Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Să facem o precizare necesară mai ales pentru naivi: prioritatea zero pentru doamna Merkel o reprezintă interesele Germaniei. Principiile democratice, evoluţia sau involuţia UE, sunt doar subordonative. Cât despre atitudinea faţă de situaţia din România: ca la olimpiadă, cânt floretista koreeană a fost scandalos furată în favoarea floretistei germane. Să fie bine pentru Germania. Adevărul şi dreptatea trec în subsidiaritate.

Identic, prioritatea pentru SUA o reprezintă interesele SUA. Restul, 7,4 milioane de proşti care au crezut în predicatorii democraţiei dâmboviţene ducându-se la referendum şi votând DA, ca vietnamezii: la ulei de oase.

De ce s-o fi deranjat Philip Gordon să vină pe căldura asta, în plin sezon de vacanţe, la Bucureşti? Pentru binele românaşilor? Treziţi-vă, telenovelişti!

A venit pentru că semnalele îi spun că poporul român este pe cale de a repurta o victorie în faţa duşmanului  intereselor sale, Traian Băsescu.

De când, în viaţa reală, binele învinge interesele marilor puteri? Un precedent periculos, ce nu trebuie acceptat.

Philip Gordon a venit la Bucureşti să preîntâmpine facerea dreptăţii.

Vom vedea efectele cât de curând. Presiuni pe Antonescu, presiuni pe Ponta, Băsescu trebuie să se întoarcă rapid la Cotroceni.

Mulţi se îmburică plini de suficienţă: ce pot să ne facă americanii, doamna Merkel, domnul Barosso? Să ne taie fondurile europene? Pagubă-n ciuperci! Să-i sfidăm!

Din păcate, nu-i deloc uşor.

Există forme de persuasiune mult mai teribile decât sistarea finantărilor europene. Cum ar fi, de pildă, ameninţarea cu scăderea, la un simplu semn, a ratingului de ţară, a calificativelor de încredere şi bonitate acordate României. Prăbuşire aproape instantanee.

Sa arunci o ţară ca a noastră, şi aşa fragilizată de propria neperformanţă, în pragul asfixiei economice şi, prin ricoşeu, a derivei sociale, nu e mare lucru pentru un monstru enervat.

I-au îngenuncheat ei şi pe sârbi, şi pe croaţi, le-o fi greu cu nişte mămăligari cu punctul de fierbere atât de greu de atins?

Philip Gordon a venit cu mai multe pisici în mânecă. Doreşte cu orice chip forţarea unui verdict favorabil (favorabil SUA) al Curţii Constituţionale. Să se invalideze referendumul şi să fie reînscăunat Băsescu. Iată misiunea lui Philip Gordon din aceste zile la Bucureşti. Şi nu oricum ci repede, fără amânări şi sesiuni prelungite la curticică.

Vom revedea, din nefericire, un Victor Ponta intimidat şi, mâine, o rezoluţie a CCR favorabilă lui Traian Băsescu.

Ce e de făcut? Păi există doar două atitudini: sau cedezi presiunilor internaţionale mai trădându-ţi o dată poporul, sau împrumuţi o demnitate soră cu nebunia contraatacând cu toate mijloacele pe care momentul ţi le pune la dispoziţie, pentru a încerca să-ţi salvezi poporul.

Până să organizeze americanii desanturi şi europenii blocade, USL poate el organiza o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru  a adopta o lege a referendumului fără prag (pentru că nu existe date obiective care să întemeieze pragul) în paralel cu o acţiune în prerogativele functiilor lor a preşedintelui Antonescu şi a ministrului justiţiei, prin care să fie inlocuite de la DNA uneltele abjecte ale lui Traian Băsescu, Kovesi şi Morar, cu magistraţi notorii şi oneşti.

Într-o săptămână Traian Băsescu ar putea să schimbe gratiile gardului de la curticică cu gratiile celulei de la Jilava, invinuit, pe bună dreptate, de trădare naţională.

Sunt, tinerii noştri conducători din acest moment, capabili de o astfel de temeritate?

Să existe, cu adevărat, în gena lor, ceva din iluziile Eminescului despre Mircea?

Pariul e al lor, nu al nostru!

Contele de Saint GermainEditorialeAngela Merkel,Antonescu,Barosso,CCR,Germania,Philip Gordon,Ponta,SUA,USLSă facem o precizare necesară mai ales pentru naivi: prioritatea zero pentru doamna Merkel o reprezintă interesele Germaniei. Principiile democratice, evoluţia sau involuţia UE, sunt doar subordonative. Cât despre atitudinea faţă de situaţia din România: ca la olimpiadă, cânt floretista koreeană a fost scandalos furată în favoarea floretistei germane....Blog politic si polemic