Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

M-am întrebat, ca toată lumea, ce se află în spatele arestărilor de la Cluj? Ieri, după interviul preşedintelui, s-a conturat o ipoteză pe care v-o prezint.

Să reţinem următoarele declaraţii ale lui Traian Băsescu:

a)      De şase luni existau informaţii despre acest subiect (Apostu), pe care le ştia inclusiv premierul.

b)      In mod categoric premierul primise informaţii despre acest caz (Apostu).

c)       Sunt informaţii şi despre alte judeţe. Asta nu înseamnă că cineva se duce şi spune «Vezi, fură mai cu grijă, că se ştie». Nu ai dreptul să faci aşa ceva”.

Conexând spusele de mai sus cu zvonurile care circulă de mai multă vreme pe surse că preşedintele întâmpină o surprinzătoare rezistenţă din partea premierului atunci când vine vorba de necesara retragere a acestuia de la cârma guvernului, mi se pare a întrevedea următoarea lucrătură prezidenţială:

Traian Băsescu, machiavelic cum îl ştim, i-a întins o cursă lui Emil Boc: a lăsat să ajungă la urechile acestuia ştirile ultraconfidenţiale despre potlogăriile domnului Apostu şi pericolul în care se află acesta dacă-şi pune DNA-ul mintea cu el; apoi şi-a pus pândacii de la servicii să prindă momentul în care domnul Boc îl avertizează pe amicul său primar asupra acestui pericol, recomandându-i prudenţă şi o cuminţire  până trece furtuna.

Cu stenogramele înregistrărilor compromiţătoare pentru Boc în buzunar, Băsescu a dat liber la arestarea preventivă a lui Apostu, împuşcând doi iepuri dintr-un foc: primul şi cel mai important, vacantează postul de primar al Clujului, ca o invitaţie la înţelepciune şi la regăsirea primei iubiri adresată lui Boc, ca un semn prietenesc al destinului pentru acesta. Al doilea iepure este inducerea în mintea naivilor a iluziei că, iată, justiţia începe să-şi facă datoria, indiferent de culoarea politică a împricinaţilor.

Acum domnul preşedinte anunţă ţara ca să audă domnul Boc că, la o adică, o scuză de genul “n-aveam cum să-l avertizez pentru că nici n-am ştiut de acuzaţii” nu va ţine, pentru că, iată, el confirmă încă de pe acum (şi nu o data ci de două ori, a) şi b)) că Boc a fost informat. Şi mai spune domnul preşedinte, c), că “nu ai dreptul să faci aşa ceva” adică dacă ai făcut-o şi te-am prins eşti la fel de corupt ca împricinatul.

Să aşteptăm urmarea. Dacă domnul Boc se va retrage de la Palatul Victoria de bună voie şi se va reânscăuna primar la Cluj, înseamnă că am avut dreptate. Dacă nu, adevărul despre arestarea şefilor portocalii de la Cluj va exploda sub forma unei alte manevre din cadrul luptelor interne pentru putere din PDL.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Boc,Cazul Apostu,DNA,PDL,Primaria ClujM-am întrebat, ca toată lumea, ce se află în spatele arestărilor de la Cluj? Ieri, după interviul preşedintelui, s-a conturat o ipoteză pe care v-o prezint. Să reţinem următoarele declaraţii ale lui Traian Băsescu: a)      De şase luni existau informaţii despre acest subiect (Apostu), pe care le ştia inclusiv premierul. b)      In...Blog politic si polemic