Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Am convingerea, exprimată de nenumărate ori pe acest blog, că principalul criteriu folosit de Traian Băsescu pentru selectarea persoanelor pe care ulterior le-a numit în funcţii importante a fost posibilitatea de a le controla prin şantaj sau prin alte mijloace de intimidare. Nu mă îndoiesc, aşadar, că atunci când a decis să-l numească pe George Maior şef la SRI fie îl avea deja la mână cu ceva, fie ştia că, din alte motive, era dispus la compromisuri nelimitate pentru a-l servi din acea poziţie. Sigur, astfel de presupuneri sunt greu de dovedit pentru că ambii actori ai unui potenţial şantaj de această magnitudine au tot interesul să nu se ajungă niciodată la fapte; vor ca ticăloşia lor să rămână latentă, să nu fie necesară activarea ei.
Iată însă că uneori intervine neprevăzutul, care dă peste cap calcule şi precauţii. Într-o străfulgerare de pierdere a controlului, aparenţe îndelung şi meticulos construite cad iar în dosul lor iese la iveală, neecranat, adevărul.
Scandalul clanul Bercea – clanul Băsescu este un astfel de neprevăzut. Ceea ce n-au vrut să ne arate instituţiile de forţă controlate de Traian Băsescu, ceea ce n-au fost în stare să probeze contestatarii lui Traian Băsescu şi instituţiile de forţă controlate de ei, a reuşit să facă o gaşcă de ţigani şmecheri: să-l prindă cu mâţa în sac pe fratele preşedintelui şi să forţeze şefi grei de la DNA şi SRI, cu naşu-n suflet, să-şi dea singuri palme şi lovituri dureroase în boaşele lor instituţionale.
Ce credeţi, că doamna Kovesi nu are boaşe? Oho, la implantarea lor au contribuit din greu mulţi ginecologo-urologi politici, vorbitori de alte limbi. Dar nu despre boaşele doamnei Kovesi vreau eu sa vorbesc acum, cu toate că o bănuiesc pe doamna Kovesi încovoiată de suferinţa cruntă a acestei zone sensibile. În fond, nu e deloc uşor să vezi cum nişte înregistrări făcute cu trandafirul din cravată îţi dovedesc şi complicitatea la muşamalizare şi prostia terminală a libidinoşilor fără vertebre din subordinea ta.
Ce mă fascinează în acest moment prin grandoarea compromiterii, individuală şi colectivă în egală măsură, este numărul de striptis involuntar pe care ni l-a oferit George Maior ieri, în faţa comisiilor parlamentare. Capul “intelligence”-ului românesc (ce ironie în termeni!) a vrut parcă să-i implore pe ţigani: “n-ajunge că m-aţi lăsat în izmene, îmi vreţi şi cocoşelul la vedere?”.
Informaţia care face deliciul amatorilor de pornografie instituţională e următoarea:
“Maior a menţionat faptul că Traian Băsescu a primit o ultimă informare cu privire la activitatea clanului condus de Sandu Anghel în 29 octombrie 2009 şi că nici aceasta nu a conţinut aspecte referitoare la relaţiile lui Bercea Mondial cu Mircea Băsescu. Şeful SRI a declarat că ulterior acestei date nu a mai fost făcută nicio informare cu privire la clanul Bercea, datele referitoare la aspectele activităţii infracţionale fiind trimise organelor de anchetă, centrale sau locale, DNA, ”.

Te lasă mut o atât de cavalerească discreţie a unei instituţii plătită special pentru dexterităţi la gaura cheii. Pudicul domn Maior a stat, aşadar, 5 ani din viaţă (2009 – 2014) cu mâna la gură de stupefiat ce era asistând la joaca de-a violul între Mircea Băsescu şi alde Bercea Mondial şi nu i-a şoptit preşedintelui, nici mort,, măcar off the record, ce perversiuni periculoase exersează cei doi în cuplu sau în grup.
Cine poate să-l creadă pe domnul Maior, chiar binevoitor fiind, că, de exemplu, atunci când ţiganii i-au pus grămada de dolari în faţă lui Mircea Băsescu, lui şi serviciului său de mirosit şmenuri nu i-a intrat nasul instituţional în fibrilaţii de atâta duhoare? Nu era ăsta un atentat la siguranţa naţională?!! Ohohooo! Şi încă cum!
Gângăveala cum că din 2009 SRI transmitea informările despre potlogăriile lui Bercea doar parchetului, pentru că erau cercetări deschise pe aceste speţe, nu arată decât slugărnicia descalificantă a domnului Maior faţă de tătucul de la Cotroceni. Procesele acelea, pe care el le invocă, nu aveau cum să se refere la o infracţiune ce încă nu se petrecuse, la banii primiţi de Mircea Băsescu pentru a-l scăpa pe Bercea Mondial de arest. Acest trafic de influenţă s-a declanşat prin 2012, adică la 3 ani după ce Maior pretinde că i-a făcut ultima informare lui Traian Băsescu în legătură cu Bercea. Când Isaura şi ai ei i-au palmat 600 000 EUR naşului Mircea pentru ca preşedintele ţării să influenţeze justiţia, SRI-ul nu avea nici un impediment legal pentru a-l avertiza pe Traian Băsescu de capcana ce i se pregătea. La vremea aceea nu fusese deschis vreun proces pe tema asta, aşa că scuza domnului Maior este pueril de stupidă.
Maior ne-a minţit lamentabil. Şi a minţit din frica de Băsescu, din frica de pisica neagră pe care preşedintele a pus-o la păstrare când s-a decis să-l numească şef la SRI.
Şi mai e un aspect, poate şi mai grav, care trădează obedienţa iraţională, până la punerea în pericol a chiar statului de drept, pe care domnul George Maior s-a decis să o adopte pentru a nu-l supăra pe Traian Băsescu. Acest aspect se referă la incriminarea implicită a instituţiilor pe care domnul Maior pretinde că le-a informat cu privire la Bercea Mondial după 2009: DNA, DIICOT, IGPR, IJP. Altfel spus, toate aceste instituţii de forţă ale statului de drept au ştiu ce se întâmplă şi n-au făcut nimic pentru a preveni sau, măcar, a limita dezastrul.
Chiar dacă, prin absurd, am admite că George Maior nu era până ieri şantajabil de către Traian Băsescu, că nu de frica unor dezvăluiri nimicitoare a minţit atât de trivial ca să-i scape pielea preşedintelui, după aceste declaraţii în faţa comisiilor de specialitate ale parlamentului devine sigur şantajabil. Pentru că ştie şi el, ca şi preşedintele (care cu certitudine arhivează şi nu uită), de câte ori şi în ce termeni l-a informat pe acesta, din 2009 încoace, despre matrapazlâcurile lui Mircică şi despre rolul lui de personaj plimbat cu găletuşa, la produs, în aceste matrapazlâcuri.

Contele de Saint GermainEditorialeclanul Basescu,clanul Bercea,DIICOT,DNA,George Maior,IGPR,IJP,Kovesi,SRIAm convingerea, exprimată de nenumărate ori pe acest blog, că principalul criteriu folosit de Traian Băsescu pentru selectarea persoanelor pe care ulterior le-a numit în funcţii importante a fost posibilitatea de a le controla prin şantaj sau prin alte mijloace de intimidare. Nu mă îndoiesc, aşadar, că atunci când...Blog politic si polemic