Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Mi se pare că zilele acestea se repetă, sub o altă formă, rătăcirea Geoană din decembrie 2009.

Ne amintim cu toţii cum atunci, cu doar trei zile înainte de alegerile prezidenţiale, deznădejdea clocotind de ciudă a lui Traian Băsescu răbufnea în celebra replică înnecată în lacrimi “să-ţi fie ruşine Dinu Patriciu”. Cu instinctul lui politic şi, mai ales, cu rapoartele de la servicii, Traian Băsescu ştia aproape sigur că va pierde alegerile. Doar o minune îl mai putea salva.

Şi minunea s-a produs: teleghidat de forţe paranormale şi urmărit pas cu pas, din umbră, de “paparazzi” cu traseu anunţat, Mircea Geoană s-a trezit purtat spre braţele deschise, ca nişte limbi de coasă, ale lui Sorin Ovidiu Vântu.  Înbrăţişarea a însemnat la acea vreme nu doar moartea unui om politic dar şi moartea şansei unui popor sătul încă de pe atunci de Traian Băsescu.

După alegerile din decembrie 2012 Traian Băsescu era, din nou, la pământ.  Cancelariile europene transmiteau, sub presiunea procentelor zdrobitoare, felicitări scrâşnite lui Victor Ponta, recunoscându-l în avans ca viitor şi legitim premier al României.  Pe la nu ştiu ce concert internaţional, Traian Băsescu, la doar două scaune de o Angela Merkel ce-şi luase deja mâna de pe el, privea pieziş şi sinistru spre un viitor ce i se arăta cu gratii. Se terminase.

Când, ce să vezi, o a doua minune! Paranormalii redivivus. Ponta, într-un moment de rătăcire comparabil cu cel al lui Geoană de cu trei ani în urmă, semnează în secret un pact cu Băsescu, dându-i acestuia, deja sleit, o nouă gură de oxigen. Pentru că pactul de neagresiune, pe lângă că-i oferea marelui învins de la alegeri o ieşire mai puţin ireversibilă decât capitularea necondiţionată, îl şi re-legitima indirect în faţa unei Europe ce-i pregătea deja litia mică.

Toate explicaţiile lui Victor Ponta, că ar fi încercat prin acel gest să evite prelungirea perioadei de instabilitate în ţară, că altfel Traian Băsescu s-ar fi ambiţionat la nesfârşit să întârzie numirea lui ca Prim Ministru, au fost puerile şi nerealiste. Traian Băsescu a blufat ca de obicei, în timpul discuţiilor secrete, ameninţând şi scoţând flăcări pe nări, deşi, în sinea lui, ştia, ca şi în decembrie 2009, că bătălia fusese deja pierdută. Mesajele primite de la, până ieri, susţinătorii lui, erau clare şi fără echivoc: vei numi premier pe liderul propus de majoritate, pentru că nu avem nevoie de un focar de criză în România.  A avut două-trei zile la dispoziţie să mai încerce o minune, ca în urmă cu trei ani, să-l “lucreze” energetic pe Victor Ponta,  să-l intimideze, să-l deturneze. Şi, din nou, i-a ieşit.

Sunt convins că, şi fără semnarea acelui pact, Băsescu l-ar fi nominalizat din prima pe Ponta. Pentru că nu avea încotro, pentru că dacă n-ar fi făcut-o, el ar fi devenit prin acel gest iresponsabil ţinta critică a Europei.

În zilele acestea se pregăteşte actul doi la dramoleta “Ponta şi paranormalii”. Mintea lui Victor Ponta este luată din nou sub control de ultraprofesioniştii (în deturnat limpedea judecată) mercenari băsişti , aceştia inculcându-i ideea că ar fi bine şi pentru ţară şi pentru el să cadă la o înţelegere cu Băsescu pentru numirea şefilor de procurori.

E clar că Ponta e deja setat pe soluţia cu Kovesi în fruntea DNA. I-am văzut interviul de la Antena 3 şi mi se pare că suntem în faţa unui dat. Virusul a fost implantat şi funcţionează. Dacă e aşa, înseamnă că Băsescu l-a mai îmbrobodit o dată, a mai câştigat un pot fără nimic în mână, doar ameninţând, cum se pricepe el mai bine, că nu va accepta pe altcine la DNA în vecii vecilor.

Din nou, argumentul că “preşedintele semnează” e pueril. Da, înţeleg, sunt presiuni europene pentru grăbirea numirilor. Dar dacă tu, Ministrul Justiţiei (cum scrie la lege), propui pe cineva curat, de valoare, cu palmares, iar preşedintele refuză să semneze, atunci el, nu tu, devine culpabil în faţa celor care se grăbesc cu rezolvarea acestei probleme.

Încearcă măcar o dată să propui, pe cele două înalte posturi, pe cine crezi tu că merită şi nu pe cine îţi impune Băsescu. Provoacă-l să nu semneze, provoacă-l să greşească. Să vedem, o face? Şi dacă da, ceea ce mi se pare puţin probabil, observă către cine vor fi îndreptate apoi săgeţile critice.

De fapt, ceea ce încearcă cu atâta îndârjire să negocieze acum Traian Băsescu, este libertatea lui de după terminarea mandatului şi nicidecum vreun bine pentru ţară. Nu are el astfel de tresăriri cu ţara. În schimb se scoală noaptea, transpirat ca după saună, ferindu-se ca de ţânţari de fantoma lui Adrian Năstase la Rahova.

Îi interzic lui Victor Ponta, cu dreptul meu de veto câştigat prin votul dat USL la ultimele alegeri, să-l graţieze şmechereşte, anticipat şi în dispreţul nu doar al unui întreg popor dar şi al justiţiei pământene pe Traian Băsescu.

Meritatele zeghe ale lui Traian Băsescu, după cât rău, cu intenţie, a făcut acestei ţări, nu pot fi subiect de negociere.

Victor Ponta, trezeşte-te! Ia-ţi un hipnotizator să te deviruseze de paranormalii lui Băsescu şi apoi, cu mintea ta cea clară, refuză orice măr (evident, otrăvit) venit dinspre Cotroceni. Abandonează ideea cu Kovesi la DNA şi propune acolo oameni integri, bine pregătiţi, care să recupereze încrederea în justiţie.

În cazul în care o vei numi pe Kovesi la DNA, eu te voi considera un complice al lui Băsescu şi te voi trata pe mai departe laolaltă cu Udrea, Blejnar, Macovei. Dacă asta doreşti, iată o dorinţă aproape împlinită.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Angela Merkel,atac energetic,Basescu,Blejnar,Dinu Patriciu,DNA,Geoana,Kovesi,Macovei,paranormali,Ponta,Sorin Ovidiu Vantu,Udrea,virusMi se pare că zilele acestea se repetă, sub o altă formă, rătăcirea Geoană din decembrie 2009. Ne amintim cu toţii cum atunci, cu doar trei zile înainte de alegerile prezidenţiale, deznădejdea clocotind de ciudă a lui Traian Băsescu răbufnea în celebra replică înnecată în lacrimi “să-ţi fie ruşine Dinu...Blog politic si polemic