Scorul acestui articol
[Total: 106 voturi. Media: 4.9]

 

La prima vedere doamna Clotilde Armand întrunește calitățile standard de grație feminină franțuzească. Cu un chip agreabil, subțirică, fâșneață, guralivă, întrepidă, cu ochi vii și haine curgând lălâi pe dânsa, e greu să treacă neobservată. Mai ales printre politicienii noștri constipați și gângavi, cu pantaloni sumeși și șosete colorate și scurte de sub care înflorește mărarul.

O observi cu oarecare curiozitate, și mai și când o auzi vorbind: o limbă română straniu reinventată, cu accente de Google translate și dezacorduri turuite fără complexe sub camuflajul unei graseieri care îți distrage atenția.

Sunt însușiri sub care n-ai crede că se ascunde o perfidă Mata Hari sau un cinic hoț de buzunare. Și totuși…

Premise și alură de French Mata Hari ar avea!  Deși… Atâta penurie de minte… Atâta isterică nestăpânire… Atâta dezlănțuire publică cu fuste ridicate-n cap și minciuni ce se desființează una pe alta… Și câtă stridență cabotină… Toate cam de periferia civilizației.

Să recrutezi un agent pentru o misiune importantă în altă țară și să nu bagi de seamă  cam ce gablonz,  ce podoabă ieftină e și cam ce… daruri pidosnice ascunde, ar trebui să fie nașpa pentru un serviciu de intelligence cu pretenții. Mă gândesc însă la o verificare simplă: am auzit cu toții de serviciile secrete cu adevărat prestigioase: SECURITATE, MOSAD, CIA, MI6, KGB. E al francezilor printre ele? Ați ști acum, pe loc, să spuneți cum îl cheamă?

Cam așa stau lucrurile și cam de-asta vedem ce vedem că s-a întâmplat la Sectorul 1.

Nu putem ști cu siguranță dacă doamna Clotilde Armand  este o Mata Hari de limbi latine a contemporaneității. Ne-am cam lămurit însă, după alegerile de la Sectorul 1, că poate fi, și cu mare probabilitate este, un voleur de alegeri extrem de eficient.

Să recunoaștem: una e să furi un ou, alta e să furi o primărie. Diferență de anvergură. Trebuie deci să fim fairplay, să-i dăm doamnei Armand recunoașterea binemeritată și să evidențiem că mulțumită domniei sale putem anunța azi atingerea unui nou nivel de excelență în fraternitatea româno „“ franceză: frăția în hoție. Sau, ca să înțeleagă toți participanții la misiune: La fraternité des voleurs! Les voleurs reunis!

Ceremonialul marilor festivități de premiere cere și un laudatio adresat echipei din spatele câștigătorului.

Așadar: USR. Voi, reformatorii nației, voi, spaima corupției, voi izvorul speranței, voi, întruchiparea purității, primiți multumirile noastre pentru că ne-ați dat țara (voastră) înapoi (cadou).

Nos remerciements pentru Sectorul 1 din București.

Unser Dank pentru Municipiul Timișoara.

Köszönjük pentru județele Mureș și Satu Mare.

Mai aveți multe de făcut și mulți susținători prin Europa, care au mari așteptări de la voi: Belgia (căi ferate), Olanda (porturi), Austria (energie si finanțe) etc. Nu uitați că România a fost la început doar o singură și mică provincie: Dacia. Redați istoriei dreptul ei la repetare.

Hoți, derbedei, mincinoși, semidocți, ariviști, mahalagii, violenți, extremiști, trădători, atei.

Dar, în primul rând, hoți. Cu respect pentru folclor, e adevărat, căci de fiecare dată ei sunt primii care strigă hoții.

Clotilde li se potrivește mănușă. Fac o minunată echpă de hold-up împreună. Ei, care în general nu sunt buni de nimic, au reușit sub vraja compatibilității în ale furatului, să edifice, în fine, ceva: o foarte solidă frăție în hoție.

Clotilde „“ USR: La fraternité des voleurs! Les voleurs reunis!

Bravo, félicitations, champagne !!!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/10/Clotilde-sampanie.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/10/Clotilde-sampanie-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri sectorul 1,Clotilde Armand,frauda,hotie,hotii de la USR,La fraternité des voleurs!,Les voleurs reunis!,servicii secrete  La prima vedere doamna Clotilde Armand întrunește calitățile standard de grație feminină franțuzească. Cu un chip agreabil, subțirică, fâșneață, guralivă, întrepidă, cu ochi vii și haine curgând lălâi pe dânsa, e greu să treacă neobservată. Mai ales printre politicienii noștri constipați și gângavi, cu pantaloni sumeși și șosete colorate...Blog politic si polemic