Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Cu ocazia propunerii de către Victor Ponta a Laurei Codruța Koveși pentru funcția de șef al DNA, mă adresez doamnei Cornelia Naum, mama premierului Ponta:

„Stimată doamnă,

V-am urmărit interviul de la Antena 3 cu emoția și solidaritatea unei rude apropiate. V-am ținut pumnii de parcă aș fi fost un unchi al lui Victoraș la care acesta și-a petrecut o parte din vacanțele copilăriei și de la care a învățat fragmente ale lucrurile bune pe care le mărturiseați, despre el, reporterului: că este un om de onoare, că își tine cuvântul și nu-și trădează prietenii.

Azi mă simt trădat de el în cel mai dureros mod, o dată pentru că v-am crezut fără ezitare iar apoi pentru că am avut o rezervă imensă de bunăvoință pentru a-l înțelege și, iată, totuși, nu reușesc.

Poate aveți bunătatea să-mi explicați (sunt sigur că dumneavoastră încă îl credeți și-l înțelegeți): ce s-a întâmplat? De ce a fost nevoie de această sfidare care să umilească, să înfurie și să dispere un popor și așa copleșit de sentimentul părăsirii?

Ce se întâmpla dacă propunea la conducerea parchetelor niște persoane neutre, care să nu ne amintească de Traian Băsescu și de slugoii lui satrapi? Ce se întâmpla dacă propunea dintre miile de procurori români neatinși de pete șantajabile doi pe care să nu-i fi însemnat Băsescu cu stigmatul cârdășiei cu el? Nu există astfel de oameni? Nu există în România doi procurori onești, profesioniști și independenți?

S-a temut fiul dumneavoastră, cum încerca să ne convingă, că Traian Băsescu nu va semna numirea lor? Adică a cedat încă o dată în fața demenței distructive a acestui om? Dar mâine o să-l amenințe că aruncă în aer Ateneul Român dacă nu-l dă pe Fenechiu afară din guvern și răspoimâine că va umple pușcăriile de politicieni acuzați de înaltă trădare dacă Adrian Năstase va mai face vreo declarație publică împotriva justiției din România… Cum va reacționa Victoraș? În loc să-i indese pe gât barbiturice îi va cânta în strună, intimidat de gesturile iraționale ale acestui navigator în ape tulburi careși-a pierdut complet busola?

Ce pistol i-a fost indreptat spre tâmplă fiului dumneavoastră, ce talibani cu chipul acoperit i-au răpit copiii și soția și i-au impus această soluție catastrofală?

Ce se întâmpla, ireparabil pentru țară și ai iei 7.5 milioane de dobitoci, dacă astăzi Victor Ponta propunea două persoane libere de Băsescu și acesta nu ar fi semnat? Asta nu pot pricepe. Dacă nu semna putea fi culpabilizat ministrul justiției? Peste două zile venea cu alte două propuneri și lumea ar fi văzut unde se poticnesc lucrurile.

Da, soluția aleasă azi de fiul dumneavoastră este catastrofală. Și știți de ce? Pentru că este dintre acelea care schimbă instantaneu dragostea în ură, dorința de dreptate în dorință de răzbunare, nădejdea mai binelui în deznădejde automutilantă.

Eu, de azi, vreau mai mult să scap de Ponta decât să scap de Băsescu. A reușit fiul dumneavoastră această performanță, acest miracol la care nici cei mai optimiști băsiști nu sperau: să-mi treacă pe locul doi ura de Băsescu.

Sper să mă înțelegeți corect, stimată doamnă: eu nu am ceva anume cu doamna Kovesi. Nu cred că readucerea ei în cărțile puterii poate strica, printr-o partizană conducere a DNA, mai mult decât a fost, deja, stricat.

Ceea ce cred însă este că gestul sfidător al fiului dumneavoastră, neexplicat și inexplicabil în cheia păstrării cu onestitate a promisiunilor pentru care el a fost susținut de popor să ajungă premier, a destabilizat grav speranțele oamenilor și echilibrul intern al USL.

De-acum, mulțumită acestei manevre a lui Victor Ponta, se poate spune că Traian Băsescu este din nou în cărțile puterii.

V-am apreciat interviul. A fost onest, într-o limbă română corectă și folosită cu măsură. Au fost unii care atunci v-au criticat. De mâine vă vor lăuda.

Eu unul, care v-am lăudat atunci, acum nu vă voi critica. Vă voi spune doar atât, cu strângerea de inimă a cuiva care știe ce sunt acelea sentimente și presentimente părintești: fiul dumneavoastră a ajuns, nu se știe cum, sub influențe nefaste. A băgat în priză, cu mâna lui, încărcătorul unui politician epuizat și otrăvitor. Îl va reîncărca si va fi printre primele victime ale veninului distrugător al acestuia.

Cu respect și multă, imensă, părere de rău.”

Contele de Saint GermainCrochiul de martiAdrian Nastase,Basescu,Cornelia Naum,DNA,Fenechiu,Laura Codruta Kovesi,Victor PontaCu ocazia propunerii de către Victor Ponta a Laurei Codruța Koveși pentru funcția de șef al DNA, mă adresez doamnei Cornelia Naum, mama premierului Ponta: 'Stimată doamnă, V-am urmărit interviul de la Antena 3 cu emoția și solidaritatea unei rude apropiate. V-am ținut pumnii de parcă aș fi fost un unchi...Blog politic si polemic