să o adopte pentru a nu-l supăra pe Traian Băsescu. Acest aspect se referă la incriminarea implicită a instituțiilor pe care domnul Maior pretinde că le-a informat cu privire la Bercea Mondial după 2009: DNA, DIICOT, IGPR, IJP. Altfel spus, toate aceste instituții de forță ale statului de drept au știu ce se întâmplă și n-au făcut nimic pentru a preveni sau, măcar, a limita dezastrul.
Chiar dacă, prin absurd, am admite că George Maior nu era până ieri șantajabil de către Traian Băsescu, că nu de frica unor dezvăluiri nimicitoare a mințit atât de trivial ca să-i scape pielea președintelui, după aceste declarații în fața comisiilor de specialitate ale parlamentului devine sigur șantajabil. Pentru că știe și el, ca și președintele (care cu certitudine arhivează și nu uită), de câte ori și în ce termeni l-a informat pe acesta, din 2009 încoace, despre matrapazlâcurile lui Mircică și despre rolul lui de personaj plimbat cu găletușa, la produs, în aceste matrapazlâcuri.

Contele de Saint GermainEditorialeclanul Basescu,clanul Bercea,DIICOT,DNA,George Maior,IGPR,IJP,Kovesi,SRIAm convingerea, exprimată de nenumărate ori pe acest blog, că principalul criteriu folosit de Traian Băsescu pentru selectarea persoanelor pe care ulterior le-a numit în funcții importante a fost posibilitatea de a le controla prin șantaj sau prin alte mijloace de intimidare. Nu mă îndoiesc, așadar, că atunci când...Blog politic si polemic