Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Să facem o precizare necesară mai ales pentru naivi: prioritatea zero pentru doamna Merkel o reprezintă interesele Germaniei. Principiile democratice, evoluția sau involuția UE, sunt doar subordonative. Cât despre atitudinea față de situația din România: ca la olimpiadă, cânt floretista koreeană a fost scandalos furată în favoarea floretistei germane. Să fie bine pentru Germania. Adevărul și dreptatea trec în subsidiaritate.

Identic, prioritatea pentru SUA o reprezintă interesele SUA. Restul, 7,4 milioane de proști care au crezut în predicatorii democrației dâmbovițene ducându-se la referendum și votând DA, ca vietnamezii: la ulei de oase.

De ce s-o fi deranjat Philip Gordon să vină pe căldura asta, în plin sezon de vacanțe, la București? Pentru binele românașilor? Treziți-vă, telenoveliști!

A venit pentru că semnalele îi spun că poporul român este pe cale de a repurta o victorie în fața dușmanului  intereselor sale, Traian Băsescu.

De când, în viața reală, binele învinge interesele marilor puteri? Un precedent periculos, ce nu trebuie acceptat.

Philip Gordon a venit la București să preîntâmpine facerea dreptății.

Vom vedea efectele cât de curând. Presiuni pe Antonescu, presiuni pe Ponta, Băsescu trebuie să se întoarcă rapid la Cotroceni.

Mulți se îmburică plini de suficiență: ce pot să ne facă americanii, doamna Merkel, domnul Barosso? Să ne taie fondurile europene? Pagubă-n ciuperci! Să-i sfidăm!

Din păcate, nu-i deloc ușor.

Există forme de persuasiune mult mai teribile decât sistarea finantărilor europene. Cum ar fi, de pildă, amenințarea cu scăderea, la un simplu semn, a ratingului de țară, a calificativelor de încredere și bonitate acordate României. Prăbușire aproape instantanee.

Sa arunci o țară ca a noastră, și așa fragilizată de propria neperformanță, în pragul asfixiei economice și, prin ricoșeu, a derivei sociale, nu e mare lucru pentru un monstru enervat.

I-au îngenuncheat ei și pe sârbi, și pe croați, le-o fi greu cu niște mămăligari cu punctul de fierbere atât de greu de atins?

Philip Gordon a venit cu mai multe pisici în mânecă. Dorește cu orice chip forțarea unui verdict favorabil (favorabil SUA) al Curții Constituționale. Să se invalideze referendumul și să fie reînscăunat Băsescu. Iată misiunea lui Philip Gordon din aceste zile la București. Și nu oricum ci repede, fără amânări și sesiuni prelungite la curticică.

Vom revedea, din nefericire, un Victor Ponta intimidat și, mâine, o rezoluție a CCR favorabilă lui Traian Băsescu.

Ce e de făcut? Păi există doar două atitudini: sau cedezi presiunilor internaționale mai trădându-ți o dată poporul, sau împrumuți o demnitate soră cu nebunia contraatacând cu toate mijloacele pe care momentul ți le pune la dispoziție, pentru a încerca să-ți salvezi poporul.

Până să organizeze americanii desanturi și europenii blocade, USL poate el organiza o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru  a adopta o lege a referendumului fără prag (pentru că nu existe date obiective care să întemeieze pragul) în paralel cu o acțiune în prerogativele functiilor lor a președintelui Antonescu și a ministrului justiției, prin care să fie inlocuite de la DNA uneltele abjecte ale lui Traian Băsescu, Kovesi și Morar, cu magistrați notorii și onești.

Într-o săptămână Traian Băsescu ar putea să schimbe gratiile gardului de la curticică cu gratiile celulei de la Jilava, invinuit, pe bună dreptate, de trădare națională.

Sunt, tinerii noștri conducători din acest moment, capabili de o astfel de temeritate?

Să existe, cu adevărat, în gena lor, ceva din iluziile Eminescului despre Mircea?

Pariul e al lor, nu al nostru!

Contele de Saint GermainEditorialeAngela Merkel,Antonescu,Barosso,CCR,Germania,Philip Gordon,Ponta,SUA,USLSă facem o precizare necesară mai ales pentru naivi: prioritatea zero pentru doamna Merkel o reprezintă interesele Germaniei. Principiile democratice, evoluția sau involuția UE, sunt doar subordonative. Cât despre atitudinea față de situația din România: ca la olimpiadă, cânt floretista koreeană a fost scandalos furată în favoarea floretistei germane....Blog politic si polemic