Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Mi se pare că zilele acestea se repetă, sub o altă formă, rătăcirea Geoană din decembrie 2009.

Ne amintim cu toții cum atunci, cu doar trei zile înainte de alegerile prezidențiale, deznădejdea clocotind de ciudă a lui Traian Băsescu răbufnea în celebra replică înnecată în lacrimi „să-ți fie rușine Dinu Patriciu”. Cu instinctul lui politic și, mai ales, cu rapoartele de la servicii, Traian Băsescu știa aproape sigur că va pierde alegerile. Doar o minune îl mai putea salva.

Și minunea s-a produs: teleghidat de forțe paranormale și urmărit pas cu pas, din umbră, de „paparazzi” cu traseu anunțat, Mircea Geoană s-a trezit purtat spre brațele deschise, ca niște limbi de coasă, ale lui Sorin Ovidiu Vântu.  Înbrățișarea a însemnat la acea vreme nu doar moartea unui om politic dar și moartea șansei unui popor sătul încă de pe atunci de Traian Băsescu.

După alegerile din decembrie 2012 Traian Băsescu era, din nou, la pământ.  Cancelariile europene transmiteau, sub presiunea procentelor zdrobitoare, felicitări scrâșnite lui Victor Ponta, recunoscându-l în avans ca viitor și legitim premier al României.  Pe la nu știu ce concert internațional, Traian Băsescu, la doar două scaune de o Angela Merkel ce-și luase deja mâna de pe el, privea pieziș și sinistru spre un viitor ce i se arăta cu gratii. Se terminase.

Când, ce să vezi, o a doua minune! Paranormalii redivivus. Ponta, într-un moment de rătăcire comparabil cu cel al lui Geoană de cu trei ani în urmă, semnează în secret un pact cu Băsescu, dându-i acestuia, deja sleit, o nouă gură de oxigen. Pentru că pactul de neagresiune, pe lângă că-i oferea marelui învins de la alegeri o ieșire mai puțin ireversibilă decât capitularea necondiționată, îl și re-legitima indirect în fața unei Europe ce-i pregătea deja litia mică.

Toate explicațiile lui Victor Ponta, că ar fi încercat prin acel gest să evite prelungirea perioadei de instabilitate în țară, că altfel Traian Băsescu s-ar fi ambiționat la nesfârșit să întârzie numirea lui ca Prim Ministru, au fost puerile și nerealiste. Traian Băsescu a blufat ca de obicei, în timpul discuțiilor secrete, amenințând și scoțând flăcări pe nări, deși, în sinea lui, știa, ca și în decembrie 2009, că bătălia fusese deja pierdută. Mesajele primite de la, până ieri, susținătorii lui, erau clare și fără echivoc: vei numi premier pe liderul propus de majoritate, pentru că nu avem nevoie de un focar de criză în România.  A avut două-trei zile la dispoziție să mai încerce o minune, ca în urmă cu trei ani, să-l „lucreze” energetic pe Victor Ponta,  să-l intimideze, să-l deturneze. Și, din nou, i-a ieșit.

Sunt convins că, și fără semnarea acelui pact, Băsescu l-ar fi nominalizat din prima pe Ponta. Pentru că nu avea încotro, pentru că dacă n-ar fi făcut-o, el ar fi devenit prin acel gest iresponsabil ținta critică a Europei.

În zilele acestea se pregătește actul doi la dramoleta „Ponta și paranormalii”. Mintea lui Victor Ponta este luată din nou sub control de ultraprofesioniștii (în deturnat limpedea judecată) mercenari băsiști , aceștia inculcându-i ideea că ar fi bine și pentru țară și pentru el să cadă la o înțelegere cu Băsescu pentru numirea șefilor de procurori.

E clar că Ponta e deja setat pe soluția cu Kovesi în fruntea DNA. I-am văzut interviul de la Antena 3 și mi se pare că suntem în fața unui dat. Virusul a fost implantat și funcționează. Dacă e așa, înseamnă că Băsescu l-a mai îmbrobodit o dată, a mai câștigat un pot fără nimic în mână, doar amenințând, cum se pricepe el mai bine, că nu va accepta pe altcine la DNA în vecii vecilor.

Din nou, argumentul că „președintele semnează” e pueril. Da, înțeleg, sunt presiuni europene pentru grăbirea numirilor. Dar dacă tu, Ministrul Justiției (cum scrie la lege), propui pe cineva curat, de valoare, cu palmares, iar președintele refuză să semneze, atunci el, nu tu, devine culpabil în fața celor care se grăbesc cu rezolvarea acestei probleme.

Încearcă măcar o dată să propui, pe cele două înalte posturi, pe cine crezi tu că merită și nu pe cine îți impune Băsescu. Provoacă-l să nu semneze, provoacă-l să greșească. Să vedem, o face? Și dacă da, ceea ce mi se pare puțin probabil, observă către cine vor fi îndreptate apoi săgețile critice.

De fapt, ceea ce încearcă cu atâta îndârjire să negocieze acum Traian Băsescu, este libertatea lui de după terminarea mandatului și nicidecum vreun bine pentru țară. Nu are el astfel de tresăriri cu țara. În schimb se scoală noaptea, transpirat ca după saună, ferindu-se ca de țânțari de fantoma lui Adrian Năstase la Rahova.

Îi interzic lui Victor Ponta, cu dreptul meu de veto câștigat prin votul dat USL la ultimele alegeri, să-l grațieze șmecherește, anticipat și în disprețul nu doar al unui întreg popor dar și al justiției pământene pe Traian Băsescu.

Meritatele zeghe ale lui Traian Băsescu, după cât rău, cu intenție, a făcut acestei țări, nu pot fi subiect de negociere.

Victor Ponta, trezește-te! Ia-ți un hipnotizator să te deviruseze de paranormalii lui Băsescu și apoi, cu mintea ta cea clară, refuză orice măr (evident, otrăvit) venit dinspre Cotroceni. Abandonează ideea cu Kovesi la DNA și propune acolo oameni integri, bine pregătiți, care să recupereze încrederea în justiție.

În cazul în care o vei numi pe Kovesi la DNA, eu te voi considera un complice al lui Băsescu și te voi trata pe mai departe laolaltă cu Udrea, Blejnar, Macovei. Dacă asta dorești, iată o dorință aproape împlinită.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Angela Merkel,atac energetic,Basescu,Blejnar,Dinu Patriciu,DNA,Geoana,Kovesi,Macovei,paranormali,Ponta,Sorin Ovidiu Vantu,Udrea,virusMi se pare că zilele acestea se repetă, sub o altă formă, rătăcirea Geoană din decembrie 2009. Ne amintim cu toții cum atunci, cu doar trei zile înainte de alegerile prezidențiale, deznădejdea clocotind de ciudă a lui Traian Băsescu răbufnea în celebra replică înnecată în lacrimi 'să-ți fie rușine Dinu...Blog politic si polemic