Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Cu ocazia propunerii de către Victor Ponta a Laurei Codruţa Koveşi pentru funcţia de şef al DNA, mă adresez doamnei Cornelia Naum, mama premierului Ponta:

“Stimată doamnă,

V-am urmărit interviul de la Antena 3 cu emoţia şi solidaritatea unei rude apropiate. V-am ţinut pumnii de parcă aş fi fost un unchi al lui Victoraş la care acesta şi-a petrecut o parte din vacanţele copilăriei şi de la care a învăţat fragmente ale lucrurile bune pe care le mărturiseaţi, despre el, reporterului: că este un om de onoare, că îşi tine cuvântul şi nu-şi trădează prietenii.

Azi mă simt trădat de el în cel mai dureros mod, o dată pentru că v-am crezut fără ezitare iar apoi pentru că am avut o rezervă imensă de bunăvoinţă pentru a-l înţelege şi, iată, totuşi, nu reuşesc.

Poate aveţi bunătatea să-mi explicaţi (sunt sigur că dumneavoastră încă îl credeţi şi-l înţelegeţi): ce s-a întâmplat? De ce a fost nevoie de această sfidare care să umilească, să înfurie şi să dispere un popor şi aşa copleşit de sentimentul părăsirii?

Ce se întâmpla dacă propunea la conducerea parchetelor nişte persoane neutre, care să nu ne amintească de Traian Băsescu şi de slugoii lui satrapi? Ce se întâmpla dacă propunea dintre miile de procurori români neatinşi de pete şantajabile doi pe care să nu-i fi însemnat Băsescu cu stigmatul cârdăşiei cu el? Nu există astfel de oameni? Nu există în România doi procurori oneşti, profesionişti şi independenţi?

S-a temut fiul dumneavoastră, cum încerca să ne convingă, că Traian Băsescu nu va semna numirea lor? Adică a cedat încă o dată în faţa demenţei distructive a acestui om? Dar mâine o să-l ameninţe că aruncă în aer Ateneul Român dacă nu-l dă pe Fenechiu afară din guvern şi răspoimâine că va umple puşcăriile de politicieni acuzaţi de înaltă trădare dacă Adrian Năstase va mai face vreo declaraţie publică împotriva justiţiei din România… Cum va reacţiona Victoraş? În loc să-i indese pe gât barbiturice îi va cânta în strună, intimidat de gesturile iraţionale ale acestui navigator în ape tulburi careşi-a pierdut complet busola?

Ce pistol i-a fost indreptat spre tâmplă fiului dumneavoastră, ce talibani cu chipul acoperit i-au răpit copiii şi soţia şi i-au impus această soluţie catastrofală?

Ce se întâmpla, ireparabil pentru ţară şi ai iei 7.5 milioane de dobitoci, dacă astăzi Victor Ponta propunea două persoane libere de Băsescu şi acesta nu ar fi semnat? Asta nu pot pricepe. Dacă nu semna putea fi culpabilizat ministrul justiţiei? Peste două zile venea cu alte două propuneri şi lumea ar fi văzut unde se poticnesc lucrurile.

Da, soluţia aleasă azi de fiul dumneavoastră este catastrofală. Şi ştiţi de ce? Pentru că este dintre acelea care schimbă instantaneu dragostea în ură, dorinţa de dreptate în dorinţă de răzbunare, nădejdea mai binelui în deznădejde automutilantă.

Eu, de azi, vreau mai mult să scap de Ponta decât să scap de Băsescu. A reuşit fiul dumneavoastră această performanţă, acest miracol la care nici cei mai optimişti băsişti nu sperau: să-mi treacă pe locul doi ura de Băsescu.

Sper să mă înţelegeţi corect, stimată doamnă: eu nu am ceva anume cu doamna Kovesi. Nu cred că readucerea ei în cărţile puterii poate strica, printr-o partizană conducere a DNA, mai mult decât a fost, deja, stricat.

Ceea ce cred însă este că gestul sfidător al fiului dumneavoastră, neexplicat şi inexplicabil în cheia păstrării cu onestitate a promisiunilor pentru care el a fost susţinut de popor să ajungă premier, a destabilizat grav speranţele oamenilor şi echilibrul intern al USL.

De-acum, mulţumită acestei manevre a lui Victor Ponta, se poate spune că Traian Băsescu este din nou în cărţile puterii.

V-am apreciat interviul. A fost onest, într-o limbă română corectă şi folosită cu măsură. Au fost unii care atunci v-au criticat. De mâine vă vor lăuda.

Eu unul, care v-am lăudat atunci, acum nu vă voi critica. Vă voi spune doar atât, cu strângerea de inimă a cuiva care ştie ce sunt acelea sentimente şi presentimente părinteşti: fiul dumneavoastră a ajuns, nu se ştie cum, sub influenţe nefaste. A băgat în priză, cu mâna lui, încărcătorul unui politician epuizat şi otrăvitor. Îl va reîncărca si va fi printre primele victime ale veninului distrugător al acestuia.

Cu respect şi multă, imensă, părere de rău.”

Contele de Saint GermainCrochiul de martiAdrian Nastase,Basescu,Cornelia Naum,DNA,Fenechiu,Laura Codruta Kovesi,Victor PontaCu ocazia propunerii de către Victor Ponta a Laurei Codruţa Koveşi pentru funcţia de şef al DNA, mă adresez doamnei Cornelia Naum, mama premierului Ponta: “Stimată doamnă, V-am urmărit interviul de la Antena 3 cu emoţia şi solidaritatea unei rude apropiate. V-am ţinut pumnii de parcă aş fi fost un unchi...Blog politic si polemic